Autor Wątek: Projekt "ADW" w BOS.  (Przeczytany 3593 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Projekt "ADW" w BOS.
« dnia: Sierpnia 18, 2015, 21:41:32 »
Tak jak w tytule.
Pojawiła się możliwość stworzenia czegoś w rodzaju ADW dla BOS
http://forum.il2sturmovik.com/topic/17787-interrogation-about-generator-war-project-24-hour-7-day/#entry280086
Na razie jest to coś w rodzaju zapytania czy będzie zainteresowanie.
Mówią o płaceniu za latanie online na danym serwerze. O ile sobie dobrze przypominam to chyba przewidzieliśmy taką możliwość parę lat temu :-D
Pytań trochę się ciśnie na place w klawiaturze, ale chyba jeszcze za wcześnie na stawianie zbyt szczegółowych pytań.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Odp: Projekt "ADW" w BOS.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 19, 2015, 17:16:55 »
Ankieta na radzieckiej części forum http://forum.il2sturmovik.ru/topic/3295-finalnyj-opros-o-generatore-vojny-dlya-bzs/ dobrze rokuje, już ponad 100 osób deklaruje chęć płacenia 3 albo 5$.
Mam tylko nadzieję, że twórcy gry wesprą ten projekt, a przynajmniej nie będą przeszkadzać.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 20, 2015, 10:02:32 »
Chyba nie za bardzo ludzie z "zachodu" będą mieli chęć grać w taki typ rozgrywki.
ADW nie miało najlepszej "prasy" na różnych forach ze względu na "radzieckie" podejście adminów do wielu kluczowych dla gracza spraw takich jak chociażby planeset :-/
I jeżeli nawet twórcy gry (których podejście "radzieckie" było dla mnie osobiście nadwyraz widoczne) nie będą przeszkadzać to nie sądzę aby zbyt dużo ludzi z zachodu skusiło się na ten "produkt". Moje obawy budzi fakt administrowania takiego serwera przez rosjan (tzw. ludzi radzieckich) i ich sposób pojmowania historii lotnictwa II wś.
Pożyjemy zobaczymy ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 20, 2015, 22:42:22 »
100 osób po $5 na miesiąc to sporo pieniędzy, da się utrzymać N serwerów do gry i to w USA, nie w Rosji. Choć może nie znam się na cenach na wschodzie, może galopują, że hey.

Ja pewnie bym spróbował, byleby niebiała mapa była. W ADW wszedłem i grałem jak stary Ił-2 był u końca życia, ludzi było mało i mnie jakoś nie wciągnęło, a szkoda. No i sam wschód, też minus, no ale to w BoS/BoM to nie ma innego wyjścia.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 21, 2015, 23:40:48 »
Moje obawy budzi fakt administrowania takiego serwera przez rosjan (tzw. ludzi radzieckich) i ich sposób pojmowania historii lotnictwa II wś.
Pożyjemy zobaczymy ;-)
Pomysłodawcą jest Ukrainiec, a wielu Sowietów lata niemieckimi maszynami.
Nuuu, posmotrim uwidim :)
100 osób po $5 na miesiąc to sporo pieniędzy, da się utrzymać N serwerów do gry i to w USA, nie w Rosji. Choć może nie znam się na cenach na wschodzie, może galopują, że hey.
To nie chodzi o serwery, serwery to pryszcz, chodzi o stworzenie generatora frontu, coś jak ADW, czy Mist of War.