Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 248289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #525 dnia: Marca 16, 2018, 17:18:13 »
Też tak czytałem, wieczorem sprawdzę. Tekstury 4K oraz VSync ON (ale to się chyba zawsze ma włączone, przynajmniej przy TracIR/FT/OT).
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #526 dnia: Marca 17, 2018, 08:28:32 »
Taka ciekawostka, jeśli ktoś po aktualizacji ma problemy z płynnością (stuttering), powinno pomóc zaznaczenie opcji tekstur 4k. Nieintuicyjne, ale sporo osób na ich forum twierdzi, że pomaga. Jason już odpisał, że problem jest znany, ale nie byli go w stanie zreprodukować przed premierą.

Sprawdze, mam wrazenie ze pojawil sie malenki stutter ale z widoku pilota przy szybkich ruchach glowa i TrackuIR. Za malo latalem w Ilka ostatnio by byc pewnym na 100% tego, czy bylo to tez wczesniej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: Marca 17, 2018, 09:29:11 »
Krótko mówiąc: jestem pod ogromnym wrażeniem zmian. Od dawna podobał mi się kurs jaki obrali, ale teraz przyznaję, że udało im się drugi raz zrobić pierwsze wrażenie. Chapeau bas!

Bardziej rozpiszę się wkrótce.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #528 dnia: Marca 17, 2018, 12:59:35 »
A jakie są efekty, jak się przelatuje przez chmurki, fiu fiu.

Świetnie, że dodali też skalowanie GUI w tytule. Nawet o to kiedyś prosiłem i... warto czekać:
https://forum.il2sturmovik.com/topic/21520-is-it-any-mod-for-the-size-of-interface/?tab=comments#comment-340563
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #529 dnia: Marca 17, 2018, 14:10:33 »
Cieszę się waszym szczęściem. Ta opcja 4K to zdaje się nazywa w pliku conf max_cache_res czy jakoś tak, zdecydowanie mniej epicko niż 4K. Owszem, niby nie miałem mikrozwieszek, ale to mógł być efekt placebo. Zdecydowanie ten błąd to problem multi i jego kodu, bo w single nawet wcześniej nie miałem żadnych problemów...

Za to nadal w trakcie lotu po odpaleniu mapy albo ustawień, cokolwiek 2D, FPS'y spadają 2-3 krotnie i dopiero po jakimś czasie wracają do normy, przetestowane 100 na 100. :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #530 dnia: Marca 17, 2018, 14:51:07 »
Za to nadal w trakcie lotu po odpaleniu mapy albo ustawień, cokolwiek 2D, FPS'y spadają 2-3 krotnie (...)
Może to taka delikatna forma nacisku, żeby włączyć GPS, jeśli tak to jestem za :)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #531 dnia: Marca 17, 2018, 16:08:37 »
Cieszę się waszym szczęściem. Ta opcja 4K to zdaje się nazywa w pliku conf max_cache_res czy jakoś tak, zdecydowanie mniej epicko niż 4K. Owszem, niby nie miałem mikrozwieszek, ale to mógł być efekt placebo. Zdecydowanie ten błąd to problem multi i jego kodu, bo w single nawet wcześniej nie miałem żadnych problemów...

Za to nadal w trakcie lotu po odpaleniu mapy albo ustawień, cokolwiek 2D, FPS'y spadają 2-3 krotnie i dopiero po jakimś czasie wracają do normy, przetestowane 100 na 100. :(
Dziwne, że masz takie doświadczenia. U mnie wszystko śmiga na najwyższych ustawieniach w Full HD (GTX 1060 6GB), nawet gdy stawiam serwer.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #532 dnia: Marca 17, 2018, 19:09:04 »
Sorbifer - jest teraz taka opcja o obszarze mapy.
Można 10, 20, 40 i unlimited.
Może to powoduje spadki fps ?

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #533 dnia: Marca 17, 2018, 19:32:31 »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #534 dnia: Marca 18, 2018, 09:48:43 »
OK, włączyłem sobie to 4K, coś tam jeszcze, grass na 0, offline w walce 8 x 8 mam wysokie FPS'y, niewyjęte 50-60. Online też wyglądało wczoraj OK, więc dzięki za pomoc.

Co ciekawe wbijanie się na serwery jest niestety chyba jeszcze bardziej kłopotliwe niż przed patch'em, na WoL nie udało mi się wejść ani razu, tylko do Finów. Muszę popróbować innych serwerów, może jak będzie wasz serwer online, to pozwolę sobie wejść dla testu... Oczywiście pingi sprawdziłem zewnętrznie, u mnie wszystko OK z mojej strony, stabilnie i równo...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #535 dnia: Marca 18, 2018, 14:09:54 »
Jak zawsze zapraszamy wszystkich chętnych. Zobaczymy co będzie dzisiaj, DCS czy BoX.

« Odpowiedź #536 dnia: Marca 18, 2018, 15:51:34 »
Co ciekawe wbijanie się na serwery jest niestety chyba jeszcze bardziej kłopotliwe niż przed patch'em, na WoL nie udało mi się wejść ani razu, tylko do Finów.
Może trafiłeś na początek misji, większość osób ma podobny problem, dopiero po ok. 5 min od startu nowej misji wpuszcza ludzi spoza Rosji. Ja zwykle łączę się 2-3 razy.

« Odpowiedź #537 dnia: Marca 19, 2018, 08:50:49 »
Czy ja coś przeoczyłem, w którymś, z changelogów? Coś pisali, o zwiększeniu efektywności uzbrojenia? Mam wrażenie graniczące z pewnością, że coś się zmieniło, in plus.
Krótka salwa, i robię naprawdę duże kuku, a skrzydła, to latają na lewo i prawo.

« Odpowiedź #538 dnia: Marca 19, 2018, 10:38:49 »
Wielu ludzi na oficjalnym forum to zauważyło, ale jest kilku "ekspertów" którzy twierdzą że to tylko efekt placebo. Sam za mało grałem od czasu patcha żeby jednoznacznie stwierdzić. Changelogiem nie ma co się sugerować bo nie wszystkie zmiany są tam uwzględnione.

Co ciekawe wbijanie się na serwery jest niestety chyba jeszcze bardziej kłopotliwe niż przed patch'em, na WoL nie udało mi się wejść ani razu

Dla mnie jedyny kłopot z wejściem na WoL to taki że zawsze jak mam ochotę polatać online to WoL jest pełny.

« Odpowiedź #539 dnia: Marca 25, 2018, 00:19:25 »
Mam wrażenie graniczące z pewnością, że coś się zmieniło, in plus.
Krótka salwa, i robię naprawdę duże kuku, a skrzydła, to latają na lewo i prawo.

Zmieniło się in minus! CCCP in minus!
Znaczy wykastrowali SzWAK-a. Teraz pojedyncze trafienia w większości przypadków nie robią takiego kuku jak kiedyś. Jeśli masz pecha to Bylejakiem ostrzeliwujesz Mieczysława i on leci dalej! Trzeba dobrze trafić żeby był efekt, tak jak do tej pory było z MG-151/20. Oto przykład na 2 SzWAK-i:
https://youtu.be/I2sDB7CLWwc?t=224

Jeszcze żeby było zabawniej ubicie Bf-110 jest teraz bardzo trudne, bo... strzelec jest bardzo celny. Wystarczy, że pokażesz się w jego polu widzenia i od razu obrywasz! Trzeba atakować od brzucha ;)