Autor Wątek: Czołgi (Tank Crew)  (Przeczytany 13877 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Czołgi (Tank Crew)
« dnia: Czerwca 29, 2016, 11:49:09 »
Zakladam wątek o czołgach.
Od razu startuje z problemem, otóż nie wiem jak ustawić sterowanie wieżą, wszystko sobie zamapowałem ale co do cholery odpowiada za obrót wieżyczką i ruch działem nie wiem. Oczywiście przekłada się to na brak sterowania tylnym strzelcem w Juhasie. Dotychczas nie wiedziałem o tym bo latałem mysliwcami a czołgami kiedyś tam na początku jak się pojawiły. Ale nie pamietam czy miałem wtedy ten problem czy nie. Nie moge tez strzelać z km czołgowego a wydaje mi sie ze inni strzelali obok mnie.
Przypisałem sterowanie celownikiem do myszki (X,Y) ale to niczego nie zmieniło.
Prosze więc o pomoc. 
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2018, 13:29:52 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Czołgi
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 30, 2016, 18:04:52 »
Reinstalka rozwiązała problem z myszą, teraz za to mam problem z joyem, chyba też muszę go przeinstalować.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 02, 2016, 19:34:53 »
Mi tam niby czołgi "działają" , to jest na przepustnicy jadę przód tył, na pedałach zakręcam, zmiana pozycji działa (ale tylko dwie są), da się otworzyć właz... tylko czemu FreeTrack działa tylko dla kierowcy, a dla tego drugiego nie? Nawet jak się wystawi łepek z włazu, to tylko myszą ruszasz wieżą. Można się "odłączyć" od stanowiska i myszą można się rozejrzeć, ale działo wtedy samo się ustawia na pozycję zero stopni. No i lornetki brak. :(   Coś mam zmaszczone, że FT nie działa w/na wieży, czy po prostu ten typ tak ma?

PS: Dla mnie najwspanialsze sterowanie czołgiem było w Red Orchestra 2, do tego powinno się dążyć, i tego się będę trzymał.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2016, 23:01:56 »
PPS: Dla potomności sterowanie: http://il2sturmovik.com/news/196/update-1105/   Cytuję ustawienia default:

"E" - Start engine
"Cursor Keys" - Movement (the game automatically translates these simple direction commands to pushing pedals, switching friction clutches and changing gears).
"RAlt-C" - Close/open hatch (riding with open hatches is obviously more dangerous).
"LCtrl-C" - Switch to gunner and back to driver seat.
"RAlt-G" - Switch ammunition: Armour Piercing / High Explosive / Machine Gun.
"Ralt ;" "Ralt ." - Adjust gunsight verticaly (range)
"Ralt ," "Ralt /" - Adjust gunsight horizontaly vertical (only on T-34)
"Mouse Wheel" or "LShift - Mouse Wheel" - Zoom in or out
"T" - Set turret to stowed position / Take control over the turret
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 11, 2016, 17:40:36 »
Pojeździłem sobie dziś trochę na tym serwerku: http://il2action.ddns.net/en/ (full real) ale właśnie czołgiem i powiem, że nawet niezła zabawa.
Online trzyma to poziom. Przydałaby się taka kampania offline z prawdziwego zdarzenia, z poziomu czołgisty to nawet to wszystko całkiem nieźle wygląda.
Jakby ktoś chciał sobie popykać na tankach zapraszam (info na PW, można się jakoś umówić na tę samą h).

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 12, 2016, 00:01:57 »

A taki pdfik znalazlem: http://forum.il2sturmovik.com/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=16560 .

Pojeździłem sobie też PzKpfw III. Ten oczywiście słabo wypada przy T-34, który jest overmodelled ;>. Władowałem w T-34 chyba kilkanaście pocisków i czasem d.... . Natomiast jak oni strzelają wystarczy czasem 3-4 i po zawodach. Mowa o ataku od frontu.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 12, 2016, 07:51:49 »
......... Przydałaby się taka kampania offline z prawdziwego zdarzenia, z poziomu czołgisty to nawet to wszystko całkiem nieźle wygląda. ........

Do tankowania offline polecam Steel Fury Charków 1942.
Koniecznie z modem STA, który dla SF jest niczym TF dla Cloda, i analogicznie do TF - cały czas rozwijany.
http://stasf2008.ephpbb.com/forum

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 12, 2016, 09:50:56 »
Nagrałem filmik, przykład jak to wygląda w BoS + parę opcji jakie są dostępne. Tylko przejażdżka, za mną jechał drugi ale się pogubił tankista.
https://youtu.be/9Vsqwmop408

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 12, 2016, 22:29:55 »
W 2:00 to meteoryt czelabiński?  ;)
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 10, 2018, 12:30:10 »
Tak wiem ;)
Zostałem laureatem "złotej łopaty"
Ale chcemy czy nie to czołgi do Ił-2 Great Battles nadjeżdżają ...
Film z wczoraj:
https://www.youtube.com/watch?v=8uQ3MRTMao4

« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 10, 2018, 22:27:44 »
Ciekawe jak będzie zbudowany gameplay? Zeby nie było to potraktowane jako ciekawstka. Trudne zadanie dla twórców. Podobno Tank Crew ma być bez piechoty, bez tego trudno wyobrazić sobie front.
Jak sprawdzi się czołgi na czołgi w wydaniu bardziej realistycznym? To nie jest już widowiskowe latanie i podziwianie krajobrazów i może być nudno. Jedni kampują, drudzy atakują?
Z drugiej strony z piechotą to już trzeba robić strategię jak Graviteam albo FPS w kierunku Red Orchestra. Ciekawe w jakim kierunku się to rozwinie.

« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 21, 2018, 19:18:29 »
IL-2 Tank Crew: Tiger H.1 Live Stream
https://www.youtube.com/watch?v=v2tXO9oTGd8

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 22, 2018, 23:05:17 »
Jeśli oni chcą to sprzedawać po $70, to naprawdę ktoś nas tutaj ma za ciężkich frajerów... :evil:

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 23, 2018, 08:37:28 »
Po jakiego czorta oni się w to bawią? Tracą tylko czas na takie pierdoły.

« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 23, 2018, 09:49:45 »
Kasa, kasa, kasa ...
Sukces WoT-a i innych w stylu PayToWin gierek ...
Panom zamarzyło się wykrojenie coś z tego tortu :D