Autor Wątek: Thrustmaster TFRP T.Flight Rudder Pedals  (Przeczytany 5746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster TFRP T.Flight Rudder Pedals
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 21, 2016, 14:52:20 »
Cześć

Wiem, że normalnie w zestawie jest adapter do USB, ale czy wie ktoś może, czy da się te pedały podłączyć do TM Warthog'a(joy+przepustnica), tak jak do tego nowego T.16000M z przepustnicą?

« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 21, 2016, 15:34:03 »
Do TM Warthog nic nie podłączysz, czy to do drążka czy do przepustnicy. One nie mają "fabrycznie" takiej możliwości.
Te pedały możesz tylko podłączyć za pomocą wspomnianego adaptera USB, albo przewodem zakończonym RJ12 do przepustnicy TWCS (z zestawu T.16000M).

« Odpowiedź #17 dnia: Maja 10, 2017, 22:29:56 »
Witam Wszystkich
Nie pisałem przez długi czas, żeby nie nudzić Was kolejną awarią mojego sprzętu (od Thrustmastera). To jest kpina z ich strony ! Po kilku tygodniach użytkowania  T.F.R.P. wziął i padł, durniały pedały-hamulce a ster kier. tak trochę dawał radę. Po wymianie modułu   'TRJ 12 USB Adapter' (125zł, przywiezione z Angli) niczego nie zmieniło, ale po wymianie potencjometrów (50k Ohm) jest super dobrze ! Sama wymiana (ostrzegam) nie jest mechanicznie prosta !  Ale zabieg jest warty grzebania. Kurcze co jeszcze mnie czeka z Ich strony ?
Pozdrawiam
Zbyszek
Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 10, 2017, 22:46:40 »
Niestety ten orczyk nie zbiera dobrych recenzji i raczej go omijać. Lepiej zainwestować w coś drogiego typu MFG lub Slav ale mieć już na lata, ew. Saitek.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Października 27, 2020, 16:32:10 »
Witam. Mam te pedały w 2020 ;). Rozstaw ujdzie, w szybowcach też jest wąsko. Do pedałów trzeba podpiąć koniecznie mocniejszą sprężynę inaczej blokują się przy małych ruchach. Na szyny dużo smaru. Wykonanie solidne, ale tylko 1024 poziomy pozycji w potencjometrze czyli 612 na stronę. Generalnie moge polecić jesli kupicie to taniej niż 400 zł.
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2020, 20:23:20 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #20 dnia: Października 27, 2020, 19:01:43 »
Ja mam od ponad dwóch lat i jestem mega zadowolony, nic mi się nie blokuje, chodzą bezproblemowo. Jak dla mnie jedyna wada to kąt ustawienia pedałów, wolałbym by był mniejszy, ale to taka moja indywidualna zachcianka. Nie przeczę że pedały od Slava wyglądają mega solidnie i profesjonalnie, ale ja za swoje dałem coś chyba +/- 330-350 zeta (obniżyłem cenę kupując w Morele.net więcej sprzętu), a tak jak piszę na razie nie mogę narzekać.
Aczkolwiek może to świadczyć na tle innych wypowiedzi, że trafiłem po prostu na dobry egzemplarz.
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2020, 20:23:51 wysłana przez KosiMazaki »