Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81542 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #165 dnia: Lipca 29, 2017, 22:37:25 »
DCS: F/A-18C Hornet - Episode 2 - Cockpit Tour
https://www.facebook.com/eagle.dynamics/videos/10159173486365341/

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: Lipca 30, 2017, 11:43:13 »
Pięknie :) Nie mogę się doczekać  :evil:
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #167 dnia: Sierpnia 07, 2017, 19:44:34 »
Moja pierwsza gra komputerowa w życiu, "F/A-18 Hornet 3.0". Załączył mi się sentyment. Kokpit identyczny, poznałem od razu każde urządzenie tyle, że kiedyś był kokpit 2D, teraz będzie 3D ;)

« Odpowiedź #168 dnia: Sierpnia 07, 2017, 19:51:07 »
Żebyś się nie rozczarował, bo jeszcze do tego Horneta 3.0 wrócisz...

« Odpowiedź #169 dnia: Sierpnia 11, 2017, 11:41:33 »
Ja zaczynałem od Tomahawka na ZX Spectrum http://torinak.com/qaop#!tomahawk jakieś 30 lat temu i myślę, że BMS jest do niego mocno podobny, chociaż już tak mnie nie wciągnie, bo mam skłonność do szybkiego zasypiania :-).
Tomahawk to mój pierwszy symulator na Atari 130XE. Po montażu Turbo 2000 wraz z F15 i Jump Jet na jednej kasecie kupiłem na giełdzie ul. Grzybowska. Tyle frajdy mieściło się w 64 kb. Pozdrawiam oblatywaczy na 8 bitach :)
"Być bohaterem przez minutę, godzinę jest o wiele łatwiej niż znosić trud codzienny w cichym heroizmie." Fiodor Dostojewski

Poko

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: Września 06, 2017, 18:59:15 »
Nowe fotki z Fejsa (nie wiem czy wszyscy zobaczą):

« Odpowiedź #171 dnia: Września 06, 2017, 20:59:42 »
No to mi się podoba  ;D , czekam i czekam, cierpliwość to cnota, tylko nie zawsze ją mam...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Września 06, 2017, 22:04:55 »
No to mi się podoba  ;D , czekam i czekam, cierpliwość to cnota, tylko nie zawsze ją mam...
To ona raz na jakiś czas "odrasta"? ??? ;D

Oświetlenie kabiny jest w porządku. Na DDI jedynie te same wskazania co w wersji z targów E3. Wyświetlacze na UFC też nie świecą. Nie zanęcili tym razem żadnym ukrytym szczegółem (chyba że ja nic nie widzę)...

« Odpowiedź #173 dnia: Września 29, 2017, 16:20:33 »
Z facebooka:

Wyświetlacze na UFC też nie świecą.

Z komentarzy pod dzisiejszym zdjęciem:

Paul R Kempton III UFC not working yet?
DCS World by Eagle Dynamics It is, but except for the channel windows, it will auto blank after several seconds of no inputs.

Czyli "ten typ tak ma".

Poko

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Października 08, 2017, 16:52:30 »
Wags podzielił się kilkoma informacjami, zapytany o kolejny tutorial (ramp start):

Cytat: Wags;3261904
Hey everyone, I answer this everyday on FB and YT, but I wanted to provide a little update here as well regarding the next Hornet video (start up). Most of the primary systems we need for an authentic cold start have been completed like electrical, hydraulics, fuel, AMAD/ATS, engines, display groups, and most sounds are done. There are certainly areas though we still plan to improve like the IBIT, DDI/MPACD fonts, cockpit art, and some sounds.

The big item we are still working on, and thus this hold up, has been the caution and warning system. This is a very complex system for the Hornet and the team has now completed most of the coding logic. This week, the team will hook up the display and control of those notices.

Once that has basic functionality is in place, we can move on to the next episode.

Thanks

Muszą poprawić fonty na ekranach, grafiki w kokpicie i dźwięki, a największą bolączkę sprawia im niezwykle złożony system ostrzeżeń o awariach. W następnym tygodniu będą to implementować.
W takim razie wynikałoby z tego, że następne video najszybciej pewnie gdzieś za 2 tygodnie... (?) ???

Poko

• Gość
« Odpowiedź #175 dnia: Października 08, 2017, 18:00:32 »
I kolejne info wraz ze screenshotem przedstawiającym testy systemu ostrzegającego o awarii (BIT FAILURES) na prawym DDI - to, o czym pisałem w poście wyżej:

Cytat: Wags;3262459
One of the big elements to get the Hornet to the point we can do a comprehensive cold start has been the Built In Test (BIT) system. Although there is still some tuning to do and some of the BIT elements to complete, the general system is now completed and functional with several options including:
  • AUTO BIT
  • SELBIT and pressing BIT Group OSBs on the main BIT page
  • ALL for a selected BIT Group
  • Selecting individual items on a BIT Group using OSBs 1-5 and 11-15
This brings us one step closer to the next video.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Października 08, 2017, 19:34:13 »
Niestety Wags usunął ten post wraz ze screenem z niebieskiego forum. U nas został już tylko cytat...

[EDIT] Ale znalazłem jeszcze inne źródło:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #177 dnia: Października 08, 2017, 19:40:24 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Października 09, 2017, 07:51:00 »
Współrzędne widoczne na MPCD (dolny ekran) to baza lotnictwa morskiego Lemoore NAS (Kalifornia), której nie ma na NTTM. Ciekawe...

« Odpowiedź #179 dnia: Października 09, 2017, 11:34:06 »
Ja tam się już nie wzniecam - to szkodzi  :evil: .
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)