Autor Wątek: Battlefield 1 (znaczy 5).  (Przeczytany 13197 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Battlefield 1 (znaczy 5).
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 18, 2017, 19:02:59 »
Hej
Ja bf1 z płyt zainstalowałem bez problemu, po prostu włożyłem i z autostartu poszło, potem tylko płyty przekładałem. Fakt, origin już był zainstalowany a potem tylko łatki pobrało. Być może instalując teraz zmiany są tak duże że instalacja z płyt nie ma sensu i automatycznie pobiera z sieci.

Pozdro

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 18, 2017, 22:46:47 »
Instaluję właśnie, ciągnął długo z netu a teraz co 15 minut wkładam kolejną płytkę. I tak uważam że to jakiś idiotyczny system. Dzięki za pomoc Kosi i Szpiequ.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 19, 2017, 07:51:24 »
Grunt, że ruszyło. Nie wiem co jest gorsze Rutkov. Z jednej strony masz rację. Gry zajmują dzisiaj sporo miejsca i ściąganie tego z netu trwa. Z drugiej masz szybki Internet i czasami jest szybciej to ściągać niż machać płytami cały wieczór, a potem jeszcze aktualizować. Osobną kwestią jest to, że dużo osób już napędu nie używa wcale. Najlepiej to by było jakby na pendrive podrzucali takie wydania zamiast pięciu płyt.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 02, 2017, 15:19:33 »
Gra fajna, nie żałuję kasy na razie, mój pierwszy zakup FPS-a od czasu CoD 5 który pozostawię sobie do grania online i nie oddam do młodziaków z rodziny.
Największą frajdę mam - tylko Ci co grali ze mną w CoD-a  wiedzą jak ogromną :-) - z biegania z Gewehr 98, cudo po prostu.
Żeby moja radość nie malała, potrzebuję w trybie online serwerów z ustawieniem w rodzaju Hardcore z CoD-a i serwerów z samymi rifleami. I nie mówcie że nie ma, lub że nigdy nie będzie bo zmartwi mnie to bardzo. Chcę serwerów z jak najmniejszymi udogodnieniami w rodzaju znaczników, kilkamów i zwłaszcza tych obrysów wrogów.
Szukałem jakichś forów by pozyskać takie informacje ale nie znalazłem jakiegoś dedykowanego w naszym języku, jeżeli nic nie ma to wybiorę się w anglojęzyczną stronę sieci, aczkolwiek z niechęcią.
Pomóżcie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 02, 2017, 20:32:01 »
No a w battlelogu nie masz jakiś filtrów do zaznaczenia co by wybadać takie serwery?

Nie chcę Cię martwić ale tu może być ciężko o takie restrykcyjne serwery. Kar98 w CoD to klasa i zabawa sama w sobie. Pamiętam jak fajnie się grało i jak niektórzy mnie przeklinali ;).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 02, 2017, 21:39:35 »
Już się nauczyłem obsługiwać filtr ;-), coś tam można znaleźć, ale brak takiego czystego hardcore.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 02, 2017, 21:47:24 »
To Battlefield i w każdym w zasadzie było podobnie. W trójce i czwórce nie spotkałem takich limitowanych serwerów, więc podejrzewam, że w jedynce będzie podobnie. No ale może się mylę :).

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #52 dnia: Lutego 02, 2017, 21:49:54 »
BF1 w poruszanej przez Ciebie kwestii jest dosyć dziwny.
Serwerów "stricte" tylko z riflami nie ma i najprawdopodobniej nie będzie. Niestety, nie ma prywatnych serwerów, (albo ja takowych nie potrafię znaleźć) na których byłyby ustawienia preferowane przez Ciebie.
Można grać w trybie "hardcore" ze zwiększonymi procentami uszkodzeń od pocisków, ale DICE najpierw dało 200% i to było b. fajne, ale teraz się wycofali z 200 i dali tylko 125%.
Trochę dziwnie to wygląda jak ładujesz w gościa z 20 m kulkę z 98 a on po prostu skacze do góry i zanim ty przeładujesz wbija Ci kilof w głowę ;-) Ale za to z tej samej broni z 200 metrów zabijesz go bez problemu :-D
Ja osobiście mam problem z wyświetlaniem serverów. Może nie tyle problem, co upierdliwa czynność za każdym razem - musze odznaczyć jakąś mapę w filtrze a później go włączyć aby zobaczyć servery dla 64 graczy.
Ogólnie gra dosyć fajna, chociaż mnie osobiście brakuje tego co jest w Codach - one shot - one kill.
No i nie wiedziałem, że w czasie I wś było tyle automatycznych maszynek do wypluwania amunicji w trybie maszynowym :-D
Ot, taki zwykł battefield, tyle tylko, że w wydaniu "staromodnym".

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #53 dnia: Lutego 02, 2017, 22:16:24 »
No właśnie myślałem że 100% obrażeń gwarantuje "one shot - one kill" ale nie byłem pewien ze względu na "zmyłkę" zabijania na odległość, tam faktycznie zasada działa, z bliska, niestety nie. Zasada kila po trafieniu z karabinu jest podstawową zasadą dobrej zabawy dla mnie w strzelankach, mam nadzieję, że ktoś może postawi dedykowany stricte do takiej zabawy.
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2017, 07:48:06 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #54 dnia: Lutego 03, 2017, 14:37:42 »
No właśnie myślałem że 100% obrażeń gwarantuje "one shot - one kill" ale nie byłem pewien ze względu na "zmyłkę" zabijania na odległość, tam faktycznie zasada działa, z bliska, niestety nie.

W BF1 jest taki ekran obrazujący wykres obrażeń dla danej broni. Rozumiałbym to gdyby to miało wykres f=1/x,  a to ma coś w rodzaju kawałka sinusoidy, czyli z Gw98 lub snajperki do 50 m nie zabijesz jednym strzałem, potem w zakresie 50-350 m - obowiązuje zasada "jednostrzałowca", a potem od odległości 350 znów musisz gościa "stuknąć" dwa lub więcej razy.
DICE tym sposobem wymusza niejako użycie różnych broni na różne odległości, tyle tylko, że dochodzi do idiotyzmów w stylu, że z 0.5 metra to lepiej faceta walnąć pałką, niż wpakować mu kulkę :-D

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #55 dnia: Lutego 03, 2017, 20:55:41 »
Znalazłem serwery z obrażeniami 200% i na rifle, ale hardcore to to nie jest niestety :-(.

« Odpowiedź #56 dnia: Marca 19, 2017, 20:30:53 »
Czy gracie w BF1 z komunikacją na TS3? Jeśli tak to bardzo proszę namiary.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 02, 2017, 23:04:00 »
Jestem strasznie rozczarowany tą grą, ze względu na serwery jakie ludzie stawiają/gra oferuje. Tych z 200% damage jest tyle co kot napłakał, ciężko w nie wbić gdyż chętnych jest wielu. Po prostu nie mam gdzie grać. Granie bez tych ustawień jest bez sensu dla kogoś kto gra karabinem. Niestety.
Było fajnie przez kilka miesięcy ale się skończyło, chyba pozostaje mi czekać na CoDa.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 03, 2017, 07:34:02 »
Mam podobne uczucia. Te serwery z tylko karabinami są w miarę fajne, ale często kończy się tak, że trzeba by też zakazać jakoś i pistoletów, większość chyba lata z nimi ze względu możliwość oddania paru strzałów bez przeładowywania jak w karabinie za każdym strzałem. :)   Za to pozytywny na takim serwerze jest brak snajperów, czołgów i samolotów...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 31, 2017, 16:03:12 »
Wczoraj, po raz pierwszy od kiedy mam grę, zagrałem na serwerze jakim bym chciał grać wyłącznie. Wszystko do dyspozycji ale z prawdziwym HC i 200% damage. Żadnych ikonek np. identyfikujących przeciwnika, musisz wiedzieć że ci z pelerynką nie są twoi ;-). Grało mi się świetnie i po raz pierwszy od wielu tygodni miałem dodatnie kill ratio z Kar '98. Jest jeszcze życie z tą grą :-)