Autor Wątek: Zamówienie czujników halla  (Przeczytany 13162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
Zamówienie czujników halla
« dnia: Stycznia 04, 2016, 13:12:58 »
Wie ktoś, gdzie mogę zamówić czujniki halla Allegro A1324 albo A1321 lub zamienniki? Nigdzie nie mogę tego znaleźć! Jeszcze 8 lat temu nie było z tym problemu. Znalazłem na http://pl.rs-online.com/web/ złożyłem zamówienie na 10 sztuk, koszyk i #$% - tylko dla firm i weryfikacja przez NIP.

Pilne.

Odp: Zamówienie czujników halla
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 04, 2016, 14:48:01 »

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 04, 2016, 15:31:39 »
Dzięki za namiar, ale cena jest zabójcza. 9 zł za szt. bez VAT i bez kosztów wysyłki. Chyba jednak poproszę kogoś znajomego "z firmą".

« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 04, 2016, 15:45:56 »
Sprawdź na piekarz.pl mają chyba na zamówienie

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 04, 2016, 17:21:01 »
Sprawdź na piekarz.pl mają chyba na zamówienie
Dzięki!  :564:
Już wysłałem zapytanie. Na 10 sztuk na początek. Są chętni na wspólne zamówienie?
Nie rezygnuję też z http://pl.rs-online.com ...

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 04, 2016, 18:21:37 »
A jaka jest różnica w naszych zastosowaniach pomiędzy A1302, a A1324?

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 04, 2016, 18:40:23 »
A jaka jest różnica w naszych zastosowaniach pomiędzy A1302, a A1324?
Zasadnicza :) Potrzebujemy jak najwyższej czułości czujnika. 5mV/G A1324 to mało, ale czujników o większej czułości nie znam. A1302 ma jeszcze niższą czułość tj. 1,3 mV/G. Wszystkie prymitywne kontrolery, jakie mamy do dyspozycji, zapewniają pełną rozdzielczość tylko dla wahań napięcia 0-5V dla pełnego zakresu ruchu mechanizmu np. pedałów. Sparuj A1302 z parą magnesów neodymowych walcowych 3x3 mm, a dostaniesz tylko 100 kroków albo i mniej.

Gdyby nie to, pedały mogłyby nam robić na urodziny nasze dziewczyny, a tak... Kupa @$$%^nia. A weź, chłopie, zdecyduj się w tym trzecim świecie na jakieś czujniki 3D na płytkach scalonych. Ostatnio nie mogłem w 3 dużych sklepach internetowych skompletować elementów do regulatora PWM obrotów wentylatora. Te adwansed elementy to były kondensatory...  :o

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 04, 2016, 19:26:29 »
AVT, Piekarz albo Farnell :D Tyle, że ten ostatni ma też odpowiedni cennik...

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 04, 2016, 21:27:16 »
W AVT nie mają, a Farnell to ten sam wózek co Digi-Key - zaporowa cena transportu.

« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 04, 2016, 22:30:47 »
Zasadnicza :) Potrzebujemy jak najwyższej czułości czujnika. 5mV/G A1324 to mało, ale czujników o większej czułości nie znam. A1302 ma jeszcze niższą czułość tj. 1,3 mV/G. Wszystkie prymitywne kontrolery, jakie mamy do dyspozycji, zapewniają pełną rozdzielczość tylko dla wahań napięcia 0-5V dla pełnego zakresu ruchu mechanizmu np. pedałów. Sparuj A1302 z parą magnesów neodymowych walcowych 3x3 mm, a dostaniesz tylko 100 kroków albo i mniej.
To świetna wiadomość. Ja wprawdzie jestem zadowolony z 149 kroków, które otrzymałem dla A1302 w przepustnicy, ale jeżeli może być lepiej to czemu nie  :). Jeżeli będziesz rozważał wspólny zakup, to ja wstępnie jestem zainteresowany.

Ja używam wyszukiwarki elcena (http://elecena.pl/), która zwraca dwa wyniki dla A1324 i dwa dla A1321 (wprawdzie wpisy typu towar na zamówienie nie zachęcają, ale może warto zapytać).

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 05, 2016, 10:18:00 »
Są w Piekarz. Śpieszy mi się, więc nie będę raczej czekał na innych, ale podzielę się informacjami o źródłach i cenach. Zamówię >najpóźniej< jutro. Ewentualnie wysłać prywatną wiadomość do mnie, to podam swój numer telefonu. Cena orientacyjna: 5,50 NETTO.

Dostałem informację, że mają być od jutra na stronie Piekarz, normalnie jako dostępne, więc chyba nie ma potrzeby aż tak cisnąć na wspólne zamówienie. Ale tak jak pisałem - jak ktoś napisze, to się odezwę.

« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 05, 2016, 11:12:39 »
Jak się ładnie uśmiechniecie mam do piekarza 10 minut autem ;)

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 05, 2016, 11:46:35 »
Są w Piekarz. Śpieszy mi się, więc nie będę raczej czekał na innych, ale podzielę się informacjami o źródłach i cenach. Zamówię >najpóźniej< jutro. Ewentualnie wysłać prywatną wiadomość do mnie, to podam swój numer telefonu. Cena orientacyjna: 5,50 NETTO.

Dostałem informację, że mają być od jutra na stronie Piekarz, normalnie jako dostępne, więc chyba nie ma potrzeby aż tak cisnąć na wspólne zamówienie. Ale tak jak pisałem - jak ktoś napisze, to się odezwę.
Bardzo dobre wiadomości - daj znać jak się pojawią jako dostępne.

Jak się ładnie uśmiechniecie mam do piekarza 10 minut autem ;)
Dzięki Maciej, ale przy koszcie przesyłki 12zł, chyba nie ma sensu Ciebie w to angażować (co innego, gdyby koszt przesyłki był dużo wyższy - wtedy wspólne zamówienie miałoby rację bytu).

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 05, 2016, 11:57:01 »
maciej, dzięki za propozycję!

@sznink
Przy zamówieniu powyżej 20 sztuk jest o ~20% taniej, więc sens jednak jest. Przy dziesięciu czujnikach zostaje ci na pół litra, żeby nie być gołosłownym :D

Wie ktoś może, jak mam sobie wyliczyć ceny NORMALNE, czyli brutto, z tych netto, które podali mi z Piekarza? +22%? Nie mam zar. dział. gospodarczej.

Offline HAV

• *
  • LAST CAT STANDING
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 05, 2016, 12:15:53 »
+23% ;)