Totalny brak wiedzy

Każdy od czegoś zaczyna. Potrzebna będzie płytka uniwersalna, chyba, że porządnie będziesz trawił płytki. Bo dobrze do czegoś przylutować hallotrony. Małe płytki z hallotronami przykręciłem do stosownych kształtowników, albo wprost do ścianek obudowy. Magnesy przykleiłem na placek z poxiliny do śrub stanowiących osie

Nie jest to piękne rozwiązanie, ale działa.
Czego będziesz potrzebował: Ja robię tak: patrzę... trzeba zrobić mocowanie... no i rozglądam się po chałupie co ma w miarę odpowiedni kształt, albo łatwo daje się kształtować i ... do roboty. Teraz trochę zmieni się koncepcja bo:
co do brnięcia w temat... Trochę się zatrzymałem ze względu na to:

Otrzymałem prezenty. Jak widać fotel i orczyk z mi-2, oraz kontroler lotu "proflight trainer". Ale nie za darmo. Fotel dla mnie. Ale na trainerze mam dokonać operacji inżynierii wstecznej. zobaczyć jak to jest zbudowane i spróbować odtworzyć, a przynajmniej wykorzystać i poprawić pewne rozwiązania. Okazuje się, że ten sprzęt za 1000 dolarów wykonany jest bardzo sprytnie, ale i prosto, z ogólnie dostępnych materiałów. toteż, tym się będę teraz zajmował - a o owocami pracy będę się dzielił.
No i co do samego colectivu. Ze względu na fakt, iż otrzymałem fotel. Mam zamiar zbudować z tego krzesło do latania - i również wbudowany bedzie colective. Ale już niekoniecznie z rur od kibla.
O postępach będę informował.
Darczyńca prosił również w miare możliwości o zintegrowanie kontrolera z orczykiem z mi-2

Bo faktycznie oryginalne rozwiązanie jest beznadziejne.