Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 247184 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #315 dnia: Maja 05, 2017, 10:48:44 »
Przepraszam, że tak post pod postem.
Ludzie na oficjalnym forum sugerują że problemem jest słaba skuteczność amunicji HE. Niemcy stosowali taśmy w układzie 4xHE-1xAP, Sowieci odwrotnie 4xAP-1xHE. Dlatego strzelanie do czerwonych daje tak słabe rezultaty.
Jeszcze jedna rzecz mnie się w związku z powyższym nawinęła na myśl.
To strzelanie do czerwonych dawało takie słabe rezultaty, ale nad Francją lub Afryką już nie ?? Fabryki amunicji w raichu do "świńskiego raju" wysyłały gorsze jakościowo pociski, a Hans-Joachim Marseille dostawał specjalnie dla niego oznakowane paczki z lepszą jakościowo amunicją:-D

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Maja 05, 2017, 10:51:47 »
Dokładnie tak! No i wyjaśniłeś zagadkę.  :evil:

« Odpowiedź #317 dnia: Maja 05, 2017, 11:33:01 »
Nie chodzi o to że HE były mało skuteczne w realu. W grze jest to spieprzone i kilku niestrudzonych graczy stara się to wytłumaczyć ekipie od BoXa. Niestety Jason i jego ferajna fanboyów uważa że wszystko jest tip-top i każdego kto myśli inaczej wysyła do War Thundera.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #318 dnia: Maja 05, 2017, 13:18:04 »
Nie chodzi o to że HE były mało skuteczne w realu. W grze jest to spieprzone i kilku niestrudzonych graczy stara się to wytłumaczyć ekipie od BoXa. Niestety Jason i jego ferajna fanboyów uważa że wszystko jest tip-top i każdego kto myśli inaczej wysyła do War Thundera.

To na czym 1CGS opiera swoje twierdzenia, że wszystko jest ok ?
Na stronie https://il2sturmovik.com/about/ w sekcji Our Team  ->
... we study gigabytes of scanned documents from archives and museums all over the world, including documents that were only recently de-classified. They contain unique data on aerial test flights, valuable graphs, reports and other useful information.
We also study the experience of real life pilots of WWII, read their memoirs and if possible have personal contact with veterans of the war - their feedback and observations are invaluable.

Ramm.

ps. te gigabajtyy zeskanowanych dokumentów oceniam średnio, szczególnie, że jak widac na załączonych obrazkach, chłopcy wierzą tylko w to co jest napisane cyrylicą :-D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #319 dnia: Maja 05, 2017, 20:37:17 »
Pakiet newsów z dziś: https://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page-4#entry468789 , fajnie , że dojdą lusterka.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #320 dnia: Maja 08, 2017, 23:08:18 »
W d... wam się przewraca. Z czystej ciekawości dla celów naukowych zainstalowałem pierwszego iłka (1.2). I tak na próbę F-4 przeciwko lagg-3. Samymi kmami udało mi się uzyskać trochę wiórków. Ani dymka, ani dziurki, ani nic. I może moje strzelanie nie jest jakoś szczególnie miarodajne, ale przy pomocy działek jakoś udawało mi się to cudo sprowadzić na ziemię. A w BoS jakby sobie tak bardzo życia nie chcieć utrudniać, to można działek nie używać i też da radę.
Czy jedno i drugie ma cokolwiek wspólnego z historią, to inna sprawa. Ale jak na mój gust jest jakby ciut lepiej.

« Odpowiedź #321 dnia: Maja 09, 2017, 08:39:07 »
Na drugim wideo wygląda to już znacznie lepiej. Lakierowany traci skrzydło, choć fakt, że nie wiadomo ile trwał ostrzał, ale już Peszka spada w zasadzie od razu, Łach-5 pali się już po drugiej serii, a i kierowca momentalnie podejmuje jedynie słuszną decyzję.

https://www.youtube.com/watch?v=Tx4421N5-bA

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #322 dnia: Maja 09, 2017, 14:44:49 »
W d... wam się przewraca.

Ty o d...ach nic nie mów (pisz), bo operator wałka od ciasta połamie Ci palce :-P
Ja pisałem o F2, nie o F4 oraz o tym, że w "starym" było gorzej :-)
F4 w "starym" to był jeden z naszych ulubionych samolotów bo miał 20-tkę i był pozbawiony "kulochwytu" z tyłu.
Na tyle zrotny, że można się było pokręcić nawet z parchem FN.
Przypomnij sobie ten cały jazgot i "przepychanie" na wentlu, kiedy okazywało się po załadowaniu misji, że są dwie F4-ki i reszta F2  :-P

Ramm.

« Odpowiedź #323 dnia: Maja 11, 2017, 18:06:47 »
Wyszła wersja 2.010. Niemożliwe stało się faktem - usuneli shimmering! Wystarczy zaznaczyć w opcjach filtrowanie dla terenu. Działa świetnie, zmiany w dobrym kierunku. Osobiście zaczynam wracać do serii, bo klimat latania, grafika, efekty na najwyższym poziomie. Pełna lista zmian tu: https://m.facebook.com/il2sturmovik/
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #324 dnia: Maja 11, 2017, 19:25:02 »
Wyszła wersja 2.010. Niemożliwe stało się faktem - usuneli shimmering! Wystarczy zaznaczyć w opcjach filtrowanie dla terenu. Działa świetnie, zmiany w dobrym kierunku. Osobiście zaczynam wracać do serii, bo klimat latania, grafika, efekty na najwyższym poziomie. Pełna lista zmian tu: https://m.facebook.com/il2sturmovik/

I tu: https://forum.il2sturmovik.com/topic/12826-game-updates/#entry470291 . Własnie ściągam, więc jestem ciekaw zmian.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #325 dnia: Maja 11, 2017, 19:27:30 »
To jest ciekawe:

Because of the popular interest, we have performed additional combat durability tests of the various aircraft. Minor discrepancies were detected because of the numerous changes in physics and damage modeling, and they are fixed in the new version.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #326 dnia: Maja 11, 2017, 19:28:44 »
To jest ciekawe:

Pewnie Foka i Bf był za twardy ;).

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #327 dnia: Maja 12, 2017, 08:47:29 »

Nie wiem na ile to kwestia zmian, ale po wprowadzeniu nowego patcha zaczęły się u mnie dosyć duże "zaciachy" w płynności, szczególnie w momencie, kiedy zbliżam lub oddalam widok oraz w momencie lądowania. Spadki płynności były na tyle spore, że wczoraj online lądowałem na dwa razy, a i drugie podejście (już po "przeskalowaniu" widoku parę razy żeby się karta przyzwyczaiła) było z takim frizem, że się obudziłem na poboczu bez kółek ...  Było już późno w nocy, więc nie latałem po zmianie ustawień graficznych. Może będzie lepiej, a może trzeba będzie opuścić miejsce z napisem "ultra" :-D

Nie jestem w stanie potwierdzić obniżenia czegokolwiek w czymkolwiek. Wczoraj "z przyłożenia" bylejak 1b dostał 16 sztuk z 318 wystrzelonych (A5 - 2xMG17 + 2xMG151/20 + 2xMG FF) i poskładał się jak pudełko ... dość powiedzieć, że w logu od razu jest "shotdown". Ale takie rzeczy widziałem już wcześniej, więc moim zdaniem o niczym to nie świadczy.

Ramm.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #328 dnia: Maja 12, 2017, 09:13:08 »
Ja polatałem chwilę offline i jest fajnie. Można wyłączyć sparse grid supersampling. Przełączyłem na ultra i wszystko śmiga, ale widać, że coś też pozmieniali w oświetleniu, czasami widok do przodu jest jak za mgłą, dużo więcej refleksów świetlnych od słońca i śmigła.
Co do uzbrojenia i wytrzymałości. Nie wiem co o tym myśleć. Nadal sowieckie są dużo trudniejsze do ubicia. A jak lecąc np. w Jaku strzelam do Meśka, jedno trafienie z działka w skrzydło najczęściej powoduje jego urwanie.

« Odpowiedź #329 dnia: Maja 12, 2017, 09:15:12 »
Nie wiem na ile to kwestia zmian, ale po wprowadzeniu nowego patcha zaczęły się u mnie dosyć duże "zaciachy" w płynności, szczególnie w momencie, kiedy zbliżam lub oddalam widok oraz w momencie lądowania. Spadki płynności były na tyle spore, że wczoraj online lądowałem na dwa razy, a i drugie podejście (już po "przeskalowaniu" widoku parę razy żeby się karta przyzwyczaiła) było z takim frizem, że się obudziłem na poboczu bez kółek ...  Było już późno w nocy, więc nie latałem po zmianie ustawień graficznych. Może będzie lepiej, a może trzeba będzie opuścić miejsce z napisem "ultra" :-D

Nie jestem w stanie potwierdzić obniżenia czegokolwiek w czymkolwiek. Wczoraj "z przyłożenia" bylejak 1b dostał 16 sztuk z 318 wystrzelonych (A5 - 2xMG17 + 2xMG151/20 + 2xMG FF) i poskładał się jak pudełko ... dość powiedzieć, że w logu od razu jest "shotdown". Ale takie rzeczy widziałem już wcześniej, więc moim zdaniem o niczym to nie świadczy.

Ramm.

A sprawdzałeś offline, może to sprawa netu ?