Autor Wątek: Ciekawe oferty z portali aucyjnych Allegro/OLX  (Przeczytany 36336 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Ciekawe oferty z portali aucyjnych Allegro/OLX
« Odpowiedź #75 dnia: Lipca 14, 2016, 19:35:37 »
Cygan i Fiero szacun dla Was :) Faktycznie teraz spojrzałem na metkę i skład materiału, to już mówi wszystko. Przepraszam potencjalnych zainteresowanych za wprowadzenie w błąd.

P.S. Fiero z tymi kieszeniami na udach i nogawkach to w każdym CWU-27/P są w tym samym miejscu?

« Odpowiedź #76 dnia: Lipca 14, 2016, 22:35:20 »
No to nie jest takie proste.
Jest np.też taka wersja: http://www.uswings.com/product/cwu-27p-nomex-flightsuit/
Jak przyjrzysz się dokładniej to zobaczysz że niema kieszeni na udach oraz kieszonki na nóż ale są za to dwie kieszenie na biodrach.
Kiedyś wyczytałem że jest to wersja dla USMC.
No i są różne wariacje zmienione przez lotnictwo różnych państw. Holendrzy mają ciut jaśniejszy odcień, nie mają kieszonki na nóż oraz dodatkowa kieszeń na prawym ramieniu. Szwajcarzy mają coś podobnego jak właśnie wersja dla USMC. Austriacy mają tylko inną metkę, natomiast sam kombinezon wygląda identycznie jak standardowy CWU-27p.
A u nas widziałem jak piloci transportowców chyba chcąc poczuć się trochę PRO albo niechcąc nosić "szuszu"mieli CWU-45p ale jakieś nylonowe helikony.

« Odpowiedź #77 dnia: Lipca 16, 2016, 09:37:05 »
Dzięki Fiero za słowa wyjaśnienia, faktycznie jest w tym kilka "kruczków" na które trzeba zwracać uwagę ;)

« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 17, 2016, 21:27:23 »
Dzięki Freeman za linki.

Ten wskaźnik radaru jest z PF lub PFM. Nie będzie pasował do mojego pulpitu. A szkoda bo wygląda na nówkę. Mam już co prawda wskaźnik z MF, ale w dużo gorszym stanie i w środku brakuje mu kilku potencjometrów itp. – marne szanse żeby go odpalić  ;).

Co do kotwiczek to jak najbardziej się przydadzą. Zdobyłem kilka tygodni temu kolejną blachę od pulpitu z MF. Tyle że ktoś wyrwał z niej wszystko co się tylko dało – łącznie z takimi kotwiczkami  :evil:. Blacha czeka do remontu, kotwiczki będą jak znalazł...

« Odpowiedź #80 dnia: Lipca 17, 2016, 21:47:11 »
Fajnie że coś się przyda i na prawdę nie ma za co dziękować :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 09, 2016, 21:34:06 »
Może się komuś przyda obudowa do LCD. Obudowa w sumie taka sobie, ale cena bardzo dobra.

http://allegro.pl/obudowa-abs-glass-cockpit-panel-sterowniczy-i6395975640.html

« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 18, 2016, 16:10:02 »
Szukam używanego ale widzę że nie ma sensu, zaraz dojdzie do ceny nowej sztuki:

http://allegro.pl/thrustmaster-hotas-warthog-joystik-przepustnica-i6414266155.html

« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 18, 2016, 20:36:31 »
Do nówki brakuje mu 27 złotych 81 groszy :)
Taką cenę pokazuje ceneo.

« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 18, 2016, 20:54:01 »
Do nówki brakuje mu 27 złotych 81 groszy :)
Taką cenę pokazuje ceneo.

Te ceny z ceneo dotyczą samego drążka albo przepustnicy sprzedawanych osobno ;)

« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 18, 2016, 23:39:55 »

No taaaa, stałem się ofiarą kultury obrazkowej, "bo na obrazku było..." :)
I wszystko jasne.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #89 dnia: Października 03, 2016, 15:41:09 »
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS