Autor Wątek: Instalacja i konfiguracja PWCG (Pat Wilson Campaign Generator).  (Przeczytany 5601 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pyotrech

• Gość
Instalacja i konfiguracja PWCG (Pat Wilson Campaign Generator).
« dnia: Kwietnia 02, 2016, 11:23:49 »
Przydatne wideo przedstawiające instalację i konfigurację PWCG:

https://youtu.be/BrXjp4zFMmo

W końcu wczoraj dostałem BoSa i w pośpiechu robię tą śmieszną waniliową kampanię żeby podrasować Szturmowika (na szczęscie na poziomie ekspert punkty ładnie się nabija). Jak tylko uzbieram pełne uzbrojenie to ruszam z kampanią z PWCG :)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2016, 12:07:33 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Kampanie do BoS: PWCG
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 02, 2016, 22:36:43 »
Ktoś wie jakim kluczem w PWCG są dobierani przeciwnicy AI? Kwestia jest niestety taka, że w zwykłej kampanii z BoS/BoM poziom AI zależy od naszego levela, co jest totalnie głupie. Mam lvl pilota 10 i ogólnie czy to AAA, czy samolot, ale jak już trafi to trafia jak sniper. Psuje to nieco zabawę. Może coś z tym zrobią, bo na czarnym forum jest już o tym spory temat: http://forum.il2sturmovik.com/topic/21720-battle-moscow-campaign-nightmare/ .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Pyotrech

• Gość
Odp: Instalacja i konfiguracja PWCG (Pat Wilson Campaign Generator).
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 03, 2016, 12:17:54 »
Nie zacząłem jeszcze PWCG ale z tego co czytałem i oglądałem to ustawia się jakieś współczynniki procentowe dla AI, np. prawdopodobieństwo wystąpienia przeciwinika na poziomie Ace. Generalnie konfiguracja PWCG wygląda trochę przerażająco z tymi wszystkimi możliwymi do ustawienia opcjami ale pewnie dzięki temu można kampanię dostroić pod siebie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 03, 2016, 17:34:32 »
Faktycznie, oblukałem video, jest tam nieco opcji włącznie z AI :D. No wygląda ciekawie. Pewnie też w końcu instalnę. Na razie jednak IL-2 Generator by sobie właśnie odblokować co nie co, bo widzę, że tutaj jest to wrzucone jako osoba misja, czyli pkt. się nie zbiera.

www.yoyosims.pl

Pyotrech

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 03, 2016, 18:30:44 »
Tak, dokładnie, PWCG generuje pojedynczą misję dla BoSa. Dlatego właśnie na razie latam waniliową kampanię i jak tylko odblokuje co trzeba do Szturmowika to biorę się za PWCG.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 03, 2016, 23:33:55 »
Cała nadzieja w tym PWCG bo już "normalne" misje w kampanii mnie wk........ą. Przez weekend walnąłem 5 misji na IL-2 mod42. Na te 5 wróciłem tylko raz, a tak to prawie zawsze jakieś PK nad wrogim terenem z AAA i chyba z raz z samolotu po 1-2 trafieniach przez to głupie levelowanie. Do tego tu naprawdę nic nie widać, w IL-2 czuję się jak taki koń co ma gnać tylko do przodu z klapkami na boki i wara by się rozejrzał ....  :icon_lol: . Ciekawe czy to PWCG coś naprawia w naszych AI, bo ci niestety też zachowują się niesubordynowani idioci.

www.yoyosims.pl

Pyotrech

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 03, 2016, 23:47:06 »
Hehe... mam tak samo :evil: Te misje w waniliowej kampanii są jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co ci się trafi  :P
Ze dwa razy miałem sytuacje, że gieroje z mojej grupy wyrwali do przodu i jeszcze zanim doleciałem na miejsce akcji było już pozamiatane. Innym razem wszyscy AI dali się zestrzelić krótko po starcie i sam wykonałem misję. A co do widoku ze Szturmowika to ja większość czasu latam na otwartej owiewce tylko jak kule zaczynają mi świstać blisko głowy to zamykam. Do odblokowania w Iłku mam jeszcze rakiety i tylnego strzelca więc myślę ze dwie może trzy misje jeszcze i biorę się za PWCG  ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 04, 2016, 18:34:50 »
No niby można latać z otwartą przyłbicą na siarczystym mrozie ;) ale też to coś tam wpływa na prędkość, chociaż nie sprawdzałem na ile to prawda.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 08, 2016, 20:41:27 »
Zainstalowałem PWCG, pierwsza też misja za mną. Niektóre rozwiązania ok (da się też latać jako ostatni w szeregu i piąć się po szczeblach kariery!), ale niektóre mogłyby być lepiej (np. na mapie już pod IŁkiem nie ma zaznaczonego frontu). Na pewno fajny zasób opcji, oraz w miarę realistyczne podejście (misja dla Ju-87, najpierw krążenie u siebie by nabrać pułapu do 3000m, potem lot dalej, dopiero wtedy pojawia się eskorta i ruszenie w stronę celu). Kwestia taka, że wyskoczyłem nad terenem wroga, ale PWCG tego nie zauważyła, a np. ten IL-2 Generator wsadziłby mnie do ciupy, a tu już następnego dnia jestem gotowy do misji. Niestety też jak się już parę razy kliknie to programik zaczyna wyglądać u mnie tak:

Z lekka bez sensu. Sprawdziłem, Java niby aktulana (77 v.).

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 08, 2016, 23:10:10 »

Ok, wrzuciłem ręcznie Javę 64 (jak tu http://forum.il2sturmovik.com/topic/21080-java-problem/ ) i jest już ok z tym programikiem, nic się nie wiesza.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 09, 2016, 17:52:54 »
Był problem ze skinami, bo mapa zimowa, a latały mi moi AI w malowaniach letnich (jak na screenie w poprzednim poście), na szczęście jest widzę taka opcja, że można pododawać swoje malowania i jest ok:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 26, 2016, 16:23:38 »
Witam,
Mam problem, klikając na obrazek samolotu w swoim profilu nic się nie dzieje, co skutkuje brakiem przypisania malowania do samolotu oraz brakiem możliwości wykonania jakiejkolwiek misji.
Czy konieczne jest ukończenie całej standardowej kampanii, by odblokować wszystko w samolocie?
Pozdrawiam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 26, 2016, 17:01:52 »
Witam,
Mam problem, klikając na obrazek samolotu w swoim profilu nic się nie dzieje, co skutkuje brakiem przypisania malowania do samolotu oraz brakiem możliwości wykonania jakiejkolwiek misji.
Czy konieczne jest ukończenie całej standardowej kampanii, by odblokować wszystko w samolocie?
Pozdrawiam

Ale w PWCG nie klikasz na obrazek samolotu w iłku. Wchodzisz w zakładkę z misjami (SP) i tam masz już misję pod nazwą swojego pilota zapisanego w PWCG.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 27, 2016, 13:08:02 »
Dzięki YoYo. Na tutorialu Requiem pokazywał by przypisać malowanie do swojego samolotu. Nie mogłem rozpocząć misji bo wyskakiwała informacja ze nie mam przypisanego malowania. Ale coś tam w opcjach poklikałem i misje ruszyły. Po 4 misjach pojawił się problem. Spawnuje mnie na moim lotnisku natomiast artyleria jest wroga. Dziwne...

« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 02, 2016, 10:35:43 »
Był problem ze skinami, bo mapa zimowa, a latały mi moi AI w malowaniach letnich (jak na screenie w poprzednim poście), na szczęście jest widzę taka opcja, że można pododawać swoje malowania i jest ok

YoYo, mam ten sam problem z malowaniami, wytłumaczysz jak to zrobiłeś?