Autor Wątek: Euro 2016  (Przeczytany 11320 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Euro 2016
« dnia: Czerwca 12, 2016, 20:16:13 »
Jakoś dziś poszło z N.IR, a właściwie nie było całkiem źle!

1:0 dla naszych ! Dobry mecz. Ten.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Euro 2016
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 12, 2016, 20:24:26 »
Spróbowali by przegrać z drużyną która oddaje 1 strzał i to niecelny na 95 minut.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 12, 2016, 20:40:17 »

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 12, 2016, 20:41:40 »
Redaktor odkopał wątek, który był o wszystkim tylko nie o Euro :P
Wydzielam. Raz na 4 lata możemy sobie pozwolić, a co.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 13, 2016, 10:08:04 »
Ja bym nie był takim optymistą ...
Wygrać z drużyną złożoną z trzecioligowych piłkarzy ligi angielskiej to żaden powód do radości. Oczywiście III liga angielska poziomem jest trochę wyżej niż nasza extraklasa, ale większość naszych biega po boiskach na zachód od Odry. Wyjątkiem jest Pazdan - ale on tylko potwierdza, że III liga angielska to za wysokie progi dla Legii Warszawa ;-) Kapusty nie liczę, bo on musiał biegać jak szalony, jeśli chce opuścić Cracowię i zarabiać pieniądze ...
Powinno być 4:0 albo wyżej. W czwartek najprawdopodobniej będzie wtopa z niemiaszkami, a później obrona Lwowa, bo Ukraińcy z meczu z Niemcami zaprezentowali się z bardzo dobrej strony.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 13, 2016, 10:18:06 »
Nie spodziewałem się innego rezultatu, chociaż mogli jeszcze strzelić jedną lub dwie bramki żeby uspokoić mecz. Irlandia Płn. broniła się całą 11 a mimo to oddaliśmy 18 strzałów, w tym 4 na bramkę. Lewego kryło czasami trzech obrońców! Wyłączyli go, ale dzięki temu inni mieli więcej przestrzeni. Podobał mi się Kapustka. Pierwszy raz o nim usłyszałem dopiero wczoraj. Jak zagra jeszcze jeden taki mecz to jego dni w Cracovii są policzone.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 13, 2016, 10:41:25 »
Ja osobiście najbardziej lubię oglądać fazę grupową podobnych imprez, czy to piłki, czy np. hokeja. Drużyny jeszcze mają fantazję, a nie asekuracyjny dupościsk, że przegrana eliminuje z gry. Niestety, Polszmata, która tak ukochała naszych rodaków (parafrazując hasło PZPN, chciałoby się powiedzieć "łączy nas kasa"), uniemożliwiła mi to. Jest jednak - legalna - możliwość oglądania wszystkich meczy Euro za darmoi, to niemieckie programy publiczne ARD (Das Erste) i ZDF, na nc+ są odpowiednio na kanałach 300 i 245. Jakość transmisji na HotBird słabiutka, ale przynajmniej Niemiaszki swoim obywatelom udostępniają Euro bez dodatkowych złodziejskich haraczy. Dodam jeszcze, że na ww. programach nie ma reklam (sic!). Młodsi, którzy to czytają, nawet nie mają pojęcia, że tak można i że się da  :evil: . Precz z Polszmatą!

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 13, 2016, 11:24:04 »
Kapustka z Niemcami według mnie nie zagra, jest za delikatny na taki mecz, Irlandczycy też twarde chłopy ale tu nie było wyjścia, a Grosicki jest nadal lepszy od młodego. Za to z Ukraina jak najbardziej może znów poszaleć.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 13, 2016, 11:32:49 »
Ja mam ARD i ZDF w wersji HD. Jakość żyleta. Ale to chyba z Astry. Ogląda się to wybornie, tym bardziej, że Niemcy mają zupełnie inny typ komentarza sportowego. Tam jest jeden komentator, który (niespodzianka) komentuje po prostu mecz i to w dość oszczędnym stylu, mając świadomość, że jest to transmisja telewizyjna, a nie radiowa. U nas natomiast nasi komentatorzy nawijają jak na najęci, jakby jakieś prochy przed meczem brali. Co chwila jakieś anegdotki i pierdółki. W meczu Francuzów - o tym, że koledzy denerwują Pogbę gdy grają przeciwko niemu w Fifę. Co to ma być? Tak samo wczoraj oglądałem najpierw naszych Orłów na Polsacie i tam brylował Tomasz "Sztanga fajek" Hajto, zwracający się co chwila do piłkarzy w 1. osobie ("Michał, ile razy mam ci to powtarzać!? Nie na raz!"). Brak słów.

Ale wracając do meritum. Niezły orzech do zgryzienia ma Nawałka z Kapustką i Grosikiem przed meczem z Niemcami. Grosickiego chciał oszczędzić na Niemców, ale nie spodziewał się chyba, że Kapustka aż tak dobrze zagra. No i Błaszczykowski na prawym skrzydle. Nagle skrzydłowych nam obrodziło. Kuleje natomiast lewa strona obrony i to rzuca się w oczy. Aha, decyzji o wystawieniu Szczęsnego - który jest porywczy i nieprzewidywalny, co potwierdza akcja z Piszkiem - nie rozumiem. Lepszą opcją jest wg mnie Happyhandski.

Z Niemcami remis jest moim zdaniem do ugrania. Ale tam będzie trzeba dać z siebie wszystko.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 13, 2016, 11:53:48 »
W czwartek najprawdopodobniej będzie wtopa z niemiaszkami, a później obrona Lwowa, bo Ukraińcy z meczu z Niemcami zaprezentowali się z bardzo dobrej strony.

Na ostatnim Euro Ukraińcy grali całkiem nieźle, chociaż nie mieli farta do bramek ; > natomiast teraz chyba ta drużyna jest mocno przebudowana, część pewnie poszło do woja, część pewnie została w Donbasie. Natomiast faktycznie czwartku jestem bardzo ciekaw i jak będą grać tak jak wczoraj to może być niezłe widowisko (bo Niemcy jeszcze zdeterminują ich do lepszej gry I hope). Mecz jest o 21:00. Pozostaje mieć nadzieję, że Lewandowski wciąż się czuje bardziej Polakiem ;).

Ps. Wróć, okazało się, że to 10.000 post tu, zatem musi być to ku chwale naszych  :032: . Teraz to już  muszą wygrać, nie ma odwrotu...

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 13, 2016, 11:58:54 »
Z komentatorami to racja, a księciem ciemności jest Szpak, który - jak to ludzie mówią na mieście - przynosi naszym pecha. Tak czy inaczej nasi komentatorzy potrafią obrzydzić każdy mecz, szczególnie jak zaczynają się wyliczanki ile to można kupić lodów za wartość pana XY, ile to kupić drużyn, koni wyścigowych, zegarków szwajcarskich i podobnych dóbr. Następnie idą statystki, w stylu, że pan YX 30x kopał lewą nogą w 1995, a 45x prawą, by - właśnie - dojść do anegdotek. Polscy komentatorzy idą śladami dobrej tradycji, którą można sparafrazować słowami: "komentator sportowy słyszy to co mówi i mówi to co słyszy".

Tako rzecze,
Zaratustra

Zapomniałem dopisać: tradycyjnie, od 30 lata, z grupy nie wyjdziemy, tzn. na Euro nigdy żeśmy nie wyszli, a ostatni raz na MŚ w Meksyku 1986, pamiętam jak dziś  :evil:.

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 13, 2016, 15:44:29 »
Wczoraj wygraliśmy pierwszy mecz w historii występów na Euro. Nawet jak dwa kolejne będą w plecy to postęp jest ;).

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 13, 2016, 16:23:18 »
Po wyjściu z grupy i tak stoimy w miejscu 1/16.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2016, 16:46:39 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 13, 2016, 18:56:49 »
Cały czar pryśnie po grze z Niemcami. Ukraina też łatwa nie będzie ;)
Zobaczymy.