Oj bez jaj ja takim orłem nie jestem, może zwyczajnie jak pisałem miałem szczęście... do tego nie mówię że wszystko i wszystkich namierzę i przechwycę podejrzewam że dużo w tym szczęścia, tym bardziej że latam raczej bardzo amatorsko... zwyczajnie zachwycam się VR'em tym co mi dał i usiłuję jakoś odnieść się do tego co miałem wcześniej czyli rozglądanie się z HOTAS'a i granie na monitorze w 3D, przy Was na bank mnie będą na szufelkę zamiatać

dużo jeszcze praktyki przede mną, ale chyba podstawy mam już za sobą...
Z tego co bawiłem się na DCS,ie bardzo fajnie na VR'rze wychodzi mi ściganie pacjenta i wyrównanie lotu skrzydło w skrzydło parę metrów od jego maszyny, czego raczej nie byłem w stanie osiągnąć na zwykłym monitorze... Podobnie jest z celowym przeciąganiem maszyny w świecy, o ile na monitorze nawet tak się nie bawiłem to teraz takie wychodzenie nad samą ziemią, czysta frajda, częściej męczę samolot do granic jego możliwości. Blackout na VR też super wygląda
Szkoda że tak późno zaczynacie bo dzisiaj będę miał trochę wolnego wcześniej tak 16.00 w górę, w okolicach 22.00 to raczej na TS'ie robię za cichociemnego ale jakby co w lataniu mi to nie przeszkadza

.
Padonis nie wiem czy miałeś CV1 na głowie ale polecam sprawdzić osobiście. Rozdzielczość naprawdę jest wystarczająco dobra. Jak wcześniej odpal sobie DCS'a na 1280x1024 i sam zobacz jak to wygląda, prawie identycznie jest na VR. Ja wolę używać klikanego pulpitu przy użyciu LEAP MOTION. Tu przykład, choć nieco kulawy jak to działa
https://www.youtube.com/watch?v=FJdphVgTZRQ . Leap motion można wyhaczyc za 100zł na olx lub allegro i po temacie. Teraz szukam odpowiedniej apki która mi zacznie obsługiwać porządnie klikany pulplit. Jak się zrehabilitują nad Leap Motion to sterowanie A10C będzie wyglądało tak
https://www.youtube.com/watch?v=YD1NDjAleCM .... Szczerze więcej nie potrzebuję, po co zabudowywać pół biurka jak można inaczej i być wirtualnie w maszynie. Mam dokładnie takie kombo Oculus Rift CV1 + Leap Motion + Universal VR Dev Mount i czekam aż wreszcie to ogarną po całości, a wtedy klikany pulpit przyniesie kolejną tonę frajdy.