Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #450 dnia: Stycznia 12, 2018, 12:29:59 »

Wyglądajcie newslettera, bo pewnie dzisiaj rusza preorder Horneta. 59$ w preorderze, później 79$ , dostępny przed końcem wiosny 2018, lol. Czyli jeszcze z pół roku czekania.

:550: Serios? Przynajmniej wiem na czym stoimy. Ale biorę pre-order od razu.

O! A jaki fajny trailer: https://www.youtube.com/watch?v=WRRzEZ9bx-U

Poko

• Gość
« Odpowiedź #451 dnia: Stycznia 12, 2018, 12:41:04 »
Krótka historia o problemach z dostępem do danych o ALE-47 i ALQ-165 ASPJ. O mało w naszym Szerszeniu LOT 20 nie został zainstalowany starszy system obronny. Na zdjęciu już nowy zintegrowany panel kontroli nad środkami zaradczymi (ICMCP) - nieco spartański, ponieważ większość funkcji została przeniesiona na podstronę EW na ekrany DDI.

Jeszcze a propos zmian w panelu ICMCP takie porównanie:

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #452 dnia: Stycznia 12, 2018, 12:42:43 »
 :o Su-27 pojechany ręcznie z działa, spada w płomieniach  :o . Oj coś czuję, że będzie duuuuży ból faldy podlędzwiowej kierownika Czerszenia, no chyba, że na początek będzie amunicja śrutowa  :evil:.

« Odpowiedź #453 dnia: Stycznia 12, 2018, 13:01:52 »
Nie bądź ignorantem Boski, jeszcze możesz się bardzo zdziwić... Co by tylko płaczu nie było po Twojej stronie :) . Nie chcę przypominać kogo mam w pamiętniku, pojechanego w Su-27 przez działko A-10C i to nie jest pojedynczy przypadek. A Hornet mimo wszystko to nie pies z kulawą nogą, nauka i początki mogą boleć ale to minie...  :evil:

Rozumiem, że to takie ciche kwilenie, na brak nowej zabawki po stronie RED - rozumiem i też mi przykro z tego powodu.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #454 dnia: Stycznia 12, 2018, 13:03:08 »
Jeden Su-27 kontra cały rój szerszeni... Pfff... 8)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #455 dnia: Stycznia 12, 2018, 13:33:14 »
Nie bądź ignorantem Boski, jeszcze możesz się bardzo zdziwić... Co by tylko płaczu nie było po Twojej stronie :) . Nie chcę przypominać kogo mam w pamiętniku, pojechanego w Su-27 przez działko A-10C i to nie jest pojedynczy przypadek. A Hornet mimo wszystko to nie pies z kulawą nogą, nauka i początki mogą boleć ale to minie...  :evil:

Rozumiem, że to takie ciche kwilenie, na brak nowej zabawki po stronie RED - rozumiem i też mi przykro z tego powodu.

Zwróć uwagę szacowny Padonisie, że w rzeczonym filmiku Czerszeń wali w działa bez CCIPa (czy jak to się tam nazywa). Normalnie na oko, jak nie przymierzając, pilot Camela. W dwu minutowym materiale jest to eksponowane, choć na pewno nie będzie to sytuacja standardowa, tzn. rozumiem, że będę spadał z działa, bo i to mi się zdarza, ale nie przez takie oldskulowe sprejowanie. Litości. Odnośnie Twoich sukcesów na A-10 na mnie (tzw. kłamstwo s.), to wyobraź sobie filmik promujący A-10 jak strzela na oko do Su-27. Owszem, możliwe, ale nieco odrealnione. Podobnie trudno mi uwierzyć, że pilot 18 strzela w tunel, zamiast w obliczony punkt upadku pocisku... Ot i cała filozofia. Natomiast jeśli Wam się wydaje, że będziecie strzelać do 27, biorąc poprawkę na oko, to naprawdę czas napić się zimnej wody lub wziąć zimny prysznic :-).

« Odpowiedź #456 dnia: Stycznia 12, 2018, 14:00:28 »
Wiedziałem, że się zagotujesz ha ha ha, wiem wiem, że to bez radaru, jednak chciałem Ci przypomnieć drogi kolego, że i Ścierwojadowi się przytrafiło. Mało tego, w ostnich 2 tygodniach parę razy i nie mówię o śmiglakach :) . Ostatnio parę razy z F-15, na oko, bo z uszkodzoną elektroniką, zestrzeliłem  z działa Suke i inne maszyny, w tym i Ciebie (widzę że pamięć zawodzi)...  :evil:  Oczywiście to nie standart i do doświadczenia przydaje się tycio szczęścia, ale jednak się da i to nie są pojedyncze przypadki.
Inna sprawa, że w filmiku mogli sobie to darować, bo troszkę lipa, że przynajmniej tego radaru nie ma.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #457 dnia: Stycznia 12, 2018, 15:24:59 »
Pod koniec wiosny? To wtedy mogą go sobie wsadzić, będę mieć ciekawsze rzeczy do roboty. Kupię dopiero jak zrobią HAARM, JSOW, AIM-9X i inne ciekawe cukierki, choćbym miał wtedy zapłacić 50$ więcej.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Poko

• Gość
« Odpowiedź #458 dnia: Stycznia 12, 2018, 15:34:21 »
Pod koniec wiosny? To wtedy mogą go sobie wsadzić, będę mieć ciekawsze rzeczy do roboty.

Chyba narty, sanki, itp., bo dopiero wtedy u nas śnieg spadnie. ;D

Poko

• Gość
« Odpowiedź #459 dnia: Stycznia 12, 2018, 16:07:49 »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #460 dnia: Stycznia 12, 2018, 16:11:01 »
Dobra, nie ważne, zobaczyłem screeny i zmieniłem zdanie. :032:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #461 dnia: Stycznia 12, 2018, 16:12:11 »
Pierwszy. >:D 
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Qba

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #462 dnia: Stycznia 12, 2018, 16:15:06 »
"Haters gonna hate."
Drugi.

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #463 dnia: Stycznia 12, 2018, 16:21:04 »
Trzeci :D
F-16C Block50 driver...

Poko

• Gość
« Odpowiedź #464 dnia: Stycznia 12, 2018, 16:28:24 »
Czwarty! :D Admiralicja dzisiaj się nie ogarnie z zamówieniami.