Autor Wątek: DCS: F/A-18C przed premierą  (Przeczytany 81403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: F/A-18C przed premierą
« Odpowiedź #690 dnia: Maja 14, 2018, 22:56:37 »
Ja już właśnie planuję, jak to rozłożyć na X52... Na pewno komunikacja radiowa z przepustnicy u mnie odpada, a na joy'u chyba zmieszczę wszystko.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #691 dnia: Maja 14, 2018, 23:54:43 »
Ciekawe czy zrobią jakieś dobre przypisanie do prosiakowego drąga?

Raczej nie, bo pewnie umowa ich zobowiązuje do ustawienia zaszytego w DCS ale pod drążek ... TH Hornet.
Coś Thrustmaster tylko się nie wyrobił. I tak trzeba będzie zrobić sobie profil pod TARGET'a, parę wieczorów więcej, ale potem i na lata ;)... jak skończą, bo też w trakcie może się jeszcze to i owo pozmieniać. A-10C był bardziej zaawansowany jak wychodził wg. mnie, o jakieś nawet 40% więcej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #692 dnia: Maja 15, 2018, 09:07:28 »
Myślę, że powstaną odpowiednie profile, ludziska ogarną to w parę dni. A co do drąga Hornetowego, to ma wyjść sam drąg czy z przepustnicą? No i nie wiem, czy w czasie gry i na działającym właśnie drągu, można tak sobie go wymienić na podstawce? Prosiak chyba ma więcej przycisków, więc nie będzie większego problemu. Widzę, że flary i chafy, są w całkiem innym miejscu niż się spodziewałem. Będzie sporo pomyłek po przesiadce z Prosiaczka...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #693 dnia: Maja 15, 2018, 11:14:43 »
Cześć dziewczyny, widzę szał trwa ;D
Nudzę się w robocie, czytam trochę o F-18 i wczoraj natknąłem się na coś śmiesznego,
mianowicie na ostudzenie zapału lista dostępnego uzbrojenia jak już Hornecik wyjdzie:
 :evil:
Mk-82 series
Mk-83 series
Mk-84 series
CBU-99 and Mk-20 Cluster Bombs
BDU-33 Training Bomb
BDU-45 Training Bomb
2.75 inch rockets
5 inch rockets
20mm cannon
AIM-9L/M and CATM Sidewinder
AIM-7F/M Sparrow

Siedzenia to mi nie urwało Haha :evil: ;D, prawie tyle co w ołówku.
Taki trochę drogawy mod, się zbytnio nie przemeczają w tym ED.
Śmigłowce nie mogą latać - są po prostu tak brzydkie, że ziemia je odpycha.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #694 dnia: Maja 15, 2018, 11:16:43 »
Ale to tak na długo nie zostanie. Następny w kolejności (po AIM-7P) podobno będzie HARM. Zobaczymy jakie będą mieli tempo.

« Odpowiedź #695 dnia: Maja 15, 2018, 11:21:35 »
Na początku szału nie będzie, ale i tak będzie sporo nauki, wiec  wcale mnie to jakoś nie boli. Jest działko, AIM-9, CBU-99, 5-inch, to wystarczy by już coś porobić na Polonezie. A Prosiaczka wcale nie chcę zaniedbywać.  8) No ale rozumiem, że chciałeś się z nas tycio pośmiać - na zdrowie Airmen-ku, na zdrowie  :evil:  .
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #696 dnia: Maja 15, 2018, 11:21:56 »
Cześć dziewczyny, widzę szał trwa ;D...

To co pisałem, oceniam, że nawet w stosunku do premiery A-10C to 60% zawartości tego tu będziemy mieli, taki lepsiejszy F-5E ;) na początek.
Ale co tam, to w końcu Hornet :]. Kiedyś go skończą....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #697 dnia: Maja 15, 2018, 11:34:51 »
Kolego Padonisie po raz kolejny podkreślam, ja się z nikogo nie śmieje.
Była to raczej ekspresja mojego wkurwa, bo do wczoraj rozważałem zakup tego, no właśnie tego...
Nie podoba mi się polityka ED i to z tego się nabijam, a uważam, że idąc w stronę w która zmierzamy niedługo będziemy kupować modele z pustym kokpitem, a model lotu (o czym już zresztą EDwspomniało)(sic!),oraz radar i systemy będzie wydawane jako assetsy....
« Ostatnia zmiana: Maja 15, 2018, 11:36:37 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #698 dnia: Maja 15, 2018, 11:51:56 »
Kolego Padonisie po raz kolejny podkreślam, ja się z nikogo nie śmieje.
Była to raczej ekspresja mojego wkurwa, bo do wczoraj rozważałem zakup tego, no właśnie tego...
Nie podoba mi się polityka ED i to z tego się nabijam, a uważam, ze idąc w stronę w która zmierzamy niedługo będziemy kupować modele z pustym kokpitem, a model lotu (o czym już zreszta ED wspomnialo)(sic!),oraz radar i systemy będzie wydawane jako assetsy....

I tutaj, Airman, możemy przybić sobie piątkę. Ja również w ostatnich dniach mocno rozważałem zakup Horneta. Zdecydowałem, że nie będę teraz wydawał na niego pieniędzy, a zamiast tego, zainwestuję w nową mapę, która będzie chyba pierwszą w historii, zaraz po Kaukazie, na której można będzie zasymulować bardziej realny konflikt. Zanim Szerszeń doczeka się w pełni swojej wielozadaniowości (choćby działającego TGP, datalinka), będziemy mieli jakąś przecenę. A mapa? Jaka by nie była, wniesie powiew świeżości i nowe chęci, aby doszlifować pilotaż i obsługę bojową aktualnie posiadanych maszyn (choćby Harriera, czy A-10C).

« Odpowiedź #699 dnia: Maja 15, 2018, 12:31:27 »
Dokładnie Barti, dodajmy, że gdyby na przykład kolega Padonis, zamiast ostatnimi czasy nabijać się z mojego BMS, polatał ze mną to wiedziałby, że droga na której jest ED z ich F-18 dopiero się zaczyna.
Wystarczy wspomnieć o 3 bodajże trybach pracy HARMA, błędach regresji które mogą się pojawić z już istniejącymi zestawami SAM, kilku trybach pracy radaru, setkach ustawień uzbrojenia, oraz dość sporej ilości samego uzbrojenia.
Chłopcy póki co zrobili najłatwiejsze moim zdaniem, ale pożyjemy zobaczymy, życze wszystkim żebym się mylił.
Przy okazji pragnę przeprosić moderatorów za brak ogonków przy ę, ą itd. Ale pracując na zmywaku w kebabie, czuję nieustający oddech mojego superwajzora Brajana na plecach i mi umyka czasem. ;D :evil:

Poko

• Gość
« Odpowiedź #700 dnia: Maja 15, 2018, 12:55:16 »
Uff. Dobra wiadomość, że nie wszyscy kupią Szerszenia w EA :). Przynajmniej będzie jakieś urozmaicenie na serwerach MP, a nie wszyscy od razu na osiemnastkach. ;)

« Odpowiedź #701 dnia: Maja 15, 2018, 13:00:25 »
Nawet jakbym kupił to przez pierwsze kilka miesięcy latałbym ołówkiem, nic tak nie podnosi ego, jak szerszeń uciekający przed bisem. :evil:

« Odpowiedź #702 dnia: Maja 15, 2018, 13:09:13 »
Kupiłem bo chciałem go mieć od początku, nie interesował mnie Hary a Hornet tak. Kupiłęm teraz bo był taniej, na promocję i szansę wykorzystania pseudo dolców ED, nie ma co liczyć przez następne 1,5 roku. Też mi się niepodoba polityka alfo-bety-srety ED.
Nie nabijam się z BMS, wiem że jeśli chodzi o wykończenie modelu lotu i uzbrojenia jest zdecydowanie do przodu, jednak graficznie mnie razi i jakoś tego nie mogę przeskoczyć. Reszty uzbrojenia, może nie całej, ale się doczekam, wiem, wiem, jeszcze TGP, bo bez tego nic nie zadziała, ale do tego czasu mam Prosiaka. Przynajmnie wiem, że mam wystarczająco dużo czasu, by nauczyś się w Hornecie, tego co już jest.
Kupiłem też "Ciśnienie Orgazmu", z tegoż samego powodu co Barti, z perspektywy czasu, chętnie bym oddał im teraz Nevadę i Normandię. No ale za głupotę trzeba płacić.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #703 dnia: Maja 15, 2018, 13:29:13 »
Nawet jakbym kupił to przez pierwsze kilka miesięcy latałbym ołówkiem, nic tak nie podnosi ego, jak szerszeń uciekający przed bisem. :evil:

Nikt nie ma zamiaru uciekać. F-5E z Bisem walczy jak równy z równym, a Hornetem w merge'u drążek na maksa na siebie, a FCS zatroszczy się, by wycisnąć możliwie jak najwięcej z maszyny. Zobaczymy kto tu będzie uciekał. :evil:

« Odpowiedź #704 dnia: Maja 15, 2018, 13:36:13 »
Nie uciekam na Prosiaku, to i na Hornecie nie będę. Odkleiłem już zielony listek z owiewki  :evil: . Oczywiście to tylko gra, bo w realu rozsądek raczej by się nakazał schować w Prosiaczku.
Latamy dzisiaj?