Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 247160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #1035 dnia: Stycznia 29, 2021, 23:09:41 »
Bez haczyków to nie sturmjager tylko popierdółka :P.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1036 dnia: Stycznia 30, 2021, 01:05:27 »
Na to nic nie poradzimy, ale od czego sa userzy ;>.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1037 dnia: Lutego 16, 2021, 15:31:45 »
W dzisiejszym update 4.506 nadleciał Fw 190 A-6.
Więcej informacji w linku:
https://il2sturmovik.com/news/608/update-4506/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1038 dnia: Lutego 16, 2021, 21:21:00 »
W dzisiejszym update 4.506 nadleciał Fw 190 A-6.
Więcej informacji w linku:
https://il2sturmovik.com/news/608/update-4506/

O, niespodzianka. Ps. Fajnie, że dają te nowe maszyny od razu do kampanii, z tego co widzę, są też jakieś zmiany w wyświetlaniu eksplozji. Zobaczymy w praktyce.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1039 dnia: Lutego 16, 2021, 23:38:54 »
No i stało się. Miałem fajną misję i chciałem filmik zrobić. Wczoraj nie zgrałem video na dysk, a dziś wyszedł patch i mam kwiatek w postaci komunikatu: "can not open effect - graphics/effects/arm/hit_shell_he_5-50kg_ground.epl" po odpaleniu replaya. Replay się wywala w momencie kiedy Hs 129, które atakowałem, strzelają do czołgów. Co ciekawe, gra wychodzi do pulpitu, ale w tle słychać, że zminimalizowany replay Iłka leci dalej. Oczywiście pomaga tylko zamknięcie Iła.

Da się coś z tym zrobić? Wiem, że zagadnienie z gatunku software, ale wiąże się to z patchami, więc może post przetrwa z dwie odpowiedzi. Generalnie słabo to mają połapane, skoro całą dokumentację replayów kasuje nowy patch.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1040 dnia: Lutego 17, 2021, 00:40:13 »
Tu chyba jest podobnie jak w DCS, tzn. nowa wersja tytułu nie jest kompatybilna z nagraniami w innej wersji gry:
https://forum.il2sturmovik.com/topic/38103-replay-tracks-will-not-play/ .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1041 dnia: Lutego 17, 2021, 09:01:01 »
Może dałoby się zgwałcić ten plik i podmienić na stary, ale to chyba musiałby być plik od kogoś, kto nie odpalał Il2 czy Steam przez ostatnie 3 dni. Już nie będę offtopował.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1042 dnia: Lutego 17, 2021, 09:13:17 »
Może dałoby się zgwałcić ten plik i podmienić na stary, ale to chyba musiałby być plik od kogoś, kto nie odpalał Il2 czy Steam przez ostatnie 3 dni. Już nie będę offtopował.

Jak tylko uruchomisz grę - aktualizacja pobiera się automatycznie. Czyli nie odpalisz gry bez aktualizacji.
Nie znam sposobu, aby to obejść.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #1043 dnia: Lutego 17, 2021, 10:39:42 »
Jak tylko uruchomisz grę - aktualizacja pobiera się automatycznie. Czyli nie odpalisz gry bez aktualizacji.
Odłączasz najpierw internet a potem odpalasz grę. Kiedyś dało się ją odpalić bez internetu.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1044 dnia: Lutego 17, 2021, 14:27:24 »

Jedyna rzecz, która mi przyszła do głowy, to backup całego katalogu z grą w danej wersji. BoX jest dobrze napisany i wszystko co potrzebuje mieści się w jednym katalogu, który zresztą można dowolnie przenosić z dysku na dysk. Tak więc przenosimy sobie BoXa w określonej wersji gdzieś tam, a potem odpalamy bez netu, żeby nie zaktualizował... teoretyzuję, ale może i zadziałałoby.

« Odpowiedź #1045 dnia: Lutego 17, 2021, 14:47:26 »

Wystarczy uruchomić `il-2.exe`, który jest w tym samym folderze co `Launcher.exe`.

« Odpowiedź #1046 dnia: Lutego 17, 2021, 18:00:21 »

No to mowa o mnie - nie odpalane od paru tygodni. Ale o robieniu filmów nie mam pojęcia :D. Nie wiem które pliki są podmieniane w trakcie update'u, więc jeśli stacjonujesz w Wawie, to możemy się zgadać, wpadniesz z dyskiem przenośnym i zgrasz przedwczorajszą wersję.

« Odpowiedź #1047 dnia: Lutego 17, 2021, 22:16:03 »
No to mowa o mnie - nie odpalane od paru tygodni. Ale o robieniu filmów nie mam pojęcia :D. Nie wiem które pliki są podmieniane w trakcie update'u, więc jeśli stacjonujesz w Wawie, to możemy się zgadać, wpadniesz z dyskiem przenośnym i zgrasz przedwczorajszą wersję.

To miałoby sens, jakbyśmy mieszkali obaj w Wawie. :)
Innym sposobem jest przesłanie tego pliku lub folderu, do którego odwołuje się komunikat błędu. I tu zaczynają się największe jaja: nie ma folderu "effects" w katalogu "graphics"  w "Data". :)

« Odpowiedź #1048 dnia: Lutego 18, 2021, 06:48:04 »
Nie odpalałem Iłka parę dni, wieczorem będę w domu to sprawdzę czy mam te foldery.

« Odpowiedź #1049 dnia: Lutego 18, 2021, 07:02:59 »
W rzeczy samej, w starszej wersji też "effects'ów" nie ma, ani w "graphics", ani nigdzie indziej zresztą :).