A dzieje się pomalutku. Kadłub sklejony i oszpachlowany. Czeka na szlifowanie. W międzyczasie podjąłem decyzję, że kabinka będzie zamknięta z uwagi na słaby detal kokpitu (dopiero teraz wyczaiłem, że Eduard ma upgrade żywiczny kokpitu, nawet z blaszkowym detalem wew. strony owiewki, ale już za późno) i takie se spasowanie tylnej ściany kokpitu z "garbem" (nie dało się nic zrobić, bo jak bym coś zrobił, to nie spasowałaby się owiewka). Też w międzyczasie dotarło do mnie, że dedykowana pod AK Xtreme Metal baza AK Black Base do niczego się nie nadaje i polecimy 1. surfacer black 1500, 2. GX-2, który "wypoleruję" za pomocą prysznica z MLT, 3. AK Xtreme Metal Aluminium. 4. preshade AK Xtreme Smoke. 5 jeszcze raz aluminium i 6. dark aluminium i może white aluminium na panele. Jeszcze nie zdecydowałem, czy zabezpieczę GX-100 Superclear czy tym Intermediate Gauzy Agent.
Yoyo, jaką farbę najlepiej na ten pierścień z przodu na wlocie powietrza dać? Tamiyowski Dark Iron (niby odpowiada tej serii H z instrukcji), a taki posiadam, może i kolor ma nawet pasujący, ale fakturę i srebrzystość średnią. AK xtreme Steel?