Chyba nie latałeś w FB ...
W ogóle nie latałem. Dopiero przez "
to" forum i filmiki na YouTube zainteresowałem się tematem. Znaczy jakieś 10 lat temu miałem kontakt z demo pierwszego Il-2, ale po 40 przywaleniach w glebę (Ił-2), tudzież kilkunastu wpadnięciach w korkociąg (Bf-109) czy ciągłym obrywaniu od strzelca Ju-87 (P-39) zniechęciłem się na dłużej

W lipcu 2015 kupiłem (z trudem) Il-2 BOS w wersji pudełkowej - znaczy zamówiłem na Allegro, ale odbierałem osobiście i sprzedawca pyta się czy znam się na tym, a ja że spoko, poradzę sobie. On na to "proszę się nie zniechęcać, ale przez 2 tygodnie to pan nawet nie wystartujesz" - nie wiedział, że można wybrać opcję rozpoczęcia w locie

Przyznaję początki były ciężkie. Uważam też, że powinni wprowadzić nawet skrót klawiaturowy "Uruchom misję od początku", ale tym razem się nie poddawałem. Mało tego - stwierdziłem, że trzeba się zaopatrzyć w coś pokroju FreeTracka (uznałem, że kupowanie na sam początek TrackIR to przesada) i od paru miesięcy powoli nabijam rękę - mam obecnie wylatane 140 godzin i prezentuję poziom... czerwonoarmisty po szkole, znaczy na razie nie wchodzę w multi żeby nie być czyjąś statystyką