Autor Wątek: WIN10 - jak przywrócić usunięte konto użytkownika  (Przeczytany 8455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
WIN10 - jak przywrócić usunięte konto użytkownika
« dnia: Lutego 01, 2016, 21:54:42 »
Walnąłem babola i będąc zalogowanym na koncie admina usunąłem sobie podstawowe konto usera. No i teraz potrzebuję pomocy by je przywrócić jeśli to możliwe lub przynajmniej odzyskać pliki z pulpitu. Da się? Sprawa pilna więc jeśli macie rozwiązanie dawajcie lub powiedzcie żebym się już wieszał, cholera głupi ja.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: WIN10 - jak przywrócić usunięte konto użytkownika
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 01, 2016, 22:03:41 »
Dobra jedno już mam, jest plik na C: Windows.old jako ukryty i tam wszystko jest. Uff, ale nie mogę utworzyć nowego konta by tam skopiować te pliki.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 01, 2016, 22:20:15 »
Nadal mam problem z utworzeniem konta microsoft, nie mam takiej opcji: zamiast tego zaloguj się za pomocą konta microsoft.
Nie moge żadnego nowego konta utworzyć, da się za pomocą cmd?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2016, 23:41:48 »
No i dupa, dało się utworzyć konto, ale windwos.old zawierał pliki sprzed dobrych kilku miesięcy a nie to co dziś.  :612:
Ostatnia szansa że może odzyskiwanie plików da radę.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 02, 2016, 08:11:36 »
Tylko softem do odzyskiwania danych. Usuwając konto użytkownika Windows skasował Ci jego foldery osobiste. W katalogu "Windows.old" masz kopię plików przed aktualizacja do dyszki albo TH2. W zasadzie każda duża poprawka tworzy ten katalog.

Co do tworzenia konta lokalnego zerknij sobie tu:
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-10/create-a-local-user-account-in-windows-10
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 02, 2016, 09:07:34 »
Albo przywracanie systemu jeśli go nie wyłączyłeś.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 02, 2016, 21:28:52 »
Konto mogłem utworzyć tylko przez komendę "net user", przywrócenie systemu niestety wyłączone, odzyskiwanie plików mało dało gdyż wcześniej utworzyłem nowe konto i nadpisanych zostało 90% zasobów. Kicha i nauczka na przyszłość.