Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 248577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #765 dnia: Czerwca 11, 2019, 09:35:20 »
ps. latał ktoś tym 262 ? Jest szybszy od bylejaka 1b czy nie ?? :-D
Raczej uciekniesz (testowałem na ok 2000 m) jak dasz w rurę, tylko, że się szybko przegrzewa. A jak cię zaskoczą z dużą prędkością to może być nieciekawie. Od P-47 ustawionego na Ace nie byłem w stanie się urwać w locie poziomym, jedynie w płytkim nurkowaniu.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #766 dnia: Czerwca 11, 2019, 10:36:09 »
Raczej uciekniesz (testowałem na ok 2000 m) jak dasz w rurę, tylko, że się szybko przegrzewa. A jak cię zaskoczą z dużą prędkością to może być nieciekawie. Od P-47 ustawionego na Ace nie byłem w stanie się urwać w locie poziomym, jedynie w płytkim nurkowaniu.
Jedyny słuszny, be sure, test, to minięcie się z Ła-5 na pełnej prędkości na czołówce i sprawdzenie jak szybko parch cię dogoni po tym.
Ze Schwalbe jest jak z piwem, zimne piwo to najlepszy napój na świecie, ciepłe to siki i kończą wylane na ziemi. Jaskółka latająca z 650 na budziku jest najlepszym samolotem na niebie, wolno lecąca szybko kończy na ziemi jak to ciepłe piwo

Wysłane z mojego SM-T835 przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #767 dnia: Czerwca 11, 2019, 10:51:33 »
Me 262 dość szybko osiąga 600 kph, aczkolwiek mała utrata energii i spadek prędkości do około/poniżej 400 kph może się skończyć zejściem, jeśli wokół wyżej Spity i Ła-5FN. Jak w życiu...

Wyzwaniem mogą być misje JaBo, ponieważ podwieszona bomba 500 kg zabiera do 80 kph. Nie testowałem.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #768 dnia: Czerwca 11, 2019, 12:17:47 »
Me 262 dość szybko osiąga 600 kph, aczkolwiek mała utrata energii i spadek prędkości do około/poniżej 400 kph może się skończyć zejściem, jeśli wokół wyżej Spity i Ła-5FN. Jak w życiu...

Polecam lekturę wspomnień Gabreskiego - który przesiadając się ze Spita (Dywizjon 315) na P-47 mówił, że Spit nie chce nurkować, tudzież wspomnienia Clostermana, który latając na Tempestach widział jak po gwałtownym nurkowaniu za Arado 234 wyglądał Spit XIV (to że facet wylądował w jednym kawałku było już sukcesem ...)
Piszę to w nawiązaniu do tego co mogły zrobić Spit i La-5FN jak zobaczyły niżej 262 ... w realu nie za wiele :-D
Tutaj w grze - na pewno go dojdą ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #769 dnia: Czerwca 11, 2019, 14:02:03 »
Na obronę gry powiem tylko, że w realu w Me 262 siedzieli przytomni ludzie. W grze Spit i La dojdą Jaskółkę, bo piloci będą tracić energię na skręty. Są online piloci, którzy wiedzą jak latać cegłami. Pomimo tego nigdy nie rozumiałem, dlaczego mijając z prędkością ponad 500 kph Foką A-3 Spita IX, lecąc na cegłę prosto po tej mijance, Spit IX zakręcał i był tuż za mną w krótkim czasie.

Jest na to sposób: lecieć jeszcze bardziej na cegłę. :)

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #770 dnia: Czerwca 12, 2019, 16:35:20 »
Polatałem wczoraj trochę i powiem, że 262 ładnie trzyma prędkość i jak się nie robi głupich rzeczy to P-47 i Spity na ace nie dają rady. Prawdziwą weryfikacją będzie latanie online ;-) 
Jedna denerwująca rzecz to myszkowanie samolotu wzdłuż osi podłużnej - takie bujanie na gumie od majtek - przy prędkościach 500-600 km/h.
Podobnie zachowywały się G2 i Fw190 na początku serii. Mam nadzieję, że to poprawią.

Ramm.

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #771 dnia: Czerwca 12, 2019, 17:45:56 »
To bujanie bardzo utrudnia celowanie niestety.

« Odpowiedź #772 dnia: Czerwca 13, 2019, 09:45:09 »
G-2 początkowo wchodzi w skręt w poziomie, ale później nie reaguje na ster poziomy. W rezultacie Kufajmany uciekają z pola ostrzału a my wkurzamy się, że nie możemy zacieśnić skrętu. Mam wrażenie, że pojawiło się to po tym "puczu".

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #773 dnia: Czerwca 14, 2019, 22:21:53 »
Jakiś patch się ciągnie ... 209MB ...

Ramm.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #774 dnia: Czerwca 28, 2019, 21:02:53 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #775 dnia: Lipca 06, 2019, 07:43:36 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #776 dnia: Lipca 06, 2019, 13:51:57 »
Wczoraj wreszcie dokupiłem Battle of Bodenplatte. Byłem w zeszłym miesiącu na pokazach w holenderskim Volkel, i wkręcił mi się klimat z tamtych rejonów walk. Ciekawe czy wyrobią się z mapą do końca tego roku.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline =OPS=lipas

• *
« Odpowiedź #777 dnia: Lipca 06, 2019, 14:21:51 »
W sumie to już prawie? dwa lata od ogłoszenia. Strasznie się z tym grzebią.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #778 dnia: Lipca 06, 2019, 14:33:32 »
Ja mam wrażenie, że im jakoś tempo siadło od roku. Może za dużo srok za ogon chcą trzymać...

« Odpowiedź #779 dnia: Lipca 06, 2019, 22:18:31 »
Niby tak, ale trzeba przyzać, że progres w serii widać. Robią kilka rzeczy w tym samym czasie, ale w miarę reguralnie pojawiają się nowości, i co najważniejsze bez bug'ów komplikujących grę. To naprawdę solidny tytuł, i warto wspierać twórców.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb