Autor Wątek: DCS: Spitfire Mk IX  (Przeczytany 23582 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: Spitfire Mk IX
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 23, 2016, 21:28:36 »
Trochę przesadzili z kontrastami na wskaźnikach.D

? Zmień sobie ustawienia na monitorze, nic po oczach nie strzela.

Ps. tak patrzę na ten filmik i czemu od razu w kabinie działa podświetlenie celownika, skoro nie są włączone baterie?
Lampa nie powinna rzucać światła na płytkę.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 23, 2016, 22:02:59 »
...Ps. tak patrzę na ten filmik i czemu od razu w kabinie działa podświetlenie celownika, skoro nie są włączone baterie?
Lampa nie powinna rzucać światła na płytkę.

Wytknij im to przed wydaniem a dostaniesz bonusowe punkty w postaci bana na ED forum :D.

« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 24, 2016, 09:41:09 »
Lepiej na razie nic nie zglaszac bo uzyja tego jako argumentu do wstrzymania wydania o kolejne..."two weeks".

« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 24, 2016, 10:56:25 »
Przecież to i tak będzie beta, więc jakiekolwiek argumenty dot. niedziałających, lub działających nie tak jak powinny urządzeń będą spuszczane w kiblu :D

« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 24, 2016, 11:00:04 »
Tak jak i  po wyściu z bety he he he.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 24, 2016, 18:01:00 »
No żarówi po oczach, ale to raczej nie kwiestia wskaźników, ino tego "łork in progres" 2.5-oświetlenia z odblaskami. Widać na pracującym śmigle, na pasach namalowanych na kadłubach, tu i ówdzie na wiatrochronie, wszędzie gdzie jest kontrastowe zestawienie barw. Cieszy mnie nadejście odblasków, może pomoże z wypatrywaniem kontaktów, ale mam nadzieję, że nie będzie to bazowało tylko na podkręceniu blooma do jakichś agresywnych wartości, jak na rzeczonym filmiku.

Aeroplan mi się tak czy owak podoba, choć jakimś jego maniakiem nie jestem. I może dlatego nie marszczę oblicza tak mocno jak Spit-nerdy na niebieskim forum, które zauważyły (słusznie skądinąd), że płatowiec ma złe koła do skrzydeł (lub złe skrzydła do kół), złe wyważenie aerodynamiczne sterów wysokości (przynajmniej dla późnej dziewiątki), opcjonalnie złą obudowę filtra powietrza, złe osłony luf działek (powojenne), ktoś tam jeszcze miał bulwers o antenę radio, że o tej osłonie silnika nie wspomnę. A Ty tu YoYo jakimś tam tylko pracującym celownikiem dupę zawracasz :D.

« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 26, 2016, 00:02:50 »
OK, tylko czy to nie będzie tak ze Spit będzie na razie tylko na DCS 2.0???? Czyli defacto tylko na Nevadzie?

« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 26, 2016, 00:22:34 »
Raczej bym się tego na początku spodziewał...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 26, 2016, 00:54:23 »
Ja bym się raczej spodziewał, że będzie pierwej opublikowany w 1.5.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 26, 2016, 07:51:52 »
Ed usilnie dąży do spopularyzowania piaskownicy czyt. Nevady. Teren, który miał być jako dodatek-zachęta do przedsprzedaży A-10C, stał się samodzielny i flagowy i na siłę pchają tam wszystkich i wszystko. Jak nie da się perswazją i `promocjami`, to psują 1.5 (vide obecna skuteczność rakiet). Tak więc wyjdzie Spit pod 2.0 i ci, co się napalili na niego jak szczerbaty na suchary, może się szarpną i kupią Nevadę. Mnie na razie odrzuca od ich produktów przez hype, który wokół nich wytwarzają, a jak nie spełniają się potem obietnice, to kop w ryja na niebieskim forum. Prawdę mówiąc czekałem na Spita, ale na razie mam jakiś wewnętrzny opór, żeby go kupić, bo pewnie przez pół roku będzie niegrywalny kontra Mietek i Dora, bo np. go podkręcą tak, żeby fanboje wszystko kosiły i nie żałowały wywalonej kasy... Obym się mylił.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 26, 2016, 08:47:16 »
No jeśli będzie tylko na Nevadzie to pokazuje wielki FAKOLEC w ich stronę. Nie zmuszą mnie do kupienia tej mapy tylko dlatego ze chce Spirta. Czekam na normalny cene(mam jakieś ED dolary)...

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 26, 2016, 10:04:07 »
Podejrzewam, że jeśli się wyrobią z Normandią, to Spit najpierw wyląduje właśnie tam. Czyli w 2.0, bo ta wersja jest przystosowana do obsługi terenów jako DLC.
W przeciwnym wypadku raczej obstawiałbym 1.5.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 26, 2016, 11:48:42 »
Teraz zazwyczaj wpierw wychodzi na DCS 2 a potem i tak na DCS 1,5, tak było z F-5 i Gazelą. Ja Nevadę kupiłem tylko dlatego, że miałem sporo bonusów które właśnie po upływie roku mogłem stracić. Inna sprawa, że kiedyś tych modułów było mało i człowiek łykał wszystko.  No i z ciekawości oraz uległem namową oczywiście.... Mapka jest troszkę z czapy lekko mówiąc, cieśnina Ormuz już dużo lepiej by pasowała do teatru działań.  Tylko jakoś robią ją i robią, jak i lotniskowce, Horneta itp.
Od ponad roku zastanawiam się na Mirage, niestety duża ilość błędów jakoś mnie odstrasza. Nie wiem jak z nim jest teraz ale nadal chyba nie za ciekawie.
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 26, 2016, 12:13:06 »
Wg.mnie Spicior wyjdzie od razu na 1.5. Normandia poczatkowo miala byc tez 16 grudnia, ale od 3 tygodnii wycofuja sie z tego rakiem i wszystko wskazuje ze po prostu w grudniu oglosza na te mape preorder. Sama Normandia bedzie faktycznie tylko na w DCS 2. Byloby milo od razu latac Spitem w 44 ale pozostaje to w kwestii marzen. Zreszta nie ma co dywagowac. Nawet jak teraz dadza na 2 to tydz pozniej bedzie na 1.5, a hejtowe posty beda wywalac jak ktos nie ma 2, a liczyl na premiere 16.12. ;>
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 26, 2016, 12:37:08 »
Ech, mocno naciągane Qrdlu to Twoje czarnowidztwo. Spit nijak się nie ma do Nevady i w materiałach promocyjnych zawsze pokazywali go tylko na tle kaukaskim i normandzkim. Nigdy z resztą w swoich promocyjnych bundlach nie łączyli modułów z zupełnie innej bajki, nie widzę zatem, żeby mieli to nagle zrobić teraz. Próbę wyciągnięcia kasy mogą odstawić tylko jeśli jakimś cudem jednak zdążą zrobić tą nową mapę przed 16-stym (w tą stronę raczej idzie aktualnie "hajp" ze Spitem, choć realne szanse na to maleją). W przeciwnym wypadku, tak jak Some1 i YoYo, spodziewam się premiery pod 1.5.x.

Notabene, F-5 na 100% wyszedł pierwej na 1.5, a na 2.0 jakiś tydzień czy dwa później. Miraża nie mam, ale z tego co widzę, na obie wersje jednocześnie. Parcie na "piaskownicę" mieli zatem tylko ci od Gazeli.