Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81815 razy)

Poko

• Gość
Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #480 dnia: Stycznia 13, 2018, 08:58:05 »
Długo nie dałeś się złamać, a teraz nie masz się czym chwalić. Wytrzymałeś tyle modułów, przedpłat, a dałeś się złapać na najdłuższą przedpłatę do bety  ;D. A tak serio pisząc, to chyba nie ma sensu racjonalizowanie tego typu zakupów... tzn. zawsze można siebie samego przekonać, nie kupię bo lepiej kasę mieć na koncie, albo kupię, bo na wiosnę dolar może być droższy itp. itd. Ja tam robię takie zakupy na zasadzie impulsu, na razie go nie dostałem, więc czekam :-).

No jak nie racjonalizować zakupu, jeśli moduł mam tańszy o 20 dolków (czyli aż o 1/3) + bonus? Tu chodzi o magnum opus Eagle Dynamics, a nie jakąś Normandię Olega, która po takim zabiegu została jak przewidziałem odsunięta na boczny tor. Będę racjonalizował taki zakup, bo jedyne co kupiłem w ten sposób i wyjątkowo podwójnie mi się opłaciło to A-10C - cena była niższa, a dodatkowo dostałem Nevadę za free (nie żebym liczył na otrzymanie darmowego Straight of Hormuz). Na Horneta czekam 10 lat, więc impuls dostałem i to moja prywatna sprawa. Nie zbiednieje - więcej wydaję w markecie na zakupach co tydzień w sobotę. To nie przedpłata za auto. Nikogo nie namawiam, ale nie czuj się jakiś wyjątkowo lepszy. :P
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2018, 09:03:08 wysłana przez Poko »

Poko

• Gość
« Odpowiedź #481 dnia: Stycznia 13, 2018, 09:42:30 »
No może przesadziłem z tą 1/3 - 1/4 tańszy. Poza tym masz jakiś niezrozumiały dla mnie problem innej natury. Coś Ci Hornet nie leży, jakieś docinki o dziewczynach. Sam zakupiłeś kartę od HeatBlura na Tomcata, bo niby "jest najmniej gejowski", a wcale nie jest powiedziane ile będziesz na niego czekał, czy nawet nie dłużej niż my. Na Flankera rzuciłbyś się za pewne jak szczerbaty na suchary, a akurat wtedy ja nie dostałbym impulsu. Ba! Nie kupiłbym go nawet po premierze (zastanawiałbym się nawet w przecenie, bo po co jeśli będę latał Hornetem do końca dni w DCS). Zostawiłbym te informacje dla siebie - to powinna być moja prywatna sprawa, ale postanowiłem w tym momencie podeprzeć się tym przykładem, bo po prostu nie rozumiem Twojego toku myślenia. Dlaczegoż to Twoje przypadki są mądrzejsze od moich?

« Odpowiedź #482 dnia: Stycznia 13, 2018, 10:37:52 »
Trzeba zluzować majty :D
Sam nie kupiłem bowiem nie lubię tak przeciąganych pre-orderów. Pół roku to przesada, dwa tygodnie to rozumiem - ale to maksimum. Domyślam się i jestem pewien, że produkt ED będzie dobry, ale są zasady, których nie akceptuję jako klient - kupowania czegoś co nie istnieje jako produkt finalny bądź niemalże gotowy.
Bardzo rzadko odchodzę od tej reguły, a jako, że finalny produkt ED będzie zapewne dobry jak wspomniałem, to mógłbym zrobić wyjątek.
Niestety takie działanie tylko utwierdza firmy, że płacenie z góry to rzecz normalna - moim zdaniem nie jest i nie powinno to być regułą, a w świecie DCS zaczyną nią być do czego nie chce dokładać cegiełki.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #483 dnia: Stycznia 13, 2018, 11:29:12 »
Nie będę ich do końca luzował, żeby nie skończyć z nimi na kostkach. Twoje zdanie rozumiem i szanuję, tyle że ja pisałem o hipokryzji.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2018, 11:43:22 wysłana przez Poko »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #484 dnia: Stycznia 13, 2018, 11:53:25 »
To, że się czegoś nie rozumie, nie znaczy, że to hipokryzja. Skorzystałeś Poko na DCSie, sprytnie kupiłeś A-10C i dostałeś Nevadę, chwała Ci za to (nie to żebyś liczył na Ormuz... odnośnie F-18, ale byś nie wzgardził pewnie gifcikiem - jak ED przyciśnie, to pewnie to obiecają). Tak się zastanowiłem, to ja mam akurat wszystkie moduły, od wszystkich twórców (Hawka też mam jak debil) + Normandię + przedpłatę na Tomcata i P-40. Cóż, nie dość, że hipokryta ze mnie, to głupek i naiwniak, a do tego dużo gada (pisze)  :).

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #485 dnia: Stycznia 13, 2018, 12:16:53 »
Kto chce Hawka ? Sztuka nówka nie śmigany :)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #486 dnia: Stycznia 13, 2018, 12:26:57 »
:) Dobra. Też nie pochwalam pre-orderów. Macie racje bez najmniejszego wątpienia. Złe to co zrobiłem, ale tym razem akurat to wyjątek, bo taniej i ten jeden moduł to bezpieczny zakup (tak czuję, a mam nosa - jeśli TM robi sticka...).

« Odpowiedź #487 dnia: Stycznia 13, 2018, 12:32:32 »
A ja to widzę tak. Horneta oczywiście kupię, to taki produkt flagowy do DCS'a, coś jak A-10C w swoim czasie, a latam nim do dziś. Czy cena jest wysoka - zależy jak na to patrzeć. Kupując 'coś' często patrzę na współczynnik 'cena - ilość godzin jaki z tym spędzę". Tutaj większość produktów do DCS'a (nie licząc Hawka i C-101) ma znakomity współczynnik ceny do ilości godzin spędzonych przed monitorem. 60 $ wydane na Horneta przełoży się pewnie na setki godzin lotów, co da śmieszną kwotę za godzinę zabawy. Nie kupię go jednak teraz, gdyż wolę poczekać i zobaczyć jak rozwinie się sytuacja z uzupełnianiem pozostałych  systemów. Pre-order potrwa przecież do końca wiosny, i wtedy można się na niego zdecydować, mając pełniejszy obraz sytuacji.   
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #488 dnia: Stycznia 13, 2018, 12:50:51 »
Lipas, chyba już się nie da wymieniać modułami :( .
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #489 dnia: Stycznia 13, 2018, 13:19:11 »
Ja trochę nie rozumiem, że wszyscy siedli na Poko. Przecież nie tylko on rzucił kasą w monitor :evil:.

Offline xmp19

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #490 dnia: Stycznia 13, 2018, 13:23:39 »
To ja powtórzę mój post ,który się komuś nie podobał  i wyrzucił z wątku.
""Kto chce kupić to i tak kupi teraz , przynajmniej będzie miał te 20$ w kieszeni . Do  czerwca mają sporo czasu ,Belsimtek podgoni robotę  i jak będzie zrobiony tak jak  AV-8B w chwili wydania to nie ma co płakać  dziewczyny.""

« Odpowiedź #491 dnia: Stycznia 13, 2018, 13:25:37 »
Ja trochę nie rozumiem, że wszyscy siedli na Poko. Przecież nie tylko on rzucił kasą w monitor :evil:.

Ubiegłeś mnie, miałem to samo napisać  :evil:  :evil:  :evil:.

« Odpowiedź #492 dnia: Stycznia 13, 2018, 13:33:50 »
Ja na nikogo nie wsiadłem. Sam kupiłem, jednak o swym niezadowoleniu już napisałem na odpowiedniejszym forum.
https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3354140&postcount=57
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #493 dnia: Stycznia 13, 2018, 13:43:59 »
Jak mówi stare przysłowie, każdy jest panem własnego portfela. Mam mieszane uczucia a`propos kupowania zapowiedzi i w paru innych wątkach podburzałem do akcji protestacyjnej, ale biję się w piersi też uległem i zakupiłem Horneta. To co teraz napiszę to czyste racjonalizowanie mojego wyskoku, ale podobnie jak Poko mam wrażenie, że porządnej jakości Szerszeń jest trochę jak być albo nie być dla firmy, po wielu jak dla mnie dziwnych samolotach, brakach w sceneriach i kampaniach, w zasadzie już przewlekłych wczesnych dostępach i innych niedoróbkach limit cierpliwości użytkowników może jeszcze się nie kończy, ale został wystawiony na próbę. A dyskusje jak chociażby ta to potwierdzają. Mam więc nadzieję, że mój wyskok wyjdzie na dobre, bo nie bardzo potrafię sobie wyobrazić co innego poza Szerszeniem i lotniskowcem mogłoby mnie jeszcze do firmy przekonać (chyba że F16 ;) ).

« Odpowiedź #494 dnia: Stycznia 13, 2018, 14:04:52 »
Wy tu tylko narzekacie czy jakieś pozytywy ktoś tu widzi?
Żeby latać Falconem BMS trzeba dorosnąć ... i nie mówię tu o wieku ...