Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 247155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #1275 dnia: Maja 18, 2022, 16:21:37 »
https://forum.il2sturmovik.com/topic/78659-announcing-pre-orders-for-the-sopwith-snipe-siemens-schuckert-div-and-spitfire-mkxiv-w-teardrop-canopy/
Szorują już po dnie.

Trochę tak to wygląda, przecież oni mają od dawna niedokończonego C-47, potem IAR-80, dwa czołgi, do tego niedokończony BoN, FC vol. II, a teraz wyjechali z tymi dodatkami na 2023 pewnie (może ew. ten Snipe wyjdzie w tym roku). Na jesieni powinni ogłosić też nowy teatr, zobaczymy.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1276 dnia: Maja 18, 2022, 16:44:45 »
Nowy teatr? Jaki nowy teatr?!? :O
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1277 dnia: Maja 18, 2022, 16:46:40 »
Nowy teatr? Jaki nowy teatr?!? :O

Sie zobaczy jaki.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1278 dnia: Maja 18, 2022, 18:07:21 »
Trzeba jednakowoż zauważyć, że C-47 robi im Ugra, a jak wiemy z doświadczeń w DCS, akurat tym majstrom nigdy z robotą się nie spieszy, niezależnie kto zlecił daną fuchę. Płacone od godziny, będzie kiedy będzie :D.

Z tym Mosquito, to też chyba imć redaktor za bardzo po DCS-owemu przeczytał ;). Tam tylko jest napisane że niebawem beta-testerzy będą nim latać, a nie, że w następnym paczu już my wszyscy również. Choć oczywiście jeśli jednak zdążą, to się nie obrażę.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1279 dnia: Maja 19, 2022, 19:59:41 »
Szorują już po dnie.

Trudno się dziwić, przecież nawet na naszym forum były głosy, żeby ich bojkotować... Pewnie jak padną, to Putin więcej straci niż my. Ja tam skorzystam z przedsprzedaży, robią coś co przez lata sprawiało mi wiele radości i nie mam zamiaru przez ich opętanego prezydenta, zrezygnować ze wspierania ich pracy.

« Odpowiedź #1280 dnia: Maja 19, 2022, 20:16:59 »
Nie chodzi o bojkot. Chodzi o to, że coś tam u nich nie tak. Chcą uzyskać środki nie dając od siebie zbyt wiele. Pewno nie jest głupim pomysłem kupić od nich tego Spita, po to chociażby, by gra dalej się rozwijała. Ale trzeba przyznać, że w BoX (tylko to mnie interesuje, nie gram w TC i FC) dawno nie było nic nowego. Wszystkie dotychczasowe samoloty wydane w ramach BoN już kiedyś gdzieś tam były. Skoro czekamy już sporo na preordery, które jeszcze nie zostały zrealizowane, ciężko dobrze oceniać fakt ogłaszania nowych. Nie świadczy to dobrze o kondycji przedsięwzięcia.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1281 dnia: Maja 19, 2022, 20:37:59 »
Z jednej strony różne zabawki robią różni podwykonawcy, więc to nie jest tak, że wszystko czeka w jednej kolejce. IAR'a robi jakiś jeden pasjonat, czołgi robi Digital Foundry, coś robi Ugra, coś kto inny.

Z drugiej strony widać, że preordery uruchamiane są z coraz większym wyprzedzeniem. Podobnie było w RoF, aż w końcu cały interes stanął w miejscu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #1282 dnia: Maja 19, 2022, 21:33:34 »
Nie chodzi o bojkot. Chodzi o to, że coś tam u nich nie tak. Chcą uzyskać środki nie dając od siebie zbyt wiele. Pewno nie jest głupim pomysłem kupić od nich tego Spita, po to chociażby, by gra dalej się rozwijała. Ale trzeba przyznać, że w BoX (tylko to mnie interesuje, nie gram w TC i FC) dawno nie było nic nowego. Wszystkie dotychczasowe samoloty wydane w ramach BoN już kiedyś gdzieś tam były. Skoro czekamy już sporo na preordery, które jeszcze nie zostały zrealizowane, ciężko dobrze oceniać fakt ogłaszania nowych. Nie świadczy to dobrze o kondycji przedsięwzięcia.

Jasne, zgadzam się tym, tylko uważam, że mogę zaryzykować kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt usd w ludzi, którzy jednak wywiązują się ze zobowiązań. Nie wiem czy grasz i śledzisz co się dzieje w DCS, bo jeśli nie, to wiedz, że tam opóźnienia, np. roczne, to nic wielkiego :-), więc jestem przyzwyczajony. W BoXach nie wyciągają jakiejś potwornej kasy, więc się nie napinam (te wszystkie samoloty i pojazdy w przedsprzedaży, to jedno tankowanie, albo zakupy w biedrze na 3-4 dni ;-).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1283 dnia: Maja 20, 2022, 20:33:23 »
Taki news z dziś: https://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/page/8/#comment-1187760 .
Na tym screenie widać chyba klify na wybrzeżu brytyjskim, to ta mapka do BoN miała aż tam sięgać?

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1284 dnia: Maja 20, 2022, 20:50:05 »
Jeśli to mają być klify, to oni ich chyba w życiu nie widzieli. Są okropne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1285 dnia: Maja 20, 2022, 20:59:09 »
Ale Qrdl będzie miał za to nową zabaweczkę i trzeba przyznać, że wygląda świetnie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1286 dnia: Maja 20, 2022, 21:12:42 »
Na tym screenie widać chyba klify na wybrzeżu brytyjskim, to ta mapka do BoN miała aż tam sięgać?
https://il2sturmovik.com/news/511/pre-purchase-battle-normandy-yak-9-yak-9t-hurrican/
Tutaj masz mapę BoN. Potem była jakaś drobna korekta.

« Odpowiedź #1287 dnia: Maja 23, 2022, 00:40:23 »
Ten nowy teatr to pewnie Bitwa o Anglię. Rzygać się chce od powtarzalności w każdej grze. Tak jakby Francuzi lub Holendrzy w 1940 w ogóle nie latali samolotami.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #1288 dnia: Maja 24, 2022, 09:38:57 »
Pytanie. Czy ten Spit 14 z kroplową kabiną będzie dostępny dla posiadaczy BoN?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1289 dnia: Maja 24, 2022, 09:40:01 »
Pytanie. Czy ten Spit 14 z kroplową kabiną będzie dostępny dla posiadaczy BoN?

Ale to osobny Collector plane, niezwiązany z żadnym tytułem. Więc będzie dostępny dla każdego, kto go zakupi.

www.yoyosims.pl