Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 248635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #1230 dnia: Marca 11, 2022, 22:16:11 »
Patch, w połowie przyszłego tygodnia. Co ciekawe będzie od razu Gotha G.V. oraz Handley Page O/400 jak ktoś lubuje się w większych szmatlotach :) plus nowe efekty na nieboskłonie.
https://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page/8/#comment-1173262
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1231 dnia: Marca 12, 2022, 19:25:37 »
As usual, we have used a mix of German and Soviet sources to try to get a more accurate picture.
No rozbawili mnie tym - żeby odwzorować 109 używają radzieckich danych...
Ciekawe czy używali niemieckich danych odnośnie jaków i parchów.
I jeszcze jedno:
The goal was to be more accurate overall, so in some cases speeds may be bit lower at sea level, but higher at rated altitudes and climb-rate may be a bit slower. But in some cases, turns may be quicker, but acceleration a little slower.
W skrócie - wg nowych danych wszystkie mietki (poza E7) będą wolniejsze na poziomie morza, trochę szybsze na wyższych wysokościach, szybkość wznoszenia obniżona, zakręcanie w poziomie będzie lepsze ale przyspieszenie słabsze. Ehh, ręce opadają...

Ramm.

« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2022, 20:10:02 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #1232 dnia: Marca 12, 2022, 19:47:15 »
Czyli Bylejaki i Parchy będą latały jak Mietki, a Mietki jak Bylejaki i Parchy. :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1233 dnia: Marca 15, 2022, 17:08:16 »
Pucz już jest, w tym miło - skryptowana kampania dla Spita IX za darmoszkę.
https://forum.il2sturmovik.com/topic/12826-game-updates/page/2/#comment-1174193 .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1234 dnia: Marca 15, 2022, 22:39:15 »
Czy tylko ja mam wrażenie, że teraz obraz jest taki nieco rozmyty (tło środowiskowe)? Coś jak wieki temu był ENB mod używany wszędzie. Gotha... hmmm jak to lata! Jeden wielki korek ;). Fajny ten nowy Ju-88 za to.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1235 dnia: Marca 15, 2022, 22:53:35 »
Nie tylko Ty, coś przedobrzyli ze słoneczkiem w tej aktualizacji. Nawet im buga zgłosiłem, ale kilka innych osób też zwróciło na to uwagę we wrażeniach z patcha.

https://forum.il2sturmovik.com/topic/77722-4703-way-too-much-bloom/
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1236 dnia: Marca 15, 2022, 22:58:32 »
Nie tylko Ty, coś przedobrzyli ze słoneczkiem w tej aktualizacji. Nawet im buga zgłosiłem, ale kilka innych osób też zwróciło na to uwagę we wrażeniach z patcha.

https://forum.il2sturmovik.com/topic/77722-4703-way-too-much-bloom/

Tak, Słonko też o wiele mocniej świeci (w zasadzie pod to mało co widać). Zapomniałem o tym napisać. Niczym w becie IL-2 CloD VR, ale tam to już oficjalny bug ;>.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1237 dnia: Marca 16, 2022, 09:00:18 »
Odpaliłem po miesiącach, nadal gra dobrze śmiga. Patch(e) nie zaszkodził(y). :)

PS: Szkoda tylko, że serwery online jakieś puste, a nawet z tymi z 50+ graczami to dziwnie pusto w powietrzu. Za duże mamy? W każdym razie - może czas spróbować kampanie single, jak tam wyżej, od YoYa. Warto iść w tą stronę?
« Ostatnia zmiana: Marca 16, 2022, 14:21:53 wysłana przez some1 »
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #1238 dnia: Marca 17, 2022, 20:34:25 »
Dzień dobry. Mam pytanie do Panów. Po instalacji ostatniego patcha albo w niebywały sposób wzrosły moje umiejętności albo coś pochrzanili z ustawieniami stopnia trudności. Ostatnio w jednej misji BoS off-line zestrzeliłem w okolicach Stalingradu 7 bolszewików i 2 cele naziemne, mając standardową ilość amunicji. Co strzał to kill na pilocie, jak nie przymierzając Marseille. Żadnej przyjemności. Poziom trudności na panelach ustawień najwyższy. A ja nie sądzę bym był aż tak wybitnym wirtualnym pilotem. Sądzę więc że to kolejny bug. Chciałbym się zapytać czy u Państwa też tak jest, czy to może coś u mnie?
« Ostatnia zmiana: Marca 17, 2022, 21:50:01 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1239 dnia: Marca 17, 2022, 21:51:35 »
Jeśli bierzesz Quick Mission to z zasady przeciwnicy są na random. To oznacza, że możesz mieć asów jak i AI'kowych żółtodziobów. PK zaliczyłem wczoraj po paczu, więc bywa, że dalej i świetnie celują. Może tu jest odpowiedź? ;)

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1240 dnia: Marca 18, 2022, 00:16:29 »
Nie, nie w quick mission, a w kampanii. Ja nic nie zmieniałem w ustawieniach. Wg ustawień wszystko pozostało po staremu. Rozumiem, że tu również poziom przeciwnika jest randomowy. Ale żeby któraś kolejna misja i trafiam wciąż na samych cieniasów? W innej kampanii , którą chciałem na świeżo sobie zacząć (BoM) cel misji ustawia się w jednym miejscu, na skraju mapy. Bez względu na to czy jest to przechwycenie samolotów wroga, czy np.: eskortowanie swoich samolotów bombowych (cel jest zawsze w tym samym miejscu po mojej stronie frontu!). Gdy tam dolatuję, to zamiast komunikatu (jak było przed patchem), że wykraczam poza zakres mapy, gra się zawiesza i tyle. Mogę sobie tylko kliknąć " zakończ misję", wchodzę do menu kampanii, kolejny dzień, kolejna misja, nowe zadanie, te samo miejsce na skraju mapy. Dolatuję i pa pa. Koniec misji. Innych kampanii, ani quick mission jeszcze po patchu nie sprawdzałem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1241 dnia: Marca 18, 2022, 07:39:05 »
Ustaw sobie w quick mission najwyzszy stopien trudnosci i zobacz. W kampanii przeciwnicy sa tez definiowalni, moze sa akurat easy? Co do konca mapy moze bug? Powinno zawrocic, wlaczyc sie krotki filmik ze zwrotem.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1242 dnia: Marca 18, 2022, 08:18:10 »
Cel na skraju mapy widziałem, że ktoś zgłaszał jako bug, pewnie poprawią w hotfix.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1243 dnia: Marca 18, 2022, 15:46:46 »
Idzie jakaś dokładka do patcha ~403 MB.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #1244 dnia: Marca 19, 2022, 00:50:25 »
400MB? Ja nie odnotowałem. Wie ktoś co to?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2