Autor Wątek: Anti-Aliasing w 1.5  (Przeczytany 10671 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Anti-Aliasing w 1.5
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 26, 2016, 19:32:19 »
niestety trudno zrobić zrzut,  jak chcę go zrobić to chowa się lista, ale jest ona dziwna.
Tryb antyaliasingu :
1 użyj ustawień aplikacji
2 ulepsz ustawienia aplikacji
3 zastąp ustawienia aplikacji ( tu pojawia się opcja 2x, 2xEQ,4x, 4xEQ,8x, 8xEQ) i tu od 4x można włączyć filtr antyaliasingu  : standardowy lub Edge-detect

Metoda antyaliasingu:
1 wielokrotne próbkowanie
2 adaptacyjne z wielokrotnym próbkowaniem
3 nadpróbkowanie
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 26, 2016, 21:14:03 »
To jest nadpróbkowanie, ale nie ma jakiejś jeszcze listy wyboru? Możesz zobaczyć jak to chodzi. Ogólnie musisz wymusisz na DCS supersampling, którego on nie ma sam w sobie. Przy NVidia, akurat ten "Grid" świetnie się sprawdza.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 26, 2016, 21:21:23 »
Są jeszcze inne funkcje, mogę je jeszcze wypisać, ale metodach antyaliasingu jest tylko taki wybór. Nie wiem tylko po czym poznam, że to wymusiłem :) ?
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 26, 2016, 22:36:41 »
Mam jeden problemik, trzeba w tej aplikacji stworzyć profil, oczywiście polega to na odnalezieniu pliku .EXE gry. No i tu jest problem. DCS 1.2..... miał taki plik, tu w DCS 1.5 skrót  prowadzi do pliku DCS-updater.  Który plik to DCS.exe ? Zazwyczaj był z ikonką taką jak na pulpicie...
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 26, 2016, 23:20:11 »
Mam jeden problemik, trzeba w tej aplikacji stworzyć profil, oczywiście polega to na odnalezieniu pliku .EXE gry. No i tu jest problem. DCS 1.2..... miał taki plik, tu w DCS 1.5 skrót  prowadzi do pliku DCS-updater.  Który plik to DCS.exe ? Zazwyczaj był z ikonką taką jak na pulpicie...

Profil podpinasz pod dcs.exe (\DCS World\bin). W pierwszych trzech postach (wraz z linkami) jest wszystko opisane.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 27, 2016, 07:23:13 »
Trudno powiedzieć czy jest lepiej, model samolotu jest ładny, FPS ustabilizowały się na 55-65. Jeszcze tylko te kolorki zmienić zostało. Swoją drogą, na jednych misjach mam fps ponad 100 a na innych innych ledwo 65.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 27, 2016, 07:51:19 »
Ja mam Radka R7 260X i mam coś takiego, nie wiem czy o to chodzi, ja się tym nie bawiłem (jeszcze).

http://pl.tinypic.com/r/16krjh3/9

Czy u kolegi ustawienia w tym oprogramowaniu, po resecie komputera wracają do standardowych czy zostają takie jak po zmianach. U mnie jakoś wracają do standardowych, tak  jak by się nie zatwierdzały. Może i wcale nie wpływają na grę. :(  Jakaś lipa albo  jakąś opcję "zapisz" omijam...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 27, 2016, 14:28:19 »
Hmmm, sprawdzę,bo nie ruszałem nic w ustawieniach,chociaż temat śledzę.

« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 20, 2016, 11:55:27 »
Yoyo, coś się chyba zmieniło w plikach po ostatniej aktualizacji.  Dokładnie chodzi mi o mod Mustanga: http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2495081&postcount=7 . Wygląda na to, że folder  C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\Bazar\Terrain\Structures\High\EDM  już nie istnieje.  Wygląda na to, że został przeniesiony chyba tu C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\Mods\terrains\CaucasusBase\Structures\High\EDM.  To by znaczyło, że mod Mustanga po aktualizacji do 1.5.3 nie dzaiła.
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 20, 2016, 20:22:54 »
Yoyo, coś się chyba zmieniło w plikach po ostatniej aktualizacji.  Dokładnie chodzi mi o mod Mustanga: http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2495081&postcount=7 . Wygląda na to, że folder  C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\Bazar\Terrain\Structures\High\EDM  już nie istnieje.  Wygląda na to, że został przeniesiony chyba tu C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\Mods\terrains\CaucasusBase\Structures\High\EDM.  To by znaczyło, że mod Mustanga po aktualizacji do 1.5.3 nie dzaiła.

Działa, trzeba drzewka wrzucić tutaj: \DCS World\Mods\terrains\CaucasusBase\Structures\High\EDM

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 20, 2016, 22:54:58 »
No wiem już, wrzuciłem i robi :)
Latamy dzisiaj?

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 21, 2016, 18:59:27 »
Działa, trzeba drzewka wrzucić tutaj: \DCS World\Mods\terrains\CaucasusBase\Structures\High\EDM
Hej. Czyli obecnie w folderze Bazar nie istnieje podfolder Terrain ? Po aktualizacji do 1.5.3 pozostał w nim jedynie folder vfstextures z podfolderami LandTextures. Z tego co się zorientowałem proste przeniesienie modu Bartka tu (\DCS World\Mods\terrains\CaucasusBase\Structures\High\EDM) nie zadziała ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 21, 2016, 19:29:19 »
@Lipas, nie wiem co z modem Bartka. Tutaj była mowa o modzie z drzewkami od Mustanga. Mod Bartka od 1.5.2 ma problemy więc ja tego nie instaluję, ale to inny temat, nie na ten wątek.

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 21, 2016, 19:37:04 »
Ok. Nie bardzo wiedziałem gdzie o to zapytać.

« Odpowiedź #29 dnia: Marca 03, 2016, 21:17:27 »
Czy ten programik "NVIDIA Inspector " zmienia coś w plikach gry ?  Nie gryzie się z GeForce Experience  ?
Latamy dzisiaj?