Autor Wątek: Wheel stand pro V2 dla symulatorów lotu  (Przeczytany 10681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wheel stand pro V2 dla symulatorów lotu
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 13, 2017, 01:03:48 »
Pora wrócić do tematu. Będzie co czytać przy kawie rano  :icon_biggrin: .

Wstawiam recenzję całego zestawu dla potomnych, zapraszam do czytania: http://yoyosims.pl/
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 13, 2017, 15:48:00 »
Wygląda super tylko ile kosztuje ten S-Warthog Deluxe V2? :P Pomimo że sam mam MonsterTecha to chciałbym coś wygodniejszego co pozwoli mi na wygodne przeskakiwanie między HOTASem oraz klawiaturą i myszką w trybie FPS w Star Citizenie ;).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 13, 2017, 22:37:25 »
Wygląda super tylko ile kosztuje ten S-Warthog Deluxe V2? :P Pomimo że sam mam MonsterTecha to chciałbym coś wygodniejszego co pozwoli mi na wygodne przeskakiwanie między HOTASem oraz klawiaturą i myszką w trybie FPS w Star Citizenie ;).

Poczekaj chwilkę, produkt ma trafić do sklepu PL w niedługim czasie. Jest szansa, że dla nas będzie to taniej po prostu. Wiadomo, w tym anglojęzycznym sklepie ceny są w Eu, a do tego tak bardziej pod Europę zachodnią zapewne.
Najpierw musieli uzupełnić pre oredery.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 14, 2017, 09:35:15 »
Czy to nie jest firma polskiego pochodzenia? :P

« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 14, 2017, 14:36:08 »
Tak to jest polska firma.
Napisz do nich po prostu i podadzą Ci cenę na nasz rynek
Ja w zeszłym roku tak swój zestaw pod Warthoga skompletowałem (bez tego stojaka na klawiaturę i blatu na mysz)
Adres email order@wheelstandpro.com

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 14, 2017, 17:14:51 »
Czy to nie jest firma polskiego pochodzenia? :P

Tak, masz to opisane w recenzji. Pisz smialo. Specjalnie nie podawalem cen bo nie wiem jak one beda ksztaltowac sie w Polsce. Zawsze tez mozna skladac po elementach ale bedzie pewnie w sumie drozej.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 20, 2017, 11:05:57 »
Już jest w PL :):

Produkt jest już dostępny na rynku polskim.
Koszt całego stojaka to 699zł z wysyłką na terenie Polski.

Koszt full upgrade (2 x RGS S-Warthog + mocowanie klawiatury + feet plate) to 360zł z wysyłką na terenie Polski.

Można dokonać zakupu każdej pozycji po kontakcie z order@wheelstandpro.com

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 30, 2017, 16:50:32 »
Witam 

Mam pytanie odnośnie Whell Stand wersji S-Warthog Deluxe V2  jaki jest rozstaw otworów oraz średnica otworów pod śruby dla podstawy Joysticka wg schematu?

Co Ty masz z tym centrowaniem i pogrubianiem? po co cudować? Mazak.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2017, 17:45:13 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 30, 2017, 18:10:50 »
@Falkon40 a masz TM Warhoga? Jeśli tak to pobierz sobie wymiary z niego ...

« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 30, 2017, 20:10:11 »
@Falkon40 a masz TM Warhoga?

W tym problem, że nie mam TM Warhoga, a robię dolną część joysticka z metalu i chciałbym wykonać otwory ~+/- 0.5-1mm z marginesem błędu  do wymiaru dla  np. tego rodzaju stelażu. 
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2017, 20:57:11 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 30, 2017, 20:24:23 »
Na stronie Thrustmastera masz do pobrania User manual - Hotas Warthog - Cockpit plates
https://support.thrustmaster.com/en/product/hotaswarthog-en/

« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 30, 2017, 21:56:21 »
Dzięki Dako
Na stronie Thrustmastera masz do pobrania User manual - Hotas Warthog - Cockpit plates
https://support.thrustmaster.com/en/product/hotaswarthog-en/

Rozmieszczenie wymiarów otworów podstawy dla Warthog joystick i przepustnicy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 01, 2017, 17:27:18 »

Jeszcze z ciekawostek, a propo innego układu Wheel Stand Pro. Jedną wolną sztycę wykorzystałem do podczepienia "stoliczka" zrobionego pod wymiar z płyty u stolarza. W ten sposób można sobie przybliżyć "biurko" i tym samym pograć w jakieś gry wymagające klawiatury (nawet jest lepiej bo ustawimy sobie klawiaturę pod kątem i na odpowiedniej wysokości by ręka swobodnie opierała się o klawiaturę) lub po prostu dostosować wszystko pod pisanie itd. Zamiana jest więc prosta i szybka - wyciągam sztycę z joystickiem między nogami, a wstawiam sztycę ze "stoliczkiem".  Wymaga jednej dodatkowej sztycy. Podpórkę wziąłem pod "stoliczek" z zestawu.

Dodałem to do recenzji.
W ramach jeszcze ciekawostek: zestaw (o ile posiadamy "wolną" sztycę + podpórkę) można przystosować do „przybliżenia” sobie biurka, tak by móc swobodnie pisać, pracować czy grać w gry, w których wykorzystuje się tylko myszkę oraz klawiaturę. Takie ustawienie jest nawet lepsze niż biurko, bowiem możemy sobie ustawić także odpowiednie nachylenie klawiatury jak i dokładnie wysokość na jakiej ma się ona znajdować, tak by nie męczyły się ręce i dłonie (na taki pomysł wpadłem po jakimś czasie używania zestawu i bardzo polecam taki "upgrade" we własnym zakresie). Na lewo przykład dobudowania „stoliczka” pod klawiaturę przy graniu w grę inną niż symulatory latania :) (da się? Da!). Podstawka została wykonana z płyty i przykręcona do podpórki od Wheel Stand Pro śrubami. W ten sposób łatwo i szybko zamieniamy tylko sztycę, którą mieliśmy między nogami z joystickiem Warthog, na sztycę ze „stoliczkiem” pod klawiaturę. Łatwo zatem dostosować cały zestaw także do innego zastosowania niż tylko latanie na PC.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 12, 2019, 14:02:50 »
Pytanie do właścicieli V2 Deluxe na jakiej minimalnie wysokości mogę ustawić środkowy podest nawet jeżeli spiłuję ten wkład z chromowej rury. Chodz mi o wysokość od podłogi(w cm)? Dzięki.

« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 12, 2019, 19:06:16 »
Ok 37cm pionowo, ale po nieznacznym odchyleniu ok 35. O rurkę lepiej w metalowym kupić niż ciąć orginalną.