Autor Wątek: Thrustmaster TFRP T.Flight Rudder Pedals  (Przeczytany 5751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Thrustmaster TFRP T.Flight Rudder Pedals
« dnia: Maja 08, 2016, 17:22:32 »
Cześć pewnie wie, że w ofercie TH znalazły się nowy orczyk. Czekamy na pierwsze opinie. Produkty TH to ogólnie świetna jakość, więc orczyk może być godny uwagi. Zastanawia mnie tylko jednak rozstaw, ponieważ same pedały są dość blisko siebie.

http://www.thrustmaster.com/en_US/products/tflight-rudder-pedals

http://www.thrustmaster.com/en_US/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%B0/thrustmaster-tfrp-rudder-pedals-first-rudder-system-featuring-smart-technology-completely-smo

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Thrustmaster TFRP T.Flight Rudder Pedals
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 08, 2016, 17:39:21 »
Z tą jakością to tak nie szalej. Lepiej było napisać, że mają dobrze pracujący dział marketingu ;). A sam orczyk jakiś taki mały się wydaje. Może to dlatego, że używam jakiegoś tam starszego kosmicznego zestawu Saiteka. Nawet ten od Cougara był większy. Z drugiej strony przypomina on ten od CH, a tego używało sporo osób i sobie chwaliło. Zobaczymy co napiszą w recenzjach. Wiadomo coś o cenie?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 08, 2016, 22:30:20 »
Piszą, że sugerują $100. Nie tak strasznie, przynajmniej w USA. U nas będzie to jednak 400 PLN ale sporo więcej, niestety...

The TFRP Rudder Pedals will be available in May, at a suggested retail price of €99.99 (taxes included).
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 10, 2016, 20:14:33 »
Też zastanawiałem się nad rozstawem, ale od razu pomyślałem: fajnie - bez problemu zmieści się pod każde biurko. Potem zobaczyłem, że podstawa jest bardzo krótka za pedałami i jeśli chciałbym dosunąć je do ściany, nie miałbym jak wychylić orczyka. Musiałbym kombinować z jakimś "dystansem" czy coś...
Obecnie używam Siatek Combat Pro Pedals, z których jestem bardzo zadowolony. Mają taką plastikową przystawkę, którą można zamocować do podstawki zarówno przed jak i za pedałami (są specjalne otwory). Ja akurat mocuję ją za pedałami, dzięki czemu po dosunięciu do ściany mam zachowany dystans na tyle, że mogę maksymalnie wychylić orczyk. To akurat dla mnie jest bardzo ważne, bo często wymieniam orczyk na pedały wyścigowe do kierownicy Logitech G25, więc montaż na stałe nie wchodzi u mnie w grę.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 10, 2016, 20:36:23 »
OT co od orczyku i pedałów do wyścigów samochodowych:  ja mam orczyk CH Products na podłodze pod biurkiem. Biurko ma taką małą otwartą półeczkę na środku, prawdopodobnie na drukarkę. Tam leżą sobie ustawione pod kątem pedały od Logitech'a. Czyli jak latam, to stopy mam na podłodze a nogi zgięte, a jak jeżdżę (tj. jak dawniej jeździłem) to nogi mam proste a stopy na pedałach na półce. Działa OK.

Co do Thrustmastera - a czy rzeczywiście rozstaw musi być jakiś szeroki? Ten rozstaw wydaje się OK. Ja bym się bardziej bał niechronionych niczym prowadnic. Psia sierść, kurz... Z drugiej strony pedały CH są zamknięte, ale kurz i sierść wchodzą, i trzeba odkurzać co pewien czas.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #5 dnia: Maja 10, 2016, 21:28:39 »
Jakie by nie były te pedałki od Thrustmastera, to może być jedyna alternatywa.
Tak na szybko sprawdziłem polskie sklepy i np: pedałków od Saiteka (jakichkolwiek) brak.
Na te od Slawa póki co mnie nie stać.

To co zostaje?
Zna ktoś jakiś polski sklep w którym można kupić jeszcze jakieś nowe pedały (do latania, nie do jazdy)?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 10, 2016, 21:45:40 »
Cena europejska to 99 Eu, dziś dostałem to http://news.simw.com/newsletter/flash05-2016-1_UK.htm .

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 10, 2016, 22:38:37 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 16, 2016, 00:02:43 »

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 16, 2016, 08:21:16 »
Cenę mają zgodnie z zaleceniami 99.98...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #10 dnia: Maja 16, 2016, 10:54:08 »
W sumie dobrze to wygląda cenowo, niech w końcu zrobią jakąś konkurencję na tym polu dla Saiteka. Tych ostatnich to chyba pogrzało, te ich pedały kosztują aktualnie więcej niż w dniu premiery... :|

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 18, 2016, 21:48:32 »
Witam
Od trzech dni używam tego ruddera i mam problem z pozycją neutrum. Ster ma zawsze lekki przechył na prawo. Może są jakieś możliwości programowe ?
Mechanicznych możliwości trymowania nie widzę. Może to za krotki czas używania, żebym to wyczaił.   No chyba że to taka uroda tego sprzętu i trzeba będzie póżniej pogrzebać pilnikami ?
Pozdrawiam
Zbyszek
Pozdrawiam.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 18, 2016, 22:17:14 »
Raz mi się to zdarzyło w DCSie.  Wyjście z gry i ponowne wejście załatwiło sprawę.

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 18, 2016, 22:36:29 »
Ja w tej chwili wywaliłem sterowniki TM, i Mustang ustawił pionowy w neutrum !  Jutro sprawdzę co z resztą samolotów.
Dzięki
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 18, 2016, 22:58:11 »
Softowo może być ciężko ustawić środek. Pedały muszą się centrować i musi być to z automatu, nawet bez instalacji sterowników od TH pod Windowsem powinieneś mieć wszystko w środku. Mniemam, że produkt na gwarancji, to może warto z niej skorzystać i od razu najlepiej wymienić ten model na inny?

www.yoyosims.pl