Ramm na pewno piszesz o BoX. Akurat dwie ostatnie mapy czyli Kubań i Rheinland obfitują w górzyste tereny. Nie wiem gdzie Ty latasz, ale na południu obydwu tych map nie jest płasko.
Ja nie o tym. Wiem, że na Krymie i Rheinland są góry. Nawet widziałem tam pochyłą wodę w jeziorze na stoku (trójkąt pomiędzy Aywaille, Malmedy i Manhay - sektor 2716 i 2717), więc na pewno jest coś co góry przypomina.
Tyle tylko, że jak "rozciągniesz" te góry na "płasko"- czyli pokrycie ich teksturami, to one są takie same jak na każdej innej mapie.
Po prostu na obu tych mapach nie mam wrażenia latania gdzieś indziej niż nad Stalingradem. To moje oddczucie, po prostu wiem, że ta mapa to Rheinland, ale budynki, rzeki, mosty czy jakakolwiek inna infrastruktura cywilizacyjna wszędzie jest taka sama. Być może to wina tego, że u mnie landscape jest na low. Ale nawet w low powinno się czuć, że lata się nad Eindhoven a nie nad Wielkimi Łukami.
To o czym pisałem wcześniej, to układ pól na Krymie. Układ prostokącików i kwadratów w różnych kolorach, poprzecinany liniami drzew, który psuje mi całą radość z latanie na tej mapie.
Gdyby to była Normandia i słynne drogi obrośnięte krzewami - to tak, ale na Krymie własność prywatna charakteryzująca się właśnie takim rozdrobnieniem pól nie istniała
Ramm.