Autor Wątek: Ceny gier  (Przeczytany 11831 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Ceny gier
« Odpowiedź #75 dnia: Października 08, 2017, 22:37:13 »
Mam nadzieję, że Moderator pozwoli, to odpowiem. A czym się telefon jeden od drugiego różni?  Rozmawiać i wysyłać smsy da się każdym, kalendarz i jakiś planer ma każdy, internet też, no to skoro wybór jest za duży, zaczynają odgrywać rolę elementy typu pojemność baterii, czy inne specjalne funkcje, jak chociażby kompatybilność z samochodem, bez której oczywiście da się żyć, ale skoro jest, to czemu nie :)

« Odpowiedź #76 dnia: Października 08, 2017, 23:08:08 »
Jak lecimy z off-topem, to jeszcze dopiszę swój "post do kosza".  :evil:
Pojemność baterii jest jak pojemność silnika. Wartość liczbowa to jedno a żywotność na tej baterii to drugie. Coś jak z silnikiem w aucie. Wpakujesz do jakiegoś miejskiego auta 100-konny silnik, to będzie zapierniczał. Wpakujesz ten sam silnik do dostawczaka, to będzie zamulał.
Tak i z baterią. W jednym telefonie 4000 mAh będzie dostarczać energię przez ~8 godzin a w drugim 3000 mAH przez ~12. Wszystko zależy jakie są flaki w środku i jakie zainstalowane oprogramowanie oraz wersja firmware.

Zreszta, niedawno Apple reklamowało nowość w firmare do iPhonów - flash przy robieniu samoje...selfie realizowany jako rozjaśnienie ekranu na maksa w momencie robienia zdjęcia. Widocznie teraz taki target. Widocznie wszystko można ubrać w fancy otoczkę i sprzedać. Takie czasy.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #77 dnia: Października 09, 2017, 08:52:51 »
Telefonia komórkowa - kreowanie nowych potrzeb, by je później zaspokajać. Tu marketing jest najważniejszy.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Października 11, 2017, 00:04:08 »
Co do "nie kupowania" w Polsce to nie wydaje mi się by polski rynek był znaczący w globalnej sprzedaży.

A propos naszej dyskusji o polskim rynku:

"(...) Duże nadzieje wiązane są także z rynkiem komputerów dla graczy – Polska jest tutaj ewenementem na skalę Europy, jako że pod względem liczby kupowanych maszyn gamingowych nasz kraj plasuje się na trzecim miejscu wśród państwa Starego Kontynentu, ustępując tylko Niemcom i Francji. W Polsce do grania przyznaje się 16 mln osób. " (za http://www.radiozet.pl/Nauka-i-Technologia/Technologia/Procesory-Core-osmej-generacji-oficjalnie-w-Polsce ).

Z tego można wnioskować, że gry też się sprzedają, bo nie wierzę, że - cokolwiek rozumieć pod gamingowy komputer - ludzie skłonni przepłacać za lampki i czerwone logo, potem ciągną trorentem jakiś tytuł, żeby przy okazji nabawić się jakiś nieprzyjemności, oszczędzając parę złotych. Tak więc podtrzymuję tezę, że jeśli chodzi o ceny gier w PL, to ładują nas od tyłu i próbują określić granicę bólu. Obecnie poprzeczka wisi na 249 pln. Jak zaczynałem wątek, to imo było 199. Kupujcie dalej przedsprzedaż CoDa, a następna gra z serii CoD, BF, FAJFA będzie miała preorder na 299 pln za podstawkę  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Poko

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Października 11, 2017, 08:03:54 »
W samo sedno qrdlu - lepiej tego ująć nie można było. Jeśli już kupować to lepiej dużo później w przecenie, gdy już gra będzie porządnie połatana, najlepiej w paczce wraz ze wszystkimi DLC, a nie w przedsprzedaży, bo psujecie rynek. Na prawdę te bonusy w stylu "zbroja dla konia" nie są warte połowy wartości gry... :evil:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #80 dnia: Października 11, 2017, 08:21:20 »
Nie znacie się. Wszystkiemu winne są obecnie key shopy z G2A na czele... zuooooooooooo zuooooooooooooooo :P.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Października 11, 2017, 08:44:51 »
:D Haha, w takim razie to błędne koło.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #82 dnia: Października 11, 2017, 12:17:37 »
Ja tam nadal mam swoją barierkę 150 PLN za grę, i czekam, aż taka cena będzie. Oczywiście zakładam, ze się kiedyś może złamię, ale na razie tak trzymam! Mam co robić...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #83 dnia: Lutego 24, 2018, 11:24:16 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"