Autor Wątek: Coś tam o widokach... niewyraźny, nieostry drugi plan etc.  (Przeczytany 1455 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Po wymianie karty graf. W ustawieniach wszytko na max. Wszystko co w tle. Budynki cała dal stała się taka mdła. Wiecie to taki efekt percepcji poprzez gorące powietrze. Na starej karcie może i było podobnie, ale na nowej to dostało wzmocnienia. Jestem po metodzie włącz/wyłącz w opcjach i w sumie to nie mam koncepcji  co dalej ?!
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2016, 07:37:29 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
Odp: Odp: Modernizacja / zakup komputera - wątek zbiorczy_DCS
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 24, 2016, 18:56:15 »
Po wymianie karty graf. W ustawieniach wszytko na max. Wszystko co w tle. Budynki cała dal stała się taka mdła. Wiecie to taki efekt percepcji poprzez gorące powietrze. Na starej karcie może i było podobnie, ale na nowej to dostało wzmocnienia. Jestem po metodzie włącz/wyłącz w opcjach i w sumie to nie mam koncepcji  co dalej ?!

Zmieniaj po kolei inne graty, ewentualnie napij się wódki. A! I jeszcze jedno.... zapomniałeś napisać czy to tak masz w jakiejś grze, czy jak patrzysz przez okno  :evil:.

« Odpowiedź #2 dnia: Marca 24, 2016, 20:53:54 »
Zmieniaj po kolei inne graty, ewentualnie napij się wódki. A! I jeszcze jedno.... zapomniałeś napisać czy to tak masz w jakiejś grze, czy jak patrzysz przez okno  :evil:.

No słusznie. Dziękuję za uwagę zwróconą mi. Sprawa dotyczy DCS. A reszta nie ma znaczenia. Pytałem ogólnie czy tak macie wokół zamydlony obraz. Dwie karty nie mogą mieć takiej samej usterki.
« Ostatnia zmiana: Marca 25, 2016, 07:33:14 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 24, 2016, 21:05:42 »
Mam nadzieję że nie piszesz o głębi ostrości (z ang. depth of field)?

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 24, 2016, 21:07:36 »
To też metoda prób i błędów już mam sprawdzone. Czy może jest coś o czym nie wiem ?!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 24, 2016, 21:10:52 »
To nie jest temat o DCS.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 24, 2016, 21:21:55 »
Dobrze wiec. Usuń owe wątki. Jakoś sobie poradzę i dam znać w stosownym miejscu dla potomnych.

Odp: Coś tam o widokach
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 24, 2016, 22:42:13 »
Tak jest i u mnie, w locie wszystko na ziemi jest jak przez delikatną mgłę, z domieszką  chłodnego koloru.  To standard, jak chcesz by obraz był bardziej wyrazisty a nie taki wyblakły. To poczytaj tu http://il2forum.pl/index.php/topic,17391.0.html .
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)