Autor Wątek: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 281197 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #1620 dnia: Stycznia 27, 2026, 16:36:44 »
Wyszła pełna wersja Odessy/Leningrad, można pobierać. https://il2-series.com/en/news/926/update-7-001-odessa-and-leningrad/
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1621 dnia: Stycznia 27, 2026, 19:33:39 »
Wyszła pełna wersja Odessy/Leningrad, można pobierać. https://il2-series.com/en/news/926/update-7-001-odessa-and-leningrad/

No właśnie, a to niespodzianka. Tak z doskoku i to już? Nie z zapowiedzi na za dwa miesiące i to przekładane 2 razy? :icon_eek:

Nie mogę się doczekać lotów nad Leningradem, chociaż wydaje mi się, że mapka miała być większa, chyba, że to tutaj to tylko jej fragment:

Tak czy siak, super news na dziś.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1622 dnia: Stycznia 27, 2026, 21:47:35 »
Jak dla mnie kolejna odsłona odgrzewanego kotleta zamiast skupić się na następcy czyli Ił 2 Korea ale każdy lubi co innego :)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1623 dnia: Stycznia 27, 2026, 21:55:52 »
Jak dla mnie kolejna odsłona odgrzewanego kotleta zamiast skupić się na następcy czyli Ił 2 Korea ale każdy lubi co innego :)

Ale zdaje się do utrzymania i rozwoju serii BoX jest dedykowany mały team, który nie zajmuje się Koreą, więc to nie jest jej kosztem. BoX ma być dalej rozwijany (chociaż z niskim priorytetem), nawet ma dojść jakaś wielosilnikowa maszyna, więc ten tytuł jeszcze nie umarł i to wciąż najlepszy obecny tytuł związany z DWŚ.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1624 dnia: Stycznia 27, 2026, 22:01:54 »
Niestety po pojawieniu się DLSS 4,5 Il2 GB zaczął mi przycinać na Meta Quest 3 w VR pomimo RTX 5090 na pokładzie🤔

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1625 dnia: Stycznia 27, 2026, 22:35:34 »
Niestety po pojawieniu się DLSS 4,5 Il2 GB zaczął mi przycinać na Meta Quest 3 w VR pomimo RTX 5090 na pokładzie🤔

Hmm, ale IL-2 nie obsługuje w ogóle DLSS. Czyli chodzi Ci, że ten sterownik coś popsuł?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1626 dnia: Stycznia 27, 2026, 22:56:09 »
Tak, po aktualizacji do najnowszego sterownika graficznego tytuł jest na moim kompie niegrywalny.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2026, 08:31:45 wysłana przez YoYo »

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1627 dnia: Stycznia 28, 2026, 08:33:46 »
Tak, po aktualizacji do najnowszego sterownika graficznego tytuł jest na moim kompie niegrywalny.

Dziwna sprawa. Przejrzałem Forum IL-2 BoX ale nie widzę, by ktoś się skarżył na FPS po jakiś aktualizacjach ostatnio (zdaje się nowe sterowniki są datowane na 5.01, a i wczoraj wyszły jakieś nowe). Może jednak coś innego? Ps. zawsze można ew. wrócić do poprzednich sterowników jeśli to faktycznie to.

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1628 dnia: Stycznia 28, 2026, 11:07:08 »
Mapka Leningradu bardzo przyjemna z wzgl. historycznych ale i obecnej aury za oknem (w tym zamarznięte zbiorniki wodne).

Zwracam też honor - jest taka duża jak zapowiadano, całkiem sporo w głąb Finlandii. Idealnym wstępem jest ta pozycja: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4852890/mysliwce-nad-finlandia-wspomnienia-pilota-dwoch-wojen. Kiedyś czytałem i mogę śmiało polecić. Są też niektóre z lotnisk, które są miejscami wspomnianymi w tej pozycji.

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #1629 dnia: Stycznia 28, 2026, 13:05:44 »
Znowu koszmar do nawigacji... :evil: :evil:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1630 dnia: Stycznia 28, 2026, 16:36:07 »
Nie widzę problemów

Wysłane z mojego SM-S938B przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #1631 dnia: Stycznia 28, 2026, 16:53:39 »
Czyli znowu wielka solniczka, i z dużym miastem nad morzem?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1632 dnia: Stycznia 28, 2026, 17:35:17 »
Czyli znowu wielka solniczka, i z dużym miastem nad morzem?

Jest i lato :) ale teraz mi bardziej pasuje latanie zimą.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1633 dnia: Stycznia 30, 2026, 18:10:26 »

Uzupełniając post YoYa, dopiszę, że obie mapy i inny kontent robią już teraz pół-oficjalni moderzy, głównie z Finlandii. "Centrala" pomaga trochę z samolotami, no i zbiera to wszystko do kupy, ale ich zaangażowanie jest szkieletowe i zajmują się już głównie Koreą. To chyba najlepsze rozwiązanie - jeśli ktoś chce jeszcze podłubać coś do starego tytułu, bardziej z pasji niż chęci zarobku, wciąż może dogadać się z 1C i zostać podwykonawcą.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1634 dnia: Marca 03, 2026, 21:53:37 »
Ten bombowiec flyable co ma być to B-26.

www.yoyosims.pl