Autor Wątek: Symulator modelu RC?  (Przeczytany 1660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Symulator modelu RC?
« dnia: Lipca 17, 2015, 19:36:23 »
Witam!
Mam pewien problem ponieważ kiepsko mi idzie puszczanie modelu sterowanego, o którym tyle marzyłem. Pierwszy lot zakończył się pionową piką w drzewo. Cały cyrk zaczyna się gdy mój aż nazbyt zwrotny sprzęt zrobi beczkę albo obróci się przodem do mnie.
Szukam jakiegoś dobrego symulatora modelu RC oczywiście z kamerą stojącą na ziemi. Wiem że takowe istnieją bo niskobudżetową wersję miał brat na telefonie. Jeden problem, że jedyny Windows w domu jest bardzo leciwy, a reszta to same Apple, spójrzmy prawdzie w oczy - zupełnie pod tymi względami bezużyteczne. Jeśli ktoś miałby jakiś niezbyt zaawansowany symulator a w najlepszym wypadku na OS X to będę niezmiernie wdzięczny
Od razu dziękuję za propozycje.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: Symulator modelu RC?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 18, 2015, 23:44:42 »
Na OS X to nie wiem, na Windows mogę polecić Aerofly Pro Deluxe albo Phoenix RX. Możesz też obadać darmowy MULTIFlight od Multiplexa - całkiem sympatyczny i spokojnie wystarczy do opanowania podstaw.

Odp: Symulator modelu RC?
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 20, 2015, 09:22:49 »
Z darmowych pozycji to chyba tylko CRRCSIM, a jeśli możesz wydać trochę grosza to na Applu powinny działać: AeroFly 5 i Heli-X.
MJoy16.googlepages.com
... in the air.