Autor Wątek: BoB i polskie samoloty  (Przeczytany 3302 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zoom

• Gość
BoB i polskie samoloty
« dnia: Listopada 18, 2003, 17:02:48 »
Przeczytałem wywiad z Madoxem (link na stronie UBI), no i tam jest napisane białe na niebieskim, żę BoB to jest początek, i że gra będzie wzbogacana o nowe fronty.
Trochę głupio pisać, bo nie jestem modelarzem, a chcę zagonić ludzi do roboty, ale czy nie warto już teraz się zakręcić koło Ola i zdobyć wymagania do tworzenia polskich samolotów.
Podobnie można zdobyć mapy z rejonów, gdzie rzeczywiście były walki polsko-niemieckie i polsko-radzieckie.

I jeszcze łącząc ten temat z ankietą. Jestem przeciwnikiem wstawiania do takich gier prototypów. Samoloty typu Ta-152, MIG-3u, BI-1 to może być ciekawostka, ale w momencie kiedy brakuje takich samolotów jak Spitfire czy Mosquito to wg mnie gra traci na atrakcyjności. Dlatego nie należy myśleć o Jastrzębiu czy Kobuzie. Wg mnie powinny być tylko P-11c, Łoś i Karaś. P-7 też bym sobie już odpuścił.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
BoB i polskie samoloty
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 18, 2003, 18:05:00 »
Całkowicie popieram to co napisał WIELKI WĄSATY!  :mrgreen:

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
BoB i polskie samoloty
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 18, 2003, 19:45:00 »
Zważcie, że gros nowych samolotów do FB robili modelarze-amatorzy a nie ekipa Maddoxa. Toteż dodawane było to co było, a Olo "łaskawie" przyzwalał. A każdy robił co mu się podobało/do czego miał plany. Zresztą pisałem już o tym, nie chcę się tu powtarzać.

BoB to zupełnie nowa jakość - widzieliście DM Hurricane'a? Specyfikacji techn. jeszcze nie ma na Netwings. Na pewno tanki (w tym polskie) będą z gry Battlefield Command. A poza tym niewiele wiemy, nawet Olo się jeszcze zastanawia. Zapowiada 2-krotny wzrost szczegółowości, ale ja tego nie widzę, jeśli na niebie mają być dziesiątki maszyn...

Zoom chce zagonić ludzi do roboty? A gdzie ty widzisz modelarzy??? Samoloty w FB są o wiele łatwiejsze do zrobienia niż do BoB (stopień szczegółowości) a ile ty widzisz polskich maszyn w FB??? Mamy tylko stareńkiego P.11c Zurawskiego. I będzie cud jeśli cokolwiek jeszcze wpadnie z samolotów...

Moje apele odnoszą mizerne skutki. Albo są ludzie z czasem/zapałem ale bez umiejętności/MAXa  (np. ja) albo są ludzie zdolni, ale bez czasu na zabawę w modelarza (nie napiszę kto bo nie mam zamiaru nikogo obrażać, a wiem jak to w życiu różnie bywa).

Także jeśli był "cudowny" odzew na samoloty PL w FB, to spodziewaj się 50% tego w BoB. Bo tak drastycznie zwiększy się wymagany czas/umiejętności/dane techn. do zbudowania samolotu.

Jakieś tam mapki Olo już pewnie zrobił do Battlefield Command...
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Kajzer

• Gość
BoB i polskie samoloty
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 18, 2003, 20:34:15 »
Panowie tu macie link do najnowszego wywiadu z Olegiem:

http://www.computerandvideogames.com/r/?page=http://www.computerandvideogames.com/news/news_story.php(que)id=98509

możemy tam zobaczyc m.in. Polski czołg 7TP oraz samochód pancerny wz. 34

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
BoB i polskie samoloty
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 18, 2003, 21:12:05 »
Coś ten link nie chce działać na forum - zerknijcie na stronę Kajzera, www.il2sturmovik.prv.pl , tam działa na 100%.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
BoB i polskie samoloty
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 18, 2003, 21:33:09 »
bo jest chyba za dlugi, wystarczy wiecej wysilku czyli skopiowanie calego linku i wklejenie w pasek adresu.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
BoB i polskie samoloty
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 18, 2004, 13:50:53 »
Komentarz odnośnie mojej opinii, którą tu wyraziłem 2 miesiące temu: tylko krowa nie zmienia poglądów...  :P

Zoom

• Gość
BoB i polskie samoloty
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 19, 2004, 00:07:08 »
Nie rozumiem. O co chodzi? Co masz na myśli?

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
BoB i polskie samoloty
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 19, 2004, 08:18:29 »
Zoom, chodzi o to, że moja opinia wyrażona powyżej (w listopadzie) została ostatnio zrewidowana. Czytaj: może moje nadzieje pokładam już nie w FB, ale w...