Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 248765 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #540 dnia: Marca 25, 2018, 12:16:49 »
Jeszcze żeby było zabawniej ubicie Bf-110 jest teraz bardzo trudne, bo... strzelec jest bardzo celny. Wystarczy, że pokażesz się w jego polu widzenia i od razu obrywasz! Trzeba atakować od brzucha ;)

Żeby ostudzić Twój entuzjazm proponuję zrobić mały eksperyment.
Weź P-40, ustaw zbieżność na 500-700 metrów i wystrzel do 110-tki z odległości 800-900 metrów. Zaobserwowane widowisko typu "światło i dźwięk" zaskoczy Cię swoją intensywnością, a strzelec z 110-tki nawet nie otworzy ognia ;-)
Następnie weź Pe-2 i mietka z podami lub fokę. Zapewniam Cię, że zanim pociski z MG151/20 w ogóle dolecą do celu, strzelec z peszki obramuje Cię ogniem ;-) Widowisko typu "światło i dźwięk" będzie bardzo ciekawe min z tego powodu, że będziesz w nim aktywnie uczestniczył, płonąc :-P
Latam online całkiem sporo pod wyjścia patcha i nie zauważyłem żadnych zmian. "Wishfull thinking" :-D
To, że my tak chcielibyśmy aby to wyglądało w ten sposób i to że tak powinno to wyglądać nie oznacza, że developerzy ze "świńskiego raju" widza to w taki sam sposób ;-)

Ramm.
ps. w mojej ocenie zostały przycięte właściwości manewrowe F2 i szczególnie F4. Walka z P-40 przy spotkaniu na równym pułapie zaczyna być trochę problematyczna. A o jaku i migu już nie wspomnę ;-)
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #541 dnia: Marca 25, 2018, 13:29:51 »
Przede wszystkim przycięli SzWAK-a, żeby zrobić miejsce dla kal. 37 mm. No i żeby Ła-5FN nie był nocnym koszmarem innych graczy, bo jego 2 Super-SzWAK-i robiłyby rzeźnię, a teraz już tak super nie jest - a przy tylko 1 SzWAK-u na pokładzie czuć różnicę.

Latam FW-190 i Pe-2 dla mnie to loteria 50/50, pół na pół że oberwię zanim go rozstrzelam. Natomiast kiedyś można było spokojnie lecieć za Bf-110 a jego strzelec spał albo zgubił okulary. Teraz ubicie Bf-110 standardowym zestawem MiG-3 (1 x 12,7 mm, 2 x 7,62 mm) to duże wyzwanie. Za to można przećwiczyć lądowania awaryjne.

Zauważyłem natomiast, że łatwiej mi idzie teraz ze Spitfire a wyzwanie stanowi Jak-1b. Odnośnie MiG-3 to ta gra chyba jest sponsorowana przez RSK MiG, bo osiągi nijak się mają do historycznych przekazów. Znaczy nad ziemią prędkość ma jak z silnikiem AM-38F z Ił-2, ale nie traci wigoru wraz ze wzrostem wysokości.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #542 dnia: Kwietnia 06, 2018, 14:18:29 »
Odnośnie MiG-3 to ta gra chyba jest sponsorowana przez RSK MiG, bo osiągi nijak się mają do historycznych przekazów. Znaczy nad ziemią prędkość ma jak z silnikiem AM-38F z Ił-2, ale nie traci wigoru wraz ze wzrostem wysokości.

To jest o tyle ciekawe, że wczoraj nie mogłem uciec migowi lecąc nisko na A3. Fakt, że gość był lekko wyżej, ale na tyle daleko, że powinienem mu uciec bez problemu. A tu "zonk" i dymiący krater w ziemi.
Mig powinien zyskiwać przewagę wraz ze wzrostem wysokości, ale ta powinna być zauważalna dopiero powyżej 6 - 7000 m, a nie na wysokości młodych sosenek czyli około 7 m ...

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #543 dnia: Kwietnia 06, 2018, 15:31:58 »
https://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/?page=5&tab=comments#comment-600960

Nowy dev diary. Wygląda na to, że Bodenplatte early access zacznie się od Spita IX i G-14.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #544 dnia: Kwietnia 06, 2018, 18:49:49 »
Szkoda, liczyłem na kucyka albo dzbanek, w każdym razie coś zielonego w środku ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #545 dnia: Kwietnia 06, 2018, 19:32:40 »
Te dwa najprościej zrobić. Tu przyciąć, tam wydłużyć i next-gen gotowy. :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #546 dnia: Kwietnia 06, 2018, 20:14:53 »
Planowali na początek wiosny, a tu raczej wygląda na co najmniej koniec lata :-[.

« Odpowiedź #547 dnia: Kwietnia 06, 2018, 23:08:16 »
Szkoda, liczyłem na kucyka albo dzbanek, w każdym razie coś zielonego w środku ;)
No to akurat od początku wiadomo było, że na początku zrobią te samoloty, które wymagają najmniejszych modyfikacji, czyli właśnie Bf-109G14 i Spitfire IXe. Wypuszczą je jako pierwsze dla posiadaczy wersji przed sprzedażowej.

« Odpowiedź #548 dnia: Kwietnia 18, 2018, 18:51:36 »
https://forum.il2sturmovik.com/topic/12826-game-updates/?tab=comments#comment-606652
Pojawiła sie wersja 3.002. Kilka ciekawych zmian. Poprawili w końcu problem ze skórkami w kampanii.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #549 dnia: Kwietnia 18, 2018, 19:54:27 »
Z góry im dziękuję za punkty 38 i 43, i mam nadzieję, że ten patch nie upitoli mi znów FPS'ów jak poprzednie. Jak dali mega przyspieszenie po przejściu na 64 bity, to teraz wajchę przewalają w drugą stronę, co by nie było za dobrze...  I może punkt 53 to będzie remedium na czasowy ale drastyczny spadek FSP'ów po wejściu do mapy...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #550 dnia: Kwietnia 19, 2018, 09:19:09 »
Oops! I patch nie poszedł, nie zasysa się. Sprawdza cache'a, zaczyna siorbać klienta, potem transfery padają i kicha. Mam nadzieję, że to problem ich serwera, a nie obecnego klienta, że sobie nie radzi. :(
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #551 dnia: Kwietnia 19, 2018, 09:39:33 »
FPSy poleciały w dół bo dodali od groma bajerów graficznych. Szczególnie zasięg renderowania terenu ma duży wpływ na klatki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #552 dnia: Kwietnia 19, 2018, 10:12:22 »
Oops! I patch nie poszedł, nie zasysa się. Sprawdza cache'a, zaczyna siorbać klienta, potem transfery padają i kicha. Mam nadzieję, że to problem ich serwera, a nie obecnego klienta, że sobie nie radzi. :(

Ja wczoraj sciagnalem bez wiekszych problemow. Moze cos rwie u Ciebie albo faktycznie przez jakis czas byl problem z ich serwerami.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2018, 10:14:15 wysłana przez KosiMazaki »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #553 dnia: Kwietnia 19, 2018, 10:37:56 »
U mnie wczoraj update poszedł migiem. Żadnego spadku wydajności nie zauważyłem, a wszystko na maksa w Full HD.

« Odpowiedź #554 dnia: Kwietnia 19, 2018, 11:55:25 »
W 1080p IL2 trzyma 60fps bez problemów na mojej 980ti. Problemy zaczynają się w VR.