Zapewne, jednak na tym nowym Win 10 nie wszystko działa... No i jakoś dla mnie to tycio podejrzane, jak nagle wciskają wszystkim na siłę nowy system i to za free. Mi to tycio śmierdzi. Za darmo w dzisiejszych czasach to i o wpie.... trudno.
Mam, co prawda wersję Pro (choć od 4 miechów codziennie używam też wersji Home) i nie zauważyłem żeby coś w nim nie działało, a przynajmniej nie gorzej niż w innych odsłonach Windowsa. MS dość mocno umoczył ze swoim Win8, z Surface, Nokią aka MS, przy okazji zwolnił jakieś 15 tyś. ludzi w ramach cięć i to głównie (z tego co czytałem) z działów zajmujących się testowaniem. Teraz stara się jakoś zmyć tę plamę z wizerunku. Poza tym stara się ciąć koszty czyli ujednolicić platformę. W tej chwili jest duży rozstrzał - Vista, Win7, 8/8.1 i 10. To oznacza więcej pracy nawet jeśli połowa z tych systemów nie ma już wsparcia albo się im skończy niebawem. Owszem nie rozumiem kilku posunięć MS ale zapewniam Cię, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Proponuję spróbować samemu. Prędzej czy później i tak to nastąpi. Przesiadka będzie konieczna. Jak nie za darmo to za 350zł. Inna sprawa, że MS zarabia na sprzedaży licencji firmom i tam leży jego kapitał. Użytkownik domowy jest płotką. Dlatego do dzisiaj nie ukrócił kwestii piractwa etc. MS przespał też moment który dobrze wykorzystało Google i Apple. Ci zbudowali swoją platformę mobilną włącznie ze sklepem. Pomimo usilnych chęci nie jakoś nie może zbudować ani swojego sklepu, systemu mobilnego i telefonu. Dlatego najlepiej jakby wrócił do tego co mu jakoś wychodziło czyli pisania OS na PC.
Swoją drogą do sprzętu też dają za darmo gry, więc też powinna być tam podpucha pokroju: "pewnie karta jakaś słaba, bo dwie gry do niej dają za darmo". A ludzie kupują i nie narzekają (nawet 970-ka dobrze się sprzedaje pomimo babola Vramem)

. Inny przykład to DCS którego też dostałeś za darmo. Podobnie jest z RoFem. A przecież nawet z błędami to całkiem fajne gry

.
Nieśmiało zasugeruję - może lepiej by było wyłączyć aktualizacje systemu i mieć święty spokój?
Jak już wyżej pisałem to nie rozwiązuje sprawy. Z jednej strony wystawiasz się na strzał z babolem przy aktualizacji, z drugiej na dziurę w sofcie. A i tak w końcu zainstalujesz łatki z jakimś Service Packiem.