Autor Wątek: Czas zaczac, jak do tego podejsc  (Przeczytany 5782 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Czas zaczac, jak do tego podejsc
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 18, 2016, 13:50:28 »
No tamta tak, ale tutaj masz nowa tez za taka kase http://allegro.pl/show_item.php?item=6112265357

Chodzi mi o to, czy to jest full, czy do tego jeszcze musze cos dokupic

« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 18, 2016, 14:04:45 »
Dodatek na samej płycie nie jest full, no bo kiedy to było wydane, ale spokojnie możesz brać, a nic nie musisz dokupować. Po instalacji pewnie dociągnie Ci resztę aktualizacji z automatu przez internet, i będzie ok.

« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 18, 2016, 14:19:52 »
Mam juz swoje konto tam, przypuszczam, ze wrzucenie klucza odblokuje mi ten dodatek

« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 18, 2016, 14:22:28 »
O ile da sie aktywować klucz już użyty na innym koncie, nie wiem nie jestem znawcą...
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 18, 2016, 14:32:54 »
Jeśli licencja była "używana", to należy poprosić poprzedniego użytkownika o przepisanie jej na nowego nabywcę (można to zrobić w panelu konta na stronie ED - o ile sprzedający był faktycznie właścicielem licencji), co do samego A-10, jak już pisał Redaktor, i kilku innych użytkowników, jest to maszyna do zwalczania celów naziemnych, więc nie pobawisz się Autorze wątku w pościgi i strzelanie do innych samolotów, jest to moduł bardzo wymagający pod względem opanowania systemów pokładowych, za to prosty w pilotażu.

« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 18, 2016, 14:36:41 »
Ja chcę dodać tylko tyle. Wasper. Jak kupisz A-10C na płycie, to płyty nawet nie wkładaj do napędu. Ważny jest tylko klucz licencji. A grę ( DCS World ) pobierz ze strony producenta. Pudełko z płytą na półkę :).
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 18, 2016, 15:47:41 »
Ogólnie jest tak, że płyta/nośnik nie ma najmniejszego znaczenia, jeśli idzie o aktywowanie i działanie modułu. Liczy się klucz, nr seryjny. Jeśli moduł był używany, tzn. że był aktywowany i mogą z nim być problemy, ponieważ `przepisanie` go na nowego właściciela zależy od woli tego, kto go do tej pory miał. Druga sprawa, to ilość aktywacji, która nie przekracza 10. Jak się skończą, to trzeba prosić o nowe - nie wiem jak to wygląda, gdy nie jest się pierwszym właścicielem.... Moim zdaniem może warto poczekać na jakąś wyprzedaż na stronie ED lub poszukać czegoś nowego, zważywszy, że sprzedawca nie odpisuje.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 18, 2016, 15:55:51 »
Odpisal, produkt jest nowy, zafoliowany. Mam to na mailu, wiec w razie czego mam podkladke.

W ogole to ciekawe czy ktos kiedys wypusci F-16 do dcs :)
nachodzi mnie poprogramowac kokpit :) i dlatego pisze, ze nie chcialbym zmieniac modelu zbyt czesto :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 18, 2016, 16:06:00 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 18, 2016, 16:57:45 »
Zakup pudełkowego A-10 lub Black Sharka 2 to chyba ostatnia możliwość pozyskania pełnego modułu w bardzo przystępnej cenie. Promocje ED to już nie to co kiedyś :(

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 18, 2016, 17:06:13 »
Najważniejszy to serial. Na to musisz zwrócić uwagę, najlepiej by był nie używany i nie przypisany (jak zatem pudełko jest w folii to będzie ok). W tym wydaniu PL jest dodatkowo instrukcja ale taki quick start. Z płyty jednak nic nie instaluj, ciągniesz DCS i potem tam aktywujesz po serialu. Resztę dociągnie sam. Coś jak w Steam.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 19, 2016, 14:03:08 »
Mam problem, przyszla plytka z A-10C, wpisalem serial, klient dociagnal samolot, ale nie dociagnal misji treningowych, a widze, ze sama plytka takie misje zawiera, bo jest to opisane w instrukcji.. Jakies pomysly. Basic flight training campaign kosztuje 10$, niby to nieduzo, ale jakby nie patrzec to tez juz kupilem z plytka

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 19, 2016, 14:08:56 »
Misje treningowe dla A-10 masz w zakładce Training>Modules>A-10C po uruchomieniu DCS.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 19, 2016, 14:12:07 »
No wlasnie problem w tym, ze nie mam, mam moduly A-10C, Su-25T, ale lista jest pusta, widzialem w necie, ze niektorzy mieli tam przyciski download, ale ja nie mam nic

« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 19, 2016, 14:16:52 »
Posprawdzaj dokładnie, powinny być, posprawdzaj w innych folderach z misjami. Te dodatkowe (płatne) to całkiem coś innego i raczej trzeba już coś więcej umieć by na nich polatać. Zawsze w seci jest sporo tutoriali, jeśli będą problemy to zobaczę co tam mam i zawsze mogę Ci podesłać. Wpierw nauka odpalenia maszyny i podstaw latania. Na początek 5 lekcji http://yoyosims.pl/dcs-10c-lekcja-1 . To i tak sporo na początek i w naszym języku... :)
Tu masz jeszcze  moje wypociny do nauki  odpalenia maszyny na lotnisku i w powietrzu http://il2forum.pl/index.php/topic,13667.570.html  linki w postach #572, #573.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 19, 2016, 14:40:29 »
Oj Padonis, chyba będziesz miał pierwszego rekruta na A-10C :D.