Autor Wątek: Nie słychać ostrzeliwania i jak poprawić grafikę żeby łatwiej dostrzec cel.  (Przeczytany 2031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,
Niedawno zakupiłem nowy komputer i pierwsze co zainstalowałem to IL2 BOS oraz War Thunder. War Thunder ma fajną grafikę i tryb bitew symulacyjnych jest całkiem niezły, po za tym, że samoloty nie mogą się tam zderzać na lotnisku :(. Iłek BOS jest spoko, tylko dokuczają mi w nim 2 dwie rzeczy. Pierwsza to dźwięk, bo nie słyszę zbytnio jak jestem ostrzeliwany, przez co moja reakcja jest zwykle spóźniona. Druga rzecz to grafika. Nie dostrzegam innych samolotów z większej odległości. Wypatrywanie piksel powoduje u mnie ból oczu. Na War Thunder jest z tym dużo lepiej, jak i też w starszej wersji Iła (1946). Macie jakieś pomysły, jakie ustawienia grafiki użyć?
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2016, 21:09:20 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
... bo nie słyszę zbytnio jak jestem ostrzeliwany, przez co moja reakcja jest zwykle spóźniona.

Siedząc za silnikiem o mocy ~ 1300 KM wątpię abyś cokolwiek słyszał.
Wg mnie w BoS i tak za dużo słychać.

Nie dostrzegam innych samolotów z większej odległości. Wypatrywanie piksel powoduje u mnie ból oczu. Macie jakieś pomysły, jakie ustawienia grafiki użyć?

Rozwiązaniem do bólu skutecznym jest "zejście w dół" z rozdzielczością wyświetlanej grafiki.
Coś za coś. Albo ładnie widać jak Ty się palisz, albo kiepsko i z pikselami widzisz jak się pali Twój przeciwnik. Wybór należy do Ciebie.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "