Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 248571 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #1440 dnia: Lipca 08, 2023, 17:54:28 »
Pewnie większość siedzi już na tym nowym tajnym projektem, a ten sim to już leci do przodu tylko siłą rozpędu.

Portowanie samolotów z RoFa to i tak chyba kontraktorzy robią.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1441 dnia: Lipca 10, 2023, 10:36:37 »
Pewnie większość siedzi już na tym nowym tajnym projektem, a ten sim to już leci do przodu tylko siłą rozpędu.

Tylko pytanie, czy ten "tajny projekt" to nie właśnie ta kolejna mapa, być może z "Wojną zimową", czy oprócz tego coś tam dłubią nowego? Jak coś nowego i innego to być może bez sensu ładować się w obecnego IL-2 ;) (jakoś mam już niesmak z MSFS, bo po kij tutaj coś kupować, jak nie wiadomo, czy Marketplace ze swoimi zakupami zostanie przeniesiony na MSFS 2024). Chyba, że kombinują by zrobić jakąś konkurencję z mikropłatnościami w stylu War Thunder :icon_lol:.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1442 dnia: Lipca 10, 2023, 10:43:55 »
Tutaj to nie mam pojęcia, ale obstawiam zupełnie nowy produkt. Jakby działali według dotychczasowego modelu, to nowa mapa powinna być ogłoszona już dawno.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1443 dnia: Lipca 10, 2023, 12:02:51 »
Dodali osobno szmatoloty, dodali czołgi... Może chcą dodać statki? Nie ogarniam, co tam się u nich dzieje. Szkoda. I trudno.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1444 dnia: Lipca 10, 2023, 12:18:03 »
Dodali osobno szmatoloty, dodali czołgi... Może chcą dodać statki? Nie ogarniam, co tam się u nich dzieje. Szkoda. I trudno.

To byłoby akurat całkiem fajnym pomysłem. Jestem za. W sumie kiedyś powstał na bazie silnika iłka na sterydach PT Boats przypomnę: https://store.steampowered.com/app/10250/PT_Boats_Knights_of_the_Sea/, teraz chodzi za 5zł ;>. Natomiast by pójść w okręty to mapy musieliby zwiększyć i to znacznie, co najmniej x4-6.

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1445 dnia: Lipca 10, 2023, 17:28:09 »
Przecież tak funkcjonuje War Thunder i to połączenie działa dobrze jak nigdzie indziej. Do tego dodając Enlisted, możemy się pokusić o coś, co bym nazwał, niech pomyślę, na przykład, Digital Combat Simulator ;-P 8)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1446 dnia: Lipca 10, 2023, 17:35:53 »
Przecież tak funkcjonuje War Thunder i to połączenie działa dobrze jak nigdzie indziej. Do tego dodając Enlisted, możemy się pokusić o coś, co bym nazwał, niech pomyślę, na przykład, Digital Combat Simulator ;-P 8)

W DCS nie ma sterowalnych okrętów (CA nie sprawdzałem czy można tam przejąć jednostkę nawodną). Przynajmniej jeszcze, więc porównanie takie sobie ;).
« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2023, 18:21:18 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1447 dnia: Lipca 11, 2023, 09:08:27 »
No wiem mniej więcej co jest w DCS :-), chciałem podkreślić tylko, że nazwa jest bardzo adekwatna do kombinacji symulatora lotniczego, lądowego i morskiego. Zawsze sądziłem, że do tego zmierzają.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1448 dnia: Lipca 14, 2023, 19:35:01 »
Mały updejcik z paroma screenami: https://il2sturmovik.com/news/807/dev-blog-346/.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1449 dnia: Lipca 26, 2023, 21:58:20 »
Jest łatka i dwa staro - nowe szmatoloty: https://il2sturmovik.com/news/808/update-5105/. FCIII jest też już oficjalnie do nabycia w ramach rozwoju 3 części Flying Circus.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1450 dnia: Lipca 26, 2023, 22:09:15 »
Ale bieda ten FCIII, 8 samolotów, a właściwie 7 bo Nieuporta policzyli dwa razy, a cena jak za wcześniejsze edycje gdzie maszyn było po 10 + warianty.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1451 dnia: Lipca 27, 2023, 08:56:54 »
Tak, biednie, umówimy się, ceną jest z lekko przesadzona, bo to wszystko i tak będzie się działo na już obecnej mapie, więc w zasadzie płacimy za same modele z czego szału ilościowego tu ni ma. Wziąłem co prawda, z sentymentu, bo samoloty w tym FC.3 też są fajne, ale schodzą na psy. Nie wiem, czy to trochę nie reanimacja trupa i taka opcja na przetrwanie, bo skoro nad czymś siedzą to oby nie było tak jak z RoF jak już wyszedł IL-2 BoX. Chyba, że pójdą w zmianę silnika ale z wykorzystaniem obecnych tytułów (jakiś import czy coś).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1452 dnia: Sierpnia 03, 2023, 18:38:58 »
Lisunow w preorderze się pojawił.

« Odpowiedź #1453 dnia: Sierpnia 04, 2023, 11:20:38 »
Z Marcelim Nowotką na pokładzie.:evil: Mała dygresja, dla tych co nie wiedzą, kto zacz ten miś, cytat;

"Według relacji Józefa Światły, zbiegłego na Zachód wicedyrektora departamentu X MBP, Marceli Nowotko przy pomocy szefa sztabu GL Franciszka Jóźwiaka (lub tylko za jego wiedzą, jak podają niektóre źródła) stworzył w Gwardii Ludowej specjalną „komórkę dezinformacyjną”, zajmującą się śledzeniem, zdobywaniem pseudonimów, nazwisk i adresów działaczy podziemia niepodległościowego i Armii Krajowej. Informacje te przekazywano następnie do Gestapo pocztą lub za pośrednictwem umieszczonych w Gestapo agentów sowieckiego wywiadu. Celem tych działań było rozbicie i zlikwidowanie podziemnych struktur AK[4][5]".

Tak rodził się PRL, no chyba że Marceli; wysiadł, wyskoczył z POciaka. Ale kukuruźnik też jest w Iłku.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1454 dnia: Sierpnia 19, 2023, 10:51:33 »
Pokazali Nieuporta i Albatrosa z FC3: https://il2sturmovik.com/news/810/dev-blog-347/.

www.yoyosims.pl