Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81417 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #195 dnia: Października 19, 2017, 18:12:20 »
Tak, tak - wiem - mavjp w temacie robienia modelu lotu i przepisywania pracy FBW jest o niebo lepszy niż Yoyo

Nie sądzę żeby JP był lepszy, lub ktokolwiek gorszy od niego. To nie jest część artystyczna, gdzie dwóch modelarzy może zrobić coś lepiej, gorzej, ładniej lub nie itd.. To jest kwestia konkretnych danych i możliwości ich symulowania, więc jeśli kod jest do bani to nawet Mav nie pomoże. 
ale zaufaj, że awionika tego F/A-18C będzie w standardzie OFP 13C, Lot 20, a nie F-16C Block 50/52 po drobnej modyfikacji, hehehe.

Ufam :). Nawiasem mówiąc, jestem zwolennikiem wywalenia wszystkich pseudo kokpitów z systemami Efy i zablokowania latania AI. Radykalne wiem, ale wielu zapomniało, że "to" ;) nie jest platforma w styl FSX, Prepar3D i.. DCS aspiruje także?

Odpowiadając na Twoje pytanie bezpośrednio - to tajne przez poufne. Nie chwalą się tym w otwartej części forum. Trzeba by zajrzeć do zamkniętych dla gawiedzi działów dla devsów i beta-testerów.

ED ma swoich beta-testerów? Myślałem, że to klienci są nimi. :) 
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2017, 09:00:57 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Października 20, 2017, 07:45:08 »
Nie wiem czy szanowni Koledzy zauważyli, ale projekt jest na etapie zabawy w jakieś panele, które de facto nie będą potrzebne do niczego oraz zgaduj zgadula, który pstryczek był źle ustawiony, a na kolejnym skrinie jest dobrze... Na pewno są to milowe kroki do terminu wydania  :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

Poko

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Października 20, 2017, 08:58:45 »
Nie sądzę żeby JP był lepszy, lub ktokolwiek gorszy od niego. To nie jest część artystyczna, gdzie dwóch modelarzy może zrobić coś lepiej, gorzej, ładniej lub nie itd.. To jest kwestia konkretnych danych i możliwości ich symulowania, więc jeśli kod jest do bani to nawet Mav nie pomoże.

No tu celowo mocno przesadziłem - wiem. Yoyo jest na prawdę dobry, chociaż nigdy nie siedziałem w prawdziwych Efach, MiGach ani Sukach, więc tak na prawdę to nie mam punktu odniesienia. Mogę co najwyżej poczytać w necie opinie (rzekomo) prawdziwych pilotów czy FMy są rzeczywiście realistyczne ;).
A ED ma spory team beta-testerów. Podobnie jak w BMS są tam też oczywiście realni piloci. Ale wiem o co Ci chodzi, hehehe... ;)

Nie wiem czy szanowni Koledzy zauważyli, ale projekt jest na etapie zabawy w jakieś panele, które de facto nie będą potrzebne do niczego oraz zgaduj zgadula, który pstryczek był źle ustawiony, a na kolejnym skrinie jest dobrze... Na pewno są to milowe kroki do terminu wydania  :evil:.

Zauważylim, zauważylim :evil:. Gdzieś na Fejsie mi tylko mignęło (nie wiem na którym profilu) jak ludzie rozwodzili się nad jakimś przełącznikiem na prawej konsoli IIRC nie w tej pozycji co trzeba - to chyba to o czym piszesz. Serce mi skoczyło, bo w pierwszej chwili pomyślałem, że to wreszcie video z rampstartem, ale nie - jednak nie i nawet dalej nie zgłębiałem tego błahego tematu. ;)

« Odpowiedź #198 dnia: Października 20, 2017, 09:57:11 »
Na tą chwilę nie przejmuję się położeniem przycisku. To raczej jest do dopracowania, a nie do bicia piany. Co do różnych paneli, to są one  potrzebne. To samolot wielozadaniowy, a nie tylko myśliwiec. Piloci A-10C widzą różnicę miedzy swymi samolotami, a maszynami z FC3 w DCS-ie.
Boski, powiem tak, z pełnym szacunkiem oczywiście - TO NIE JEST SAMOLOT DLA CIEBIE...  8)
Podobnie jak Viggen czy inny w pełni klikalny model. Zwyczajnie te przełączniki i przyciski, psują Ci urok zabawy i twą tzw. "płynność lotu".  :evil: 
Co oczywście nie znaczy, że nie możesz go sobie nabyć :) .
Ja tam czekam na te guziki i pstryczki, ekrany i inne "tentegesy", które można sobie dowolnie "przetentegować" i pokręcić , będzie to maszyna która świetnie uzupełni braki A-10C - kiedyś :) .
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2017, 10:21:11 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #199 dnia: Października 20, 2017, 10:23:31 »
Padi a czy juz urchomiles zbiorke pieniedzy na tworzenie nowego kokpitu?

« Odpowiedź #200 dnia: Października 20, 2017, 10:36:58 »
No tak, pisanie z telefony to jednak kończy się mazaniem na czerwono... :( Część kokpitu, jak ekrany z ramkami, RWR, dźwignia podwozia, i pewnie część komputera pokładowego, będzie przystosowana do Szerszenia. DCS-Bios ostatnio rozszerzył się o 3 maszyny, ale kiedy F-18 go dostatnie to nie wiadomo. Może dojdzie 3-ci ekran z ramką...
Latamy dzisiaj?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #201 dnia: Października 20, 2017, 11:31:20 »
Padek, rzecz w tym, że ten panel, o którym czytałem, będzie bezużyteczny, ponieważ, o ile mnie pamięć nie myli, jest związany z zasilaniem przy starcie, którego opcje nie będą w grze wykorzystywane (chyba tylko testowo, tzn. że są i lampki się zapalają), tak więc nawet nie będzie ujęty w procedurze startowej. Trochę to kuriozalne, bo po co się teraz nad nim pałować? Rozumiem, że dopieszczając produkt można takie elementy rozwijać, ale teraz, kiedy na pewno są ważniejsze układy, jest to na granicy drażnienia ludzi.

« Odpowiedź #202 dnia: Października 20, 2017, 11:49:29 »
Większość, jeśli nie wszystkie moduły mają zaprogramowane różne BITy i inne "niepotrzebne" funkcje (dużo bardziej niepotrzebne, niż możliwość podpięcia się pod GPU). Gdyby Hornet tego nie miał, byłby krokiem wstecz.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: Października 20, 2017, 12:15:21 »
Większość, jeśli nie wszystkie moduły mają zaprogramowane różne BITy i inne "niepotrzebne" funkcje (dużo bardziej niepotrzebne, niż możliwość podpięcia się pod GPU). Gdyby Hornet tego nie miał, byłby krokiem wstecz.

Przecież nie napisałem, że ma tego nie mieć... tylko to, żeby pracowali nad tym, co faktycznie decyduje o lataniu w Hornecie w grze, a nie zasilaniu, które i tak nie zostanie wykorzystane. Kwestia priorytetów. Jeśli na obecnym etapie prac priorytetem są systemy nie mające wpływu na grywalność modułu, bo tym się chwalą, i w ogóle jego uruchomienie, to coś, moim zdaniem, jest nie tak w zarządzaniu projektem, zważywszy, że pewnie to też kosztuje pieniądze i czas ludzi, którzy nad modułem pracują. Cóż, czekamy 10 lat, to i kolejne 2-3 możemy spokojnie poczekać, o ile dożyjemy :-).

Poko

• Gość
« Odpowiedź #204 dnia: Października 20, 2017, 12:18:09 »
Tia, właśnie. BIT mógłby być póki co zwyczajną animacją. Ale Wags pisał, że nie czuli by się z tym dobrze, gdyby zrobili to po macoszemu. Ciekawe, że opóźnienia nie powodują u nich podobnych uczuć...

« Odpowiedź #205 dnia: Października 20, 2017, 12:57:39 »
Heh ha he eh ciekawe jak  Wags się czuje po wydaniu Normandii hi hi hii, pewnie znakomicie, wręcz obsesyjnie euforycznie he he ha, oj oj oj mój brzuch - wszystko mnie boli ze śmiechu... Doprawdy nie potraktowali jej po macoszemu... No ale lepiej nic nie będę już mówił, tak czy siak uhahałem się niesamowicie, jednak co Piąteczek to Piąteczek, dzieki Poko :) .
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Października 20, 2017, 13:09:51 »
Upolowałem to foto z przełącznikiem, o którym mowa wyżej:

Cytat: DCS World by Eagle Dynamics
Anyone spot the small but OCD-inducing fix?

Answer: It was correct alignment for the DZUS fasteners.

Źródło FB

« Odpowiedź #207 dnia: Października 20, 2017, 15:37:42 »
Tu nie chodzi wcale o żaden przycisk, tylko o poprawną orientację zatrzasków paneli - czyli de facto fix graficzny, a nie coś co zajmuje programistów.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #208 dnia: Października 20, 2017, 16:40:27 »
A nam nie chodzi wcale o żaden przycisk, przełącznik czy zatrzask, tylko o tempo prac.

Żeby się już tak nie czepiać i marudzić trzeba przyznać, że graficznie jest totalny wypas. Jakość wykonania kokpitu trzyma najwyższy poziom.

« Odpowiedź #209 dnia: Października 20, 2017, 17:42:32 »
Chodzi wam o tempo prac, więc czepiliście się poprawki graficznej, która ma się do tego nijak. Chyba że ktoś wierzy, że to prace graficzne zdeterminują datę wydania modułu? Wydaje mi się, że chodzi raczej o to, żeby sobie pomarudzić ;).

Starałem się tego tematu nie podnosić, ale niektórzy tu już nic innego nie robią, tylko jojczą i jęczą jakie to DCS jest straszne. Może czas zrobić sobie przerwę?