Autor Wątek: Podczas gwałtownych manewrów F-15C bezwładne spada (przepada).  (Przeczytany 2111 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam! Mam pewien problem podczas lotu F-15C. Podczas kilku gwałtownych ruchów samolotem np. nagły skręt w bok, żeby wykonać za kimś pościg, samolot bezwładnie zaczyna mi spadać (nie jestem uszkodzony i od nikogo nie dostałem). Gdy chcę go podnieść do góry i tak mi spada na płasko. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Jestem początkujący i proszę o wyrozumiałość. Dziękuję.

Regulamin. Mazak.
http://il2forum.pl/index.php/topic,5137.0.html
« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2016, 19:06:26 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Bezwładne spadanie w F-15C
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2016, 18:27:25 »
Najprawdopodobniej przeciagnales maszyne. Ciagniesz joystick prawie do oporu? W srodku w kabinie buczy Ci sygnal o przekroczonych katach naracia?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: bezwładne spadanie F-15C
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 06, 2016, 18:29:31 »
F-15 to naprawdę ciężki klocek, i przy gwałtownym zakręcie np. w pościgu za Su-27 po prostu odpuść, jeżeli nie, to spadniesz jak cegła, i wystawisz się jak na tacy do odstrzału, wierz mi, tak jest. Su-27 jest stworzony do latania na małych prędkościach i na niego trzeba mieć dobrą taktykę, albo dużo skill'a żeby wygrać w walce na działko, a skill nie bierze się znikąd, tylko z praktyki. F-15 możesz lecieć nawet te 600+ węzłów, a jak coś skopiesz to i tak spadniesz. A to co napisał YoYo, też jest ważne, bo Su-27 nie ma się czym za bardzo przejmować, on może lecieć nawet 230 km/h.

Odp: Bezwładne spadanie w F-15C
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 06, 2016, 18:47:28 »
Tak dokładnie, tak jest jak YoYo napisał. Wpadam w turbulęcje turbulencję i przeciążam się lekko... Czyli muszę troszkę popracować nad taktyką i sobą podczas latania. Na_razie sobie latam intercepta w F-15 żeby się wczuć w grę. Dziękuję za odpowiedzi obojgu  :).

Sugeruję popracować nad pisownią. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2016, 18:59:09 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Podczas gwałtownych manewrów F-15C bezwładne spada (przepada).
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 06, 2016, 20:21:11 »

Najprościej na początku obserwuj sobie Angle of Attack. Nie powinieneś przekraczać 20st., a jak już nie będziesz łapał korkociągu, to możesz iść dalej i wyczuć kiedy maszyna będzie przepadać. Początkowy objaw to drżenie kadłuba, no i zwracaj uwagę na tym Forum na pisownię. Powodzenia.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl