Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
»
Lotnisko
»
Współczesne lotnictwo wojskowe
»
Wątek:
Paweł Elsztein.
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Paweł Elsztein. (Przeczytany 1445 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
rutkov
KG200
Versuchskommando
Paweł Elsztein.
«
dnia:
Lipca 20, 2015, 20:11:48 »
Przeczytałem dziś wywiad jako zaproszenie do książki bardzo ciekawej postaci, zaintrygował mnie jego opis życia na warszawskiej Pradze ale po zgłębieniu życiorysu okazało się że to wybitna osobistość polskiego światka lotniczego. Być może niejeden z nas czytał wiele rzeczy spod jego pióra.
Wywiad:
http://historia.wp.pl/title,Pawel-Elsztein-dla-WP-okupacja-byla-koszmarem-wole-wspominac-przedwojenna-Prage,wid,17718699,wiadomosc.html?ticaid=11541b
oraz życiorys:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Pawe
ł_Elsztein
«
Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2015, 10:14:11 wysłana przez KosiMazaki
»
miłośnik 110-tki • I/KG200_Doktor ♥1972-†2006 • Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą. • Han Pasado! • GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM
Kelso
Odp: Paweł Elsztajn
«
Odpowiedź #1 dnia:
Lipca 21, 2015, 08:11:39 »
Błąd w tytule. Ma być Elsztein.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...
rutkov
KG200
Versuchskommando
Odp: Paweł Elsztein.
«
Odpowiedź #2 dnia:
Lipca 21, 2015, 12:27:51 »
No tak, pojechałem fonetycznie, ale niestety nie mogę zmienić, może ktoś z administracji poprawi.
miłośnik 110-tki • I/KG200_Doktor ♥1972-†2006 • Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą. • Han Pasado! • GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
Forum Miłośników Symulatorów Lotniczych
»
Lotnisko
»
Współczesne lotnictwo wojskowe