Autor Wątek: Rehabilitacja swastyki  (Przeczytany 945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Rehabilitacja swastyki
« dnia: Lipca 12, 2015, 22:22:59 »
Wiedzieliście że istnieje coś takiego jak dzień rehabilitacji swastyki?
http://gawker.com/swastika-rehabilitation-day-celebrated-all-over-the-wor-1717352810
Sam szczerze pisząc nie wiem co o tym myśleć, czas na pewno zmieni nastawienie przede wszystkim Europy do tego symbolu.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Odp: Rehabilitacja swastyki
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 12, 2015, 22:39:01 »
A potem przyjdzie czas na Wonsika jak to on autobany pobudował i Niemcy rośli w siłę a ludziom się żyło dostatniej :-)

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Rehabilitacja swastyki
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2015, 20:15:35 »
Lałem przez długi czas z finami na ADW i dla nich ten symbol był całkowicie naturalny.
Być może nie mieli takich doświadczeń jak reszta Europy i stąd takie a nie inne podejście. Z drugiej strony świadomość historyczna ludzi z którymi latałem, była dużo większa niż przeciętnego zjadacza chleba z Polski czy ZSRR ;-)
Niemniej dla mnie osobiście ten symbol będzie się kojarzył z Niemcami w bardzo negatywnym świetle.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "