Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 247159 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #660 dnia: Września 24, 2018, 12:01:41 »
Samolot bardzo fajny, ale fakt, jak on się sprawdzi w walkach ze śmiglakami. Jedynie P-47 i P-51 oraz Tempest będą mogły w określonych warunkach cokolwiek zdziałać.

Normalnie się sprawdzi, tak jak każdy inny. Przecież czasami musi lądować, startować, nie zawsze lata na 8k 900km/h. Wystarczy, że zejdzie komuś na ogon i spróbuje manewrówki, a w okolicy będzie jeszcze jeden przeciwnik, albo będzie się wznosił, a ktoś inny schodził na dużej prędkości etc. Nie peniaj Lipas, jak ja będę tym latał, to będziesz miał okazję postrzelać i często się przewietrzyć na szmacie  :evil:.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #661 dnia: Września 24, 2018, 12:09:28 »
Dla mnie ten samolot w BoX (w wersji myśliwskiej) to zagadka. Jego przeznaczeniem było zwalczanie dużych formacji wielosilnikowych bombowców, których w BoX nie ma i nie będzie.

Co prawda nie śledzę wypowiedzi devsów na forum BoX'a i mediach społecznościowych (jak to ładnie brzmi, lol :-D  ), ale myślę, że po wprowadzeniu nowych map zachodniej eu i nowych maszyn z BoBp mogą się zastanowić nad wprowadzeniem ciężkich do gry :-) Nawet jako AI, bo wtedy kampania offline pod tytułem: Reichsverteidigung była by już czymś :-D (i chyba jedyną jaką byłbym w stanie kupić :-D  )

Co do latania 262 przeciwko tym co mamy  i będziemy mieli, to powiem z doświadczenia FB, ze jest to całkiem niezły samolot do zwalczania innych myśliwców :-)
Kwestia podejścia. Największą zaletą była możliwość przemieszczania się na drugi koniec mapy z ogromną szybkością, co pozwalało być niemalże w paru miejscach na raz  ;-)
No i nawet parch czy bylejak nie wytrzyma serii 4x30 mm.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #662 dnia: Września 24, 2018, 13:02:24 »
Samolot zagadka, powiadacie... Daję wam rozwiązanie tej zagadki: a imię jego Ła-5FN.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #663 dnia: Września 24, 2018, 15:02:20 »
Ramm nie będzie dużych formacji ciężkich bombowców.  :cry: Gdyby miały być to by teraz już były. Niemieckie bombowce co prawda w kilkadziesiąt maszyn bombardowały Moskwę i Stalingrad, a tego w BoX nie ma. Po prostu silnik gry na to nie pozwala.
 Me -262 wysłane przeciwko myśliwcom rzecz możliwa i sensowna, ale nie dochodziło do takich sytuacji. Po prostu z tym samolotem w BoX  to jest tak jakby dali samolot wyposażony w torpedy i nie byłoby w grze statków i okrętów. Mimo wszystko czekam na niego, bo też jestem ciekawy jak to będzie działać w BoX i też chciałbym by były ciężkie bombery, bo w Ile 1946 bardzo lubiłem kampanie Reichsverteidigung. Tego mi w BoX będzie brakować.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #664 dnia: Września 24, 2018, 15:10:12 »
Zawsze można zrobić jakiś dog na gwizdkach ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #665 dnia: Września 24, 2018, 16:03:31 »
Zawsze można zrobić jakiś dog na gwizdkach ;).
Można ale po co. Pisząc te słowa mam tylko i wyłącznie na myśli to co się dzieje w wątku pt. Wspólne latanie online i to co z tego wynika.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #666 dnia: Września 24, 2018, 17:34:38 »
Po to, bo z tego zawszy była beczka śmiechu i nie jeden wajchę połamał :). Miło wspominam takie loty i tamte czasy.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #667 dnia: Września 24, 2018, 18:56:21 »
Ramm nie będzie dużych formacji ciężkich bombowców.  :cry: Gdyby miały być to by teraz już były. Niemieckie bombowce co prawda w kilkadziesiąt maszyn bombardowały Moskwę i Stalingrad, a tego w BoX nie ma. Po prostu silnik gry na to nie pozwala.

W 2013 kiedy startował BoS nie było mowy o jakiś dodatkowych samolotach, ze o mapach nie wspomnę ;-)
Pożyjemy, zobaczymy jak gracze zareagują na zachodnią Europę. Wielu graczy ma serdecznie dosyć wschodu i radzieckich samolotów.
W przypadku sukcesu BoBp być może pójdą za ciosem i stworzą więcej map i samolotów.

Ramm.

« Odpowiedź #668 dnia: Września 24, 2018, 21:51:18 »
Wielu graczy ma serdecznie dosyć wschodu i radzieckich samolotów.
W przypadku sukcesu BoBp być może pójdą za ciosem i stworzą więcej map i samolotów.
Mnie akurat front wschodni pasuje. Fakt trzy części pod rząd z jednego frontu to za dużo. Choć wybór BoBp uważam za kiepski pomysł. Na tej samej mapie można było zrobić BoF 1940. Słabo eksploatowany w simach temat i przez to ciekawy.
Co uważasz za sukces BoBp? Co by nie było to i tak będą nowe mapy i samoloty, ale nigdy nie będzie dużych formacji wielosilnikowych bombowców. Czy to będzie zachodnioeuropejski TDW czy Pacyfik czy cokolwiek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #669 dnia: Września 25, 2018, 08:07:56 »
Na tej samej mapie można było zrobić BoF 1940. Słabo eksploatowany w simach temat i przez to ciekawy.
Masz rację, też bym polatał cosik takiego ;-)

Co uważasz za sukces BoBp? Co by nie było to i tak będą nowe mapy i samoloty, ale nigdy nie będzie dużych formacji wielosilnikowych bombowców. Czy to będzie zachodnioeuropejski TDW czy Pacyfik czy cokolwiek. 

Za sukces devsi uważają to ile czego się sprzeda. Bo nie wierzę, że robią to z dobrego serca dla szczęśliwości simowego światka. W końcu 1CGS to firma mająca przynosić zyski ;-)
Mnie nie są potrzebne formacje bombowców po 300 sztuk na niebie - chociaż było by to coś. Mnie wystarczy tak jak było w FB 16 sztuk (4 formacje po 4 samoloty).
Nie za bardzo rozumiem jakim problemem technicznym jest stworzenie kampanii offline dla ciężkich, skoro gra ciągnie misje online na 84 osoby. Offline 60 bombowców + 20 myśliwców + gracz z trzema AI to już wystarczy dla mnie.
Zresztą jeżeli strzelcy hipotetycznych B-17 i B-24 chociaż w połowie będą tak skuteczni jak "zajcew" w Pe-2, to podlatywanie do combat boxa będzie i tak zabójcze :-P

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Września 25, 2018, 08:12:36 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #670 dnia: Września 25, 2018, 08:14:07 »
Dobra Panowie, starczy tego offa. Trzymajmy się oficjalnych info o aktualizacjach, a gdybanie, koncert życzeń odpuśćmy albo w innym temacie.

« Odpowiedź #671 dnia: Września 26, 2018, 16:23:09 »
Pojawił się nowy patch.
https://forum.il2sturmovik.com/topic/12826-game-updates/?tab=comments#comment-641478
Lista zmian dość spora, ale na nowe samoloty musimy jeszcze poczekać.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #672 dnia: Października 02, 2018, 10:44:45 »
Ładniej to teraz wygląda :-)

Bardzo mi się podoba, jak pilot dodaje gazu i widać, że silnik idzie pełną mocą - pojawiają się malutkie smugi za samolotem. Mogły by być nie tyle większe, ale bardziej "treściwe" w ilości dymu :-)
Gdyby były bardziej "gęste" odzwierciedlało by to zapisy pilotów mówiące o nurkujących dymiących samolotach i domniemanych zestrzeleniach. Ale jest i tak nieźle, powiem, że idą w dobrym kierunku.
Są ładniejsze wybuchy pocisków na samolotach, szczególnie w nocy widać to przepięknie.
Być może zwiększyli moc MG151/20, ale nie jesteśmy tego pewni z Benkiem na 100% ... mamy takie wrażenie, ale wymaga to jeszcze potwierdzenia. Wczoraj łagg rozsypał się po krótkiej serii, ale dostał z 3xMG151/20 :-) Z drugiej strony na F2 z jednym MG151/20 krótką serią wyłączyłem bylejaka ;-)

Ramm.

« Odpowiedź #673 dnia: Października 05, 2018, 18:01:11 »
https://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/?page=6&tab=comments#comment-676985
Kolejna zapowiedź. Ładnie prezentują się miasta na zachodzie Europy w BoXie.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #674 dnia: Października 05, 2018, 19:08:16 »
Niby ładnie, ale katedry w Kolonii nie widzę w panoramkach... Jeszcze nie zrobili?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.