Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81833 razy)

Poko

• Gość
Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #285 dnia: Listopada 07, 2017, 14:27:15 »
Ale tylko na razie. Później rzecz jasna będą AGM. Na początek najlepiej nauczyć się podstaw. Sam czekam na SEAD - fajnie, że docelowo będą nawet decoye na kablu.

« Odpowiedź #286 dnia: Listopada 07, 2017, 14:29:21 »
Ja też dość często jestem na ACG w F-5, tak jak i Lipas, niestety kolego Poko nie wchodzi na Discorda  i nie gada z nami. Tak, tak, parę razy zagadywałem na czacie na ACG ale nic z tego... Widać za kiepscy z nas piloci...  :cry: :|
Co do przesiadki z F-15 na F-18 to chodziło mi o myśliwca, oczywiście Hornet da kiedyś sporą przewagę na trudniejsze cele, gdzy trzeba szybko coś zniszczyć i uciec. Jednak A-10 to nadal sprzęt jedyny w swym rodzaju, z dobrą eskortą zniszczy bardzo dużo w jednym locie.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #287 dnia: Listopada 07, 2017, 14:43:51 »
Ja też dość często jestem na ACG w F-5, tak jak i Lipas, niestety kolego Poko nie wchodzi na Discorda  i nie gada z nami. Tak, tak, parę razy zagadywałem na czacie na ACG ale nic z tego... Widać za kiepscy z nas piloci...  :cry: :|

To tam jest jakiś czat? :evil: Żartuję. Sry nie widziałem, bo latam z wyłączonym (zasłania widok). Prawda, że na forumowym Discordzie muszę w końcu się pojawić, bo na razie z Qbą (C/O 13WELT) zajrzeliśmy raz zobaczyć jak to działa. Normalnie siedzimy na TS Falcon-Online na naszym prywatnym eskadrowym kanale. Przyjdzie czas na wspólne loty – spokojnie Padi.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: Listopada 07, 2017, 21:27:27 »
A wiecie koledzy, że od niemalże dwóch lat jest Hornet w BMSie? I patrząc na plany wydawnicze ED to stoi oczko wyżej skoro tu nawet radar A/G jest dopiero w planach*/**. A w BMS jest i dynamiczna kampania i carrier ops...

* be sure, five years
** A/G swoją drogą to lekko niepoważne, że od 22 lat ED nie jest w stanie opracować jakiegokolwiek radaru A/G...

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #289 dnia: Listopada 07, 2017, 21:34:23 »
Sorry ale to co w BMS uważasz za Horneta może poza wyglądem ma się nijak do prawdziwego samolotu.
"Throw a nickel on the grass, save a fighter pilot's ass"

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: Listopada 07, 2017, 21:35:37 »
Nie twierdzę, że to study sim Horneta, ale ciągle lepiej niż to co pokazuje ED.

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #291 dnia: Listopada 07, 2017, 21:38:01 »
To jest żaden sim, to model zewnętrzny F-18 z awioniką F-16. W żaden sposób nie można tego porównać do tego co tworzy ED i co będzie dostępne nawet okrojone we wczesnym dostępie.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #292 dnia: Listopada 07, 2017, 21:45:19 »
Tia... W FSX/P3D to jest Hornet (co prawda Superbug). W BMS to "farbowany kaban", chociaż ze świetnym modelem lotu trzeba przyznać, póki co najlepszym. Ale awionika dla mnie go dyskwalifikuje. Nie zrozumcie mnie źle - BMSa ubóstwiam za wiele rzeczy, ale jako sima Vipera.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #293 dnia: Listopada 07, 2017, 23:15:13 »
Nie rozróżnisz chłopaka od dziewczyny, Europę zaleje islam, a 13 WELT będzie chwalić DCS, oto przepowiednie Nostradamusa przed końcem świata.  :032:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Poko

• Gość
« Odpowiedź #294 dnia: Listopada 08, 2017, 00:12:30 »
Ano wszystko jest tak jak mówisz. Dodam jeszcze jedno - zbliżyliśmy się do premiery Horneta - po prostu koniec świata. :evil:

Offline Lukas

• 13 WELT
  • *
  • MiG Killer
« Odpowiedź #295 dnia: Listopada 08, 2017, 07:36:29 »
IMHO dodanie w BMS tych wszystkich modeli z awioniką F-16 to jedna wielka pomyłka. To świetny sim Falcona a dynamiczna kampania przewyższa wszystko co proponuje ED i tak powinno pozostać. Ale to już koniec offtopu z mojej strony, nie mam ochoty na strzał w kolano.  :-D

« Odpowiedź #296 dnia: Listopada 08, 2017, 09:13:20 »
Nie mam bogatego doświadczenia w różnych symulatorach, ale wiem jakie są różnice w Meśku w DCS a Iłku. W Iłku start i lądowanie to banał, mało doświadczony pilot poradzi sobie bez problemu. W DCS start i lądowanie to na początku krew, pot i łzy, po dziesiątkach jak nie setkach razy robię czasem błędy. I tak było ponoć w realu, to trudny samolot do startu i lądowania. Prywatnie w BMS odstrasza mnie grafika, mimo wszystko dla mnie jest istotna. Latam często A-10C i sporo czasu poświęcam na oglądanie terenu. 

PS: Kusch - zapomniałeś dodać  do przepowiedni "A padonis będzie  narzekać".
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #297 dnia: Listopada 08, 2017, 11:40:06 »
Co się mażecie? Ile trzeba było czekać na NTTR dołączoną do preordera Hoga? Tak samo będzie z A/G i resztą tałatajstwa w Szerszeniu. Powiedzieli, że dadzą później to dadzą i nie trzeba im będzie co pół roku przypominać.  >:D
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #298 dnia: Listopada 08, 2017, 11:43:54 »
...dynamiczna kampania przewyższa wszystko co proponuje ED...

Właśnie tego mi brakuje w DCS-ie.

Wracając do tematu "szerszenia" to swój zakup stawiam pod znakiem zapytania. M2000 leży odłogiem...Harrego też to z czasem czeka...Horneta pewnie również bo kolejne pomysły w fazie EA mają duże fory u ED. Myślę, że "jakoś" zaczyna brać górę nad jakością.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: Listopada 08, 2017, 12:02:49 »
Trochę macie rację, ale z takim wyjątkiem, że Hornet to magnum opus ED, a we wszystkich pomaga Belsimtek, który do tej pory z niczym nie dał ciała. Z NTTM to jest trochę inna bajka, bo czekamy na dokończenie silnika przez ED. Powiem jak Kosiniak-Kamysz: "apeluję o spokój". 8)