Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 247600 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #1470 dnia: Listopada 26, 2023, 21:16:31 »
Skoro mają szybowce... Market-Garden, Varsity, ewentualnie Chicago, Alabama(mapę na Normandię też już mają)
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1471 dnia: Listopada 26, 2023, 22:32:21 »
Meh.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1472 dnia: Listopada 30, 2023, 18:59:14 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1473 dnia: Listopada 30, 2023, 19:56:17 »
Jestem zielony w temacie, więc wybaczcie jeśli pytanie jest głupie. To nie są te same modele co w RoF? Do tej gry kupuje się wszystko od nowa?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1474 dnia: Listopada 30, 2023, 20:44:26 »
Te same ale z nowymi teksturami, DM, zmianami w FM, ogólnie podpicowane i dostosowane do nowego silnika gry.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1475 dnia: Grudnia 01, 2023, 14:37:42 »
Jestem zielony w temacie, więc wybaczcie jeśli pytanie jest głupie. To nie są te same modele co w RoF? Do tej gry kupuje się wszystko od nowa?

No tak ale na nowym silniku, który może się okazać już starym w przyszłym roku ;). RoF to już dawne dzieje, o których mało kto pamięta.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1476 dnia: Grudnia 09, 2023, 07:27:02 »
Trochę o nadchodzącym patchu i parę nowych foto rumuńskiego P.24 ;): https://il2sturmovik.com/news/832/dev-blog-355/.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1477 dnia: Grudnia 09, 2023, 12:21:37 »
Fajnie by było, jakby w patchu dodali komunikację radiową podobną jak w starym iłku oraz uporządkowali ten miszmasz z przyporządkowywaniem klawiszy.

« Odpowiedź #1479 dnia: Grudnia 17, 2023, 22:50:56 »
https://forum.il2sturmovik.com/topic/86638-karelia-map-discussion/?do=findComment&comment=1296906
Juri_JS robi już swoją kampanię na nowej mapie. Znaczy coś będzie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1480 dnia: Grudnia 17, 2023, 23:36:41 »
O dzięki. Natomiast tak wciąż to dla mnie niewiadoma, bo jakoś tej mapy przecież nie ogłosili, a z drugiej strony mówią o nowym projekcie, który ogłoszą na wiosnę 2024. Czy to chodzi o tę mapę, czy zupełnie inny, nowy tytuł. Taka tajemnica Poliszynela się zrobiła z Finlandią ale obstawiam, że to są jednak dwa różne tematy, bo samą mapę nie robi zespół od ilka. Co ciekawe, sama mapa będzie darmowa ale wyjdzie w częściach.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2023, 23:59:20 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1481 dnia: Grudnia 18, 2023, 11:44:24 »
Przeczytałem ten cały artykuł dot. Karelii i to raczej taka ciekawostka się okazuje. W skrócie - mapa jest robiona od 2017 roku i jest to robione przez Fina i jego znajomych raczej jako hobbystyczny projekt, powiedzmy oficjalny mod. Nie będzie w jakiś sposób wspierany przez ekipę produkującą IL-2, więc nie ma co oczekiwać, że będzie to dodatek jak każdy - czyli teatr plus samoloty. Fakt, że ta "hobbystyczna" mapka będzie za darmo ale też nie będzie tu jakiejś (raczej) oficjalnej kampanii tej w formie dynamicznej (owszem tworzy się kampania z obecnymi modelami z IL-2 BoX przez jednego usera, skryptowana). Jej wydanie planują na powiedzmy przełom 1 i 2 kwartał 2024 ale będzie podzielona na części. Jak się spodoba i będą mieli czas to kiedyś tam może wyjdzie kolejna część. Obszar będzie całkiem spory, nawet w tej pierwszej części.

Czyli raczej na pewno, to nad czym obecnie siedzi ekipa z IL-2 z nabraną wodą w ustach to zupełnie coś innego.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1482 dnia: Grudnia 18, 2023, 13:23:12 »
He, pewnie pracują nad patchem, który po 10 latach wniesie to co powinno być od razu. Sensowna łączność radiowa, drop tanki, możliwość "wysiadania" z samolotu na ziemi, obsługa takich "zbędnych drobiazgów" jak iskrowniki, sensowne FM dla Spita i A-8 bo ten pierwszy chyba nie ma żadnego, a ten drugi ma chyba od F-117. Napisałem coś tam w temacie na ichniejszym forum, ale post spadł szybciej niż go smarowałem  :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1483 dnia: Grudnia 18, 2023, 13:34:56 »
He, pewnie pracują nad patchem, który po 10 latach wniesie to co powinno być od razu. Sensowna łączność radiowa, drop tanki, możliwość "wysiadania" z samolotu na ziemi, obsługa takich "zbędnych drobiazgów" jak iskrowniki, sensowne FM dla Spita i A-8 bo ten pierwszy chyba nie ma żadnego, a ten drugi ma chyba od F-117. Napisałem coś tam w temacie na ichniejszym forum, ale post spadł szybciej niż go smarowałem  :evil:

Raczej obstawiam, że obecny IL-2 pójdzie do szafy, a wyciągną nowego królika z kapelusza :). Będzie na nowo tłuczenie tego samego kotleta ale powiedzmy na innej patelni. Jakieś odświeżenie by się przydało, ale jeśli to nie będzie totalnie coś nowego (np. Pacyfik i zupełnie inny tytuł, coś jak Combat Pilot), a powiedzmy kolejny odcinek serii IL-2 z graficznymi fajerwerkami i zmianami w teksturach gleby, to fajnie by było jakby dali jakieś zniżki dla obecnych posiadaczy.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1484 dnia: Grudnia 18, 2023, 14:04:04 »
Ja tego Iłka kupiłem po latach korzystając z niedawnej promki na Steam, bo normalnej ceny bym za to nie dał. A co dopiero, po raz trzeci zacząć kolekcjonowanie kolejnego symulatora i kupować kolejne wcielenia Iłów, Iszaków i ŁaGGów. Chyba bym odpuścił na zawsze.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2023, 14:59:09 wysłana przez KosiMazaki »