Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 247171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #585 dnia: Czerwca 28, 2018, 22:16:22 »
F-8 to fajowy wybór. Szkoda, że Pociak dopiero tak późno. Sądziłem, że będzie w wakacje.

A ten screen jest przykładem, że używają sami ReShade 8).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #586 dnia: Czerwca 28, 2018, 22:34:08 »
Cieszy fakt prawidłowej owiewki w fafkulcu A8 :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #587 dnia: Czerwca 29, 2018, 08:57:14 »
Prawidłowej owiewki czyli jakiej?
Niektórzy pytają o wydmuchaną, taką jak ma Dora na modelu pokazanym niedawno.
Wiem, że część FW190F8 też z taką latała.

A tak w ogóle, jeśli zdecydują się zrobić inne systemy jak turbosprężarki, silniki odrzutowe itd. z taką dbałością jak celownik żyroskopowy (swoją drogą potwierdzili Ez 42) to będzie rewelacja.
To będzie najlepszy sim Me 262. :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #588 dnia: Czerwca 29, 2018, 20:08:03 »
Takiej jaka była w A-6 czyli nie kropelkowej. Kropelkową dostało kilka/kilkadziesiąt i to bardziej na zasadzie co było aktualnie na składzie.  Na dobre nowa owiewka pojawiła się w A-9. F-8 już miała poszerzoną owiewkę ale ona była przeznaczona do zadań zaczepnych :). Dlatego moim zdaniem powinno zostać tak jak jest lub dać możliwość wyboru wariantu :).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #589 dnia: Lipca 06, 2018, 07:20:13 »
Nowy lepszy RoF czyli Flying Circus – Volume One jest coraz bliżej ;)
https://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/?do=findComment&comment=637218

Jakoś mnie te samolociki z "płótna i patyczków: nie pociągają ... kupiłem RoF i nawet parę samolotów do niego, ale bez pancernej blachy za głową w F4 czy G2 czuję się zupełnie nagi w powietrzu lol :-D
Fajna sprawa dla kogoś, kto RoF traktuje nadal jako pierwsza "opcję" do latania.
Tyle tylko, że to trochę odgrzewany kotlet w nowym sosie graficznym. Jakby chcieli jeszcze trochę kaski wyciągnąć ze starego RoF'a niewielkim nakładem sił i środków (tylko nowe teksturki i mapy). Nie mam nic przeciwko temu, ale osobiście wolałbym, aby cała swoją "energię życiową" skupili na rozwijaniu BoX'a.
Tyle teatrów i roczników do ogarnięcia - żeby wspomnieć chociażby pacyfik (w planach) i afrykę (bardzo mile wspominam latanie nad Tunezją i Libią).
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #590 dnia: Lipca 06, 2018, 07:50:35 »
Robią, bo tanio idzie, a kasa może być. Mają mapę, mają modele, wszystko pewnie jakoś "reużywalne", sądząc z historii powstania BoS. Mnie bardziej martwią czołgi. Fajnie byłoby pojeździć, ale nie kosztem opóźnienia z Afryką i Pacyfikiem...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #591 dnia: Lipca 06, 2018, 08:40:44 »
Piszą, że pracy jest przy tym ogrom i zajmuje się tym i inna ekipa. Ja się bardzo cieszę. Kto wie czy nie będzie to moje pierwsze latadło. Zrezygnowałem z RoF przez brak VR jak i wiele innych osób. Teraz wreszcie będzie się można w to zanurzyć, a przed nosem postawić sobie zamiast monitora wiatrak 😉

Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #592 dnia: Lipca 06, 2018, 09:07:03 »
Zrezygnowałem z RoF przez brak VR jak i wiele innych osób.

To samo u mnie. Czekam na Flying Circus głównie ze względu na VR. Latanie kabrioletami nabierze nowego wymiaru.

« Odpowiedź #593 dnia: Lipca 06, 2018, 10:21:00 »
Popieram Sorbifera. Niech lepiej robią inne teatry działań do BoXa, bo front wschodni już za bardzo oblatany. A tak to zaczyna robić się jak w DCS, kilka rozgrzebanych tematów (Afryka w CLOD też), a efektów brak.

« Odpowiedź #594 dnia: Lipca 06, 2018, 15:21:38 »
Ich team robi Bodenplatte zgodnie z terminarzem.
Flying Circus robi ich wieloletni współpracownik Yugra Media i wg. Jasona FC nie ma wpływu na tempo prac przy Bodenplatte. Podobnie z Tank Crew.

Chcą zdobyć środki potrzebne na dokładne odwzorowanie japońskich maszyn i okrętów potrzebnych do wersji na Pacyfiku, chodzi o zdobycie wystarczającej ilości materiałów, tłumaczenia ręcznie pisanych japońskich instrukcji eksploatacyjnych itd.

A sama I wojna - wg. mnie świetny pomysł, zawsze lubiłem takie klimaty.
Trzeba było mieć jaja, żeby wsiąść bez spadochronu do samolotu, który przy ostrym manewrowaniu mógł się odkształcić i runąć na ziemię. I walczyć w otwartej kabinie, nie chroniony jakimkolwiek pancerzem.
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2018, 15:27:47 wysłana przez sermen »

« Odpowiedź #595 dnia: Lipca 06, 2018, 15:56:33 »
Ich team robi Bodenplatte zgodnie z terminarzem.
Nie widziałem nigdzie takiego terminarza. Jak masz to podeślij linka.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #596 dnia: Lipca 06, 2018, 18:23:43 »
Nie róbcie bajzlu z RoFem w tym temacie. Jest osobny dział! :icon_evil:

« Odpowiedź #597 dnia: Lipca 06, 2018, 23:01:07 »
Nie widziałem nigdzie takiego terminarza. Jak masz to podeślij linka.
Parę razy mówił o tym Jason w Q&A
https://www.youtube.com/watch?v=u0TawmZ49oU

« Odpowiedź #598 dnia: Lipca 07, 2018, 07:02:19 »
Dzięki Sermen, jak będę miał chwilę to przesłucham te 3 godziny na YT.

« Odpowiedź #599 dnia: Lipca 18, 2018, 15:25:51 »
Wersja 3.005, patch 1,8 GB, dodali czołgi w single, można też strzelać do dwupłatów w single (Fokker Dr. I i SPAD 13C1), ale nie można nic uruchomić... Problem globalny, ludzie już piszą na ich forum. Pozostaje tylko czekać na kolejny patch.

https://forum.il2sturmovik.com/topic/12826-game-updates/?tab=comments#comment-641478