Autor Wątek: Anti-Aliasing w 1.5  (Przeczytany 10689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Anti-Aliasing w 1.5
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 23, 2016, 23:03:53 »
To jest takie czarne migotanie w miejscach  gdzie są cienie, trudno je złapać. Inna sprawa, że mod Mustanga miał kasować cienie drzew w górach. Oczywiście mam skopiowane pliki ale jak widać na fotce, cienie są.

Ale, nie, to jest "norma" obecnego DCS, to nie, że tylko u Ciebie, opisałem to dokładnie tutaj: http://yoyosims.pl/dcs-na-sterydach-1520 . Chodzi o to, że ED chciało zrobić cienie też na drzewach od strony (jeśli mówimy dokładnie o tym samym: http://yoyosims.pl/sites/default/files/Obrazki/dcs2/dcs%20shadows%20trees.jpg ) zacienionej, a wg. mnie wyszła z tego kupa. Mi na to pomógł mod Mustanga (brak cieni - drzewa). Jeśli za to chodzi Ci o migotanie jakby tekstur, to to już jest inna sprawa. Obecny engine gorzej sobie radzi z wygładzaniem niż DCS 1.2.6 i dlatego też jak chce mieć się ładnie i gładko powinno się włączyć w sterownikach Sparse Grid Supersampling x2, a w DCS MSAAx4. Przy większej rozdzielczości niż 1980 zaczyna to mieć wtedy ręce i nogi.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #46 dnia: Marca 24, 2016, 09:06:03 »
No widzicie, czyli standart :) Ja mam tylko Full HD,w w DCS ma MSAAx4 ale  nie wiem czy jest cel włączania tego Sparse Grid Supersampling x2... ?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 24, 2016, 21:26:01 »
No widzicie, czyli standart :) Ja mam tylko Full HD,w w DCS ma MSAAx4 ale  nie wiem czy jest cel włączania tego Sparse Grid Supersampling x2... ?

A to już kwestia kto co lubi, dla mnie bez tego SGSS wygląda DCS denerwująco, ale są tacy co mają wszystko na OFF i też im nie przeszkadza.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #48 dnia: Marca 24, 2016, 21:38:51 »
No to trzeba jednak tego NVIDIA INSPECTOR zainstalować...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #49 dnia: Marca 25, 2016, 19:41:52 »
Czy mógłby ktoś wkleić linka do moda  Mustanga usuwania cieni ?

« Odpowiedź #50 dnia: Marca 25, 2016, 19:49:26 »
Jest w 3-im poście w tym temacie, YoYo wstawił :)
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #51 dnia: Marca 25, 2016, 19:54:27 »
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=147851 Gdzieś niżej powinien być link do moda, trzeba zjechać trochę na dół.

« Odpowiedź #52 dnia: Marca 30, 2016, 21:58:11 »
YoYo czy możesz wytłumaczyć  jak uruchomić ten NV-Inspector ? Widzę, że trzeba stworzyć profil, u mnie on znajduje ścieżkę do  f:\program files\eagle dynamics\dcs world\run.exe  .
Czy ten programik  powinien być uruchomiony w czasie grania ? Przy wyborze "DCS.exe" programik  odmawia stworzenia profilu, gdyż już  ma tam podpisany profil "Digital Combat Simulator: Black Shark".
Latamy dzisiaj?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 30, 2016, 22:59:09 »
YoYo czy możesz wytłumaczyć  jak uruchomić ten NV-Inspector ? Widzę, że trzeba stworzyć profil, u mnie on znajduje ścieżkę do  f:\program files\eagle dynamics\dcs world\run.exe  .
Czy ten programik  powinien być uruchomiony w czasie grania ? Przy wyborze "DCS.exe" programik  odmawia stworzenia profilu, gdyż już  ma tam podpisany profil "Digital Combat Simulator: Black Shark".

Tak, masz już profil. Zmodyfikuj sobie ten pod BS, albo usuń i stwórz sobie właśnie nowy. NVidia Inspector ustawisz raz. Sam wykryje co się ładuje i załaduje dany profil do gry.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #54 dnia: Marca 30, 2016, 23:05:59 »
Rozumiem, że po ustawieniu wciskam "zatwierdź zmiany" i mogę wyłączyć programik, czy powinienem zostawić go włączonego?
Latamy dzisiaj?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 30, 2016, 23:09:00 »
Rozumiem, że po ustawieniu wciskam "zatwierdź zmiany" i mogę wyłączyć programik, czy powinienem zostawić go włączonego?

Tylko Apply changes, tak i zamykasz.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #56 dnia: Marca 30, 2016, 23:18:27 »
OK dzięki, nie wiem tylko czemu widzę wszędzie cienie drzew, mimo że skopiowałem  te pliki Mustanga... ?

PS. U mnie ten NV-Inspecto, jakoś nie instaluje się tylko zwyczajnie otwiera  z tego rozpakowanego pliku.
Latamy dzisiaj?

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 30, 2016, 23:26:43 »
Mod Mustanga nie usuwa cieni. Mod zamienia na "starą wersję" drzewek, na których cieni nie było (nie ma tam jakiejś warstwy).
Pod drzewami jak ktoś nie chce to usuwa sobie cienie z opcji w DCS (ale te akurat są fajne).

www.yoyosims.pl

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 01, 2016, 10:29:19 »
Cześć. YoYo, możesz coś napisać odnośnie ustawień w panelu sterowania nvidii pod DCSa? Od wczoraj mam kartę od zielonych i warto by było to jakoś optymalnie poustawiać. Chyba, że gdzieś już o tym było.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 02, 2016, 00:07:42 »
Cześć. YoYo, możesz coś napisać odnośnie ustawień w panelu sterowania nvidii pod DCSa? Od wczoraj mam kartę od zielonych i warto by było to jakoś optymalnie poustawiać. Chyba, że gdzieś już o tym było.

Jeśli korzystasz z ustawień wygładzania TYLKO pod DCS to dajesz wszystko pod kontrola aplikacji - default.

www.yoyosims.pl