Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81726 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #540 dnia: Stycznia 25, 2018, 21:10:05 »
Kiedyś na Forum był taki miły zwyczaj, że jak ktoś wrzucał coś w innym języku niż polski, to albo dodawał przekład, albo w kilku słowach pisał czego rzecz dotyczy... stare dobre czasy  :|.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #541 dnia: Stycznia 25, 2018, 21:22:47 »
Kiedyś były też czasy, że mniej marudzono... stare dobre czasy.  :| Dzisiaj są pluginy z translatorami. Ale rzeczywiście najmocniej Pana przepraszam - jeśli coś tu wklejam, to powinienem przetłumaczyć. Tylko czemu się mnie tak Pan czepia wszędzie i na okrągło? ??? Na prawdę daj na luz. Proszę.

Udoskonalenie Systemu Nawigacyjnego Horneta.

Bardzo ważnym aspektem tworzenia realistycznych systemów nawigacyjnych jest uwzględnienie wariacji magnetycznej. W ciągu ostatniego tygodnia zespół to wdrożył. W tej chwili mamy pracujący Magnetyczny Azymut Detektora (MAD) i Odmienność Magnetyczną zaimplementowane jako część kodu Misji Komputerowej (MC) 1. Zauważmy, że MAD jest w rzeczywistości oddzielnym systemem, który dostarcza dane do Air Data Computer (ADC), który z kolei wysyła dane do MC. W przypadku dwóch komputerów Mission zasadniczo tworzymy je wirtualnie. Pozwala nam to na większą dokładność, szczególnie w odniesieniu do awarii.
Umożliwi to teraz właściwe różnice w kursie magnetycznym (prawdziwy kurs względem kursu magnetycznego i będzie dostępny w HSI).
Realistyczne obliczenia magnetyczne i obliczenia rzeczywiste dla systemów DG / SLAVE / COMP INS również są w toku.
Wszystko to równolegle z uruchomieniem systemu INS Waypoint, kluczowym elementem wydania Early Access.

Dzięki,
Matt "Wags" Wagner
Eagle Dynamics, starszy producent

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #542 dnia: Stycznia 25, 2018, 22:33:30 »
Kiedyś były też czasy, że mniej marudzono... stare dobre czasy.  :| Dzisiaj są pluginy z translatorami. Ale rzeczywiście najmocniej Pana przepraszam - jeśli coś tu wklejam, to powinienem przetłumaczyć. Tylko czemu się mnie tak Pan czepia wszędzie i na okrągło? ??? Na prawdę daj na luz. Proszę.

Nie rozumiem po co te złośliwości. O ile dobrze pamiętam, to swego czasu nawet była na Forum dyskusja, żeby choć starać się dawać opis w języku polskim, szczególnie dla Kolegów, którzy nie znają języka angielskiego. To po pierwsze. Po drugie, jeśli mamy się pouczać, skoro są "pluginy", to po co w ogóle robić ctrl+c - ctrl+v na pałę. Nie lepiej było dać link i napisać "Tutaj macie opis udoskonaleń nawigacji Horneta"? (Oczywiście na Forum są posty przeginające w drugą stronę, tzn. sam czysty link bez słowa komentarza i za x lat, jak świat się zmieni, ktoś będzie się zastanawiał po co ktoś inny wstawiał jakiś szajs.)
Moja powyższa uwaga, która Ciebie zirytowała, miała charakter moderatorski - jak miałem nadzieję - w delikatnej formie. Jednak jeśli poczułeś się dotknięty/urażony/obrażony, to szczerze przepraszam. Dodam, że nie upatrzyłem sobie Ciebie na cel mobbingu, jeśli czujesz się napastowany, to również proszę o wybaczenie.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #543 dnia: Stycznia 25, 2018, 23:08:57 »
Popieram Logosa. Mimo, że mamy czasy translatorów i dzieciaków mówiących językiem Szekspira, miło jak choć trochę, ktoś skomentuje to co wrzuca w zagranicznym języku.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2018, 23:14:46 wysłana przez Kusch »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Poko

• Gość
« Odpowiedź #544 dnia: Stycznia 25, 2018, 23:13:08 »
Popieram, Logosa. Mimo, że mamy czasy translatorów i dzieciaków mówiących językiem Szekspira, miło jak choć trochę, ktoś skomentuje to co wrzuca w zagranicznym języku.

Również

Ale rzeczywiście najmocniej Pana przepraszam - jeśli coś tu wklejam, to powinienem przetłumaczyć.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #545 dnia: Stycznia 26, 2018, 07:48:23 »
Nienawidzę Was! Nie lubię Horneta, brzydkie to i szpetne ale przez Was na fali zachwytów dałem się ponieść i zrobiłem preorder  :032: (wszystko przez te bonusowe 16$ :PPP). Teraz chlebek ze smalcem i trzeba jeszcze znaleźć czas na polatanie :P.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #546 dnia: Stycznia 26, 2018, 12:37:33 »
Nienawidzę Was! Nie lubię Horneta, brzydkie to i szpetne ale przez Was na fali zachwytów dałem się ponieść i zrobiłem preorder  :032: (wszystko przez te bonusowe 16$ :PPP). Teraz chlebek ze smalcem i trzeba jeszcze znaleźć czas na polatanie :P.

Nie wierzę... i Ty Mazaku nakarmiłeś trolla?! Jedyne co Cię usprawiedliwia, to fakt, że i tak teraz nie grasz, a moduł wyjdzie w grudniu po południu, czyli nie będzie bólu, że jest a nie grasz  :evil:.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #547 dnia: Stycznia 26, 2018, 13:35:23 »
Nie wierzę... i Ty Mazaku nakarmiłeś trolla?! Jedyne co Cię usprawiedliwia, to fakt, że i tak teraz nie grasz, a moduł wyjdzie w grudniu po południu, czyli nie będzie bólu, że jest a nie grasz  :evil:.
Troll się sam karmi. To chyba mój drugi preorder w życiu, również najdroższy i bardziej robię to z ciekawości, bo dawno nic z niebieskiej strony nie było. Jak wspominałem brzydkie to jak nie płonący Spit w czasie Bitwy o Anglię i wolałbym już Jaszczompa. Jest to pewien powiew świeżości, więc zobaczymy. Wiesz z moją przeprowadzką i lataniem jest jak z datą wydania wersji 2.5 kiedyś to nastąpi :-D. Poza tym normalnie nie odzywasz się do mnie to musiałem Cię jakoś sprowokować :-D. Cieszę się, że zauważyłeś ;-).

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #548 dnia: Stycznia 26, 2018, 15:31:23 »
Brzydki?_Brzydki to jest Hary albo Lancaster  :evil:, a "Szerszenion " jest pikny!  :580:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2018, 22:40:30 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #549 dnia: Stycznia 26, 2018, 17:43:37 »
No... ekhm... są gusta i guściki :D

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #550 dnia: Stycznia 27, 2018, 18:17:09 »
Następne wideo- HUD, UFC i IFEI
https://www.youtube.com/watch?v=0PwG_SC5TNU

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Poko

• Gość
« Odpowiedź #551 dnia: Lutego 15, 2018, 19:45:37 »
W tym tygodniu wdrożono różnicowe modelowanie silników. Wskazania IFEI dla RPM, EGT, FF i OIL PSI są teraz modelowane zupełnie oddzielnie dla każdego z silników, jako dynamiczne jednostki zamiast po prostu dublowane.

https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3398484&postcount=32

Poko

• Gość
« Odpowiedź #552 dnia: Lutego 16, 2018, 08:05:30 »
Kolejny tutorial na facebookowym profilu DCS World by Eagle Dynamics:

DCS: F/A-18C Hornet - Episode 5: ADF and TACAN Navigation

Poko

• Gość
« Odpowiedź #553 dnia: Lutego 16, 2018, 18:43:53 »
Jeszcze link do powyższego wideo na YT: DCS: F/A-18C Hornet - Episode 5: ADF and TACAN Navigation

Przy okazji zwróćcie uwagę na wskazania silników w tym tutorialu. Mimo tych samych obrotów silnika (RPM) temperatura spalin (EGT), spalanie (FF) i ciśnienie oleju (OIL PSI) jest różne dla każdego z silników. To jest ta nowość, o której wspominał wczoraj Wags w mini update'cie (różnicowe modelowanie silników). W realu tak to wygląda (patrz IFEI): https://forums.eagle.ru/attachment.php?attachmentid=135430&d=1456340486

« Odpowiedź #554 dnia: Lutego 20, 2018, 09:18:18 »
Preorderowałem z sentymentu. Mam nadzieję, że mnie nie rozczarują ;) Hornet to był mój pierwszy wirtualny samolot, jeszcze jako 10-letni dzieciak w 1997.

Swoją drogą F/A-18 Hornet 3.0 miał świetny, wbudowany w grę samouczek "w formie szkolenia na sali z projektorem", ciekaw jestem na ile byłby aktualny przy obecnym poziomie odwzorowania systemów, bo o dziwo jak na tamte czasy gra byłą naprawdę realistyczna.
Oczywiście musiała mi go tłumaczyć słowo w słowo koleżanka ojca, która była wprawdzie nauczycielką angielskiego, ale o lotnictwie i technice wojskowej nie miała pojęcia.. ;)
Dzisiaj już takich wizualnych teoretycznych tutoriali się nie robi. Z ciekawości ściągnę starego Horneta jak wrócę do domu i spróbuję odpalić samouczek, jeśli mi się uda zamieszczę go w sieci.

http://www.youtube.com/watch?v=IGC7E1i6HDw   - taki przykładowy, krótki wycinek.

Kto wie, być może pełna wersja tutoriala mogłąby się przydać nowicjuszom;> ehhh to były czasy ;)
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2018, 09:27:17 wysłana przez sermen »