Autor Wątek: W co grają wymiatacze?  (Przeczytany 1706 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

W co grają wymiatacze?
« dnia: Marca 13, 2016, 19:17:03 »
Zdecydowałem się w końcu na zakup Thrustmastera 16000m, mam go od tygodnia. Jestem totalnym amatorem jeśli chodzi o symulacje, ale latanie od zawsze sprawiało mi frajdę.

Teraz przyszedł czas na poszukiwanie gry. Który symulator lotów jest obecnie najpopularniejszy, jeśli chodzi o rozgrywkę multiplayer? W jaką grę tego typu warto inwestować?
Póki co odkopałem stareńkiego IŁa 2 z CD-Action, sprzed paru lat. Niestety, posiadam wyłącznie podstawową wersję. Do tego pobrałem War Thunder i grywam na trybie Realistycznym (środkowy, jeśli chodzi o realizm rozgrywki). Pobrałem także Rise of Flight.

Najbardziej jestem zainteresowany symulatorami w okresie Drugiej Wojny Światowej, jednak chętnie spróbuję wszystkiego, co polecicie.
Preferowałbym jednak bardziej popularne tytuł, w których nie będzie większych problemów ze znalezieniem kilku ludzi do gry.

dufay

• Gość
Odp: W co grają wymiatacze?
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 13, 2016, 19:46:05 »
A forum żeś przejrzał?

DCS
Falcon BMS 4.33
Il-2: BOS

« Odpowiedź #2 dnia: Marca 13, 2016, 20:30:58 »
Oczywiście. Jednak w każdym dziale dodawane są nowe posty.

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 13, 2016, 21:16:19 »
To chyba dobrze o tych działach świadczy, nie? :)
War Thunder to nie do końca symulator + dużo grindu. Osobiśnie nie polecam
IL-2 1946 to nadal dobra rzecz do nauki latania i funu.
DCS World to nowsze i starsze maszyny, według mnie od tego trzeba zacząć, bo i poziom symulacji jest dobry i wrażenia audiowizualne są wystarczające i jest to jednak bardzo popularna platforma.

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 13, 2016, 23:25:23 »
Ja dzisiaj wsiąkłem w War Thunder. Porzuciłem szybko ten tryb realistyczny i przesiadłem się na najtrudniejszy, symulacyjny. Nie wiem jak się ma ppziom realizmu do innych gier bo zwyczajnie nie mam doświadczenia. Jedyne co odczułem to, źe ster kierunku działa odrobinę inaczej niż w Ił2, jeśli jesteśmy już w powietrzu.

DCS World sprawdzę, chociaż nie wiem, czy mój trochę lecisy komputer nie okaże się największą przeszkodą w lataniu.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 14, 2016, 19:59:33 »
Prawdziwi wymiatacze grają w ten symulator!
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 14, 2016, 21:34:57 »
Prawdziwi wymiatacze grają w ten symulator!

Straszne, miasto wygląda jakby miało totalnego kaca brrrr  :evil:.

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 21, 2016, 21:57:04 »
War Thunder to nie do końca symulator + dużo grindu. Osobiśnie nie polecam

Mógłbym spytać o przyczynę takiej opinii na temat tej gry? Czego tej grze brakuje?

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 21, 2016, 22:30:11 »
Najbardziej brakuje porządnego developera.  :evil:
A tak poważniej - na powierzchni gra jest bardzo fajna - grafika to nadal jedna z lepszych w symulatorach, model lotu jest przystępny, a nowe samoloty zdobywa się szybko i relatywnie bezboleśnie. Problemy zaczynają się później - gra zmierza w (moim zdaniem) złym kierunku. O ile samoloty jeszcze się trzymają, to czołgi to są już na pozycji straconej. Zarobki z roku na rok się kurczą (rok temu zarabiało się "bez premki" tyle to teraz z premką). No i kwestia zasadnicza - to nie jest symulator w 100%, więc po jakimś czasie odczuwa się niedosyt.

« Odpowiedź #9 dnia: Marca 21, 2016, 22:41:23 »
Póki co ogrywam z przyjemnością, bo nie mam nic innego. Niedługo będę miał Iłka 1946, jednak nie wiem, czy po tylu latach ta gra jest na tyle popularna, by pograć w trybie multiplayer tak, jak pozwala na to War Thunder.

Niestety, DCS World przekracza możliwości mojego komputera. Podobnie jak najnowsza odsłona Falcona, ta przerobiona. Tak samo jest z IŁ2 BoM/BoS.

Ale przyznam szczerze, zę w temacie War Thunder bałem się jeszcze jednej rzeczy. Mianowicie, w grach multiplayerowych liczy się balans sił. Miałem obawy czy przypadkiem twórcy nie zmieniają statystyk poszczególnych samolotów, by gracze danej nacji nie narzekali na brak możliwości podjęcia równej walki. Tego typu zmiany mogłyby być wprowadzane z myślą o bitwach zręcznościowych, jednak oddziaływać także na inne, bardziej realistyczne tryby rozgrywki.

« Odpowiedź #10 dnia: Marca 21, 2016, 23:02:29 »
Iłku 1946 jest jeszcze sporo graczy, oczywiście łączysz się za pomocą Hyperlobby, bo sama giera jest za stara, a nawet w czasach swojej świetności ciężko było się połączyć bezpośrednio przez grę, ale wracając do tematu, wersja gry najczęściej spotykana to o ile dobrze pamiętam 1.12.2 lub 1.13 czy jakoś tak i do tego paka z modami i możesz śmigać na serwerach, oczywiście różne serwery to mogą być i różne paczki modów, ale w Hyperlobby wszystko jest napisane jak najedziesz na serwer.