Autor Wątek: Grupa GRAD zaprasza do wspólnego latania  (Przeczytany 6602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Grupa GRAD zaprasza do wspólnego latania
« Odpowiedź #15 dnia: Października 02, 2016, 13:00:39 »
Ja mogę lecieć ale tylko po stronie Rosyjskiej. Su-27, Su-25T, Su-33, Su-24M lub jakiś MiG
Pozdrawiam

Właśnie przeczytałem w wątku Ka-50 że szukasz osób do wspólnego latania w Ka-50. Obecnie w GRAD'zie jest jeden "wymiatacz", który zazwyczaj lata na kamowie (no chyba, że akurat w misji robi SEAD'a na Su-25T) i myślę, że jeżelibyście sobie przypadli mentalnie do gustu to "mógłby być dla Was niezły fun" ze współpracy. Z tego co pamiętam w naszej grupie Ka-50 posiada jeszcze z 5 osób łącznie ze mną. Osobiście nie jestem fanem Ka-50, ponieważ dla mnie kwintesencją lotu śmigłowcem w DCS'ie jest ósemka. Natomiast do rekina wsiadam głównie ze względu na jego walory bojowe.

GRAD też lata na śmigłowcach, a dla przykładu na piątkowej misji lataliśmy składem:
- 3 x Ka-50
- 1 x Gazela
- 1 x Mi-8
- 1 x Uh-1H
- 1 x A-10C
- 1 x MiG-21
Misja była typowo pod śmigłowce, a samoloty dostały zadania poboczne, chociaż pilot A-10C nieźle się sprawił niszcząc most co opóźniło marsz kolumn na które polowały Ka-50.

W sobotniej odsłonie kampanii, ze względu na duże nasilenie obrony, spec od kamowa wsiadł do Su-25T i z drugą żabą robili spustoszenie antyradarówkami. Były jesze dwie pary miraży dla osłony i jednen guziec. Nie oznacza to, że nie było śmigłowców; była jedna ósemka jako CSAR i ja w gazeli ze zwględu na RWR. Później, kiedy właściwie RWR był nieprzydatny (Su-25T "pozamiatały") przesiadłem się do kamowa. Tak mi się spodobało dzień wcześniej (a właściwie to widząc jak słabo mi idzie ;-)), że znów w tej trumience próbowałem sił (nie wiem, ale jak się przesiadam z Mi-8 do Ka-50 to dostaję klaustrofobii). Tylko trochę brakowało mi skrzydłowego...

« Odpowiedź #16 dnia: Października 02, 2016, 19:02:07 »
Nie myśleliście może nad czymś w rodzaju Open Conflict / 104th? Bardzo chętnie bym polatał z wami, ale zazwyczaj piątek i sobota wieczór, to czas na odejście od komputera na rzecz znajomości. :D Pytanie jakie to są koszty takiego dedyka. Zawsze można by było zrobić 'abonament' miesięczny powiedzmy 5/10 złotych od łebka i byłoby fajnie. Oczywiście można grać na wyżej wymienionych serwerach, ale jednak z rodakami byłoby inaczej. :) Jeśli za bardzo abstrahuję, to po prostu nie zwracajcie uwagi na ten post.

Co do samego grania z GRAD'em bardzo chętnie polatałbym z wami na A-10C. Latanie, MAV'y, zrzucanie bomb, bardzo podstawowa nawigacja (wklepywanie współrzędnych itd.) już w miarę umiem, jednym słowem - świeżak. Jeśli ktoś taki nadawałby się do śmigania z wami, to czekam na następną odsłonę. ;)

« Odpowiedź #17 dnia: Października 02, 2016, 21:38:44 »
MarcinQ zdarza się, że kilku z GRAD'u wchodzi wspólnie na Open Conflict (mi jakoś osobiście nie przypadł do gustu). Swego czasu lataliśmy także różne odsłony misji "Total War".
Obecnie, zwłaszcza dzięki temu, że mamy niezłych gości od robienia misji latamy swoje.

Co do częstotliwości latania to latamy praktycznie codziennie, a na TS' po 18-20 zazwyczaj ktoś jest. Co prawda misja z kolejnej odsłony mini-kampanii nie jest latana co dzień, ale "stoi" wtedy poligon lub jakaś inna misja. Mój poprzedni post być może zasugerował, że spotykamy się tylko w piątek i sobotę, ale nic bardziej mylnego. Po prostu nie chce Kaszubowi ani mi codziennie pisać na Forum.

Zapraszamy na TS'a.

« Odpowiedź #18 dnia: Października 04, 2016, 20:03:21 »
pytanie na szybko: dalej jest taka duza ilosc obiektow naziemnnych ? (FPSy mi siadaly bo mam slabe CPU)

« Odpowiedź #19 dnia: Października 04, 2016, 20:29:24 »
pytanie na szybko: dalej jest taka duza ilosc obiektow naziemnnych ? (FPSy mi siadaly bo mam slabe CPU)

Misja jest dość rozbudowana, ale przez ostatni tydzień nikt nie narzekał na spadki fpsów.

Dzisiaj również lecimy misję, jakoś po 21, w zależności kto o której wejdzie.

« Odpowiedź #20 dnia: Października 05, 2016, 20:27:06 »
Chętnie spróbuję walczyć po stronie Rosji na stanowisku pilota Ka-50 lub Su-25T. Co do Mi-8 to niby go lubię, ale z drugiej strony go nie lubię, mam mieszane uczucia, może dlatego że często byłem jego "pasażerem" :)

« Odpowiedź #21 dnia: Października 05, 2016, 23:47:26 »
Chętnie spróbuję walczyć po stronie Rosji na stanowisku pilota Ka-50 lub Su-25T. Co do Mi-8 to niby go lubię, ale z drugiej strony go nie lubię, mam mieszane uczucia, może dlatego że często byłem jego "pasażerem" :)

Wpadnij do nas na kanał dcsa na tsie. Widzę, że siedzisz na naszym kanale Wargame'a, więc daleko nie masz :).

« Odpowiedź #22 dnia: Października 06, 2016, 14:29:52 »
A no siedzę :) Zerknę do Was tylko jeszcze nie teraz, w godzinach 20-22 nie mam ostatnio czasu.

« Odpowiedź #23 dnia: Października 12, 2016, 16:24:13 »
14 odsłona mini kampanii, "kontratak".

Czas: 6:50

Udało nam się odeprzeć potężne uderzenie z kierunku Gudauta. O godzinie 00:20 można było zauważyć słabnącą siłę ataku połączonych wojsk rosyjsko-abhazkich. O godzinie 01:00, przeciwnik przerwał atak i zaczął zajmować pozycję obronne na zajętym terytorium. Dało nam to czas do rana na przegrupowanie sił. Rosjanie z pewnością wykorzystali ten czas równie produktywnie co my. Zadaniem naszej grupy będzie unieszkodliwienie dowiezionej w nocy OPL przeciwnika, eliminacja punktów obrony wojsk rosyjsko-abhazkich, oraz odbicie zajętego terytorium. Misja na: Mirage 2000C, A-10C, Su-25T, Ka-50, Gazelle. Zaczynamy o 21:00-21:30.

« Odpowiedź #24 dnia: Października 14, 2016, 19:37:27 »
OPL przeciwnika zniszczona, czas przejść do eliminacji punktów obrony przeciwnika. Zaczynamy o 21:30.

« Odpowiedź #25 dnia: Października 15, 2016, 17:41:31 »
W dzisiejszym planie powtórka misji z wczoraj, tym razem mam nadzieję w lepszym wydaniu :). Zaczynamy się zbierać o godzinie 21. Zapraszam.

« Odpowiedź #26 dnia: Października 21, 2016, 19:55:23 »
Dzisiaj w 18 części mini kampanii szturm lotniska Gudauta. Dokonaliśmy częściowego przebazowania na Sukhumi. Zaczynamy o 21:30. Zapraszam.

« Odpowiedź #27 dnia: Października 26, 2016, 17:57:20 »

Czas: 21:35

Po zajęciu lotniska Gudauta, połączone wojska Rosyjsko-Abchaskie wycofały się do miejscowości Bzyb. Jest to kolejne wązkie gardło, bez którego zajęcia nie jesteśmy w stanie przeprowadzić ataku na pozostające w rękach OPFORu resztki Abchazji. O godzinie 22:30 planowany jest desant 2 szturmowego batalionu amfibijnego US Marines. Po udanym desancie, siły lądowe koalicji dostaną  rozkaz wyruszenia i zajęcia Bzybu. Do tego czasu naszym zadaniem jest eliminacja punktów obrony przeciwnika, a po rozpoczętym ataku sił koalicji, misja CAS. Grupa transportowa na Mi-8 ma za zadanie dostarczenie niezbędnej amunicji i części zamiennych dla atakujących sił, oraz sprzętu inżynieryjnego do naprawy lotniska Gudauta. Zaczynamy o 21:15-30.

« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 09, 2016, 17:23:54 »
Kampania osetyjska, część VI
1. Wprowadzenie dla nowych:
Po odparciu letniej ofensywy sił rosyjskich w Abchazji w celu odłączenia jej od terytorium Gruzji po rozmowach pokojowych wydawać by się mogło, że sytuacja w regionie ustabilizuje się. Cytując klasyka, nic bardziej mylnego. Przez cały październik, w południowej osetii narastały niepokoje społeczne. Sytuacja w Abchazji, oraz nierozważna polityka wewnętrzna gruzińskiego państwa doprowadziła do ogromnych zamieszek. Spłonęło wiele budynków użyteczności państwowej. Policja nie mająca wystarczających środków w celu utrzymania porządku została ewakuowana, razem z pozostającymi jeszcze urzędnikami. 28 października, rząd gruziński podjął decyzję o przeprowadzeniu operacji antyterrorystycznej. Po dotarciu do miasta Tskhinvali, wojsko napotkało ciężki opór ze strony miejscowej ludności. Zostały potwierdzone plotki, jakoby Rosjanie dostarczali broń. Na miejscu została skonfiskowana duża liczba granatników przeciwpancernych, oraz manpadów produkcji rosyjskiej, nie wspominając o broni małokalibrowej. Po zajęciu Tskhinvali, siły antyterrorystyczne zostały skierowane dalej na północ. Opór narastał. Po dotarciu do miejscowości Java, siły powietrzne zaobserwowały wkraczające kolumny wozów opancerzonych na terytorium Osetii Południowej. Jak się później okazało, były to oddziały wojsk powietrznodesantowych VDV. Ciężkie walki trwały do wieczora, ale dzięki wsparciu z powietrzna siły rosyjskie zostały odparte.
2. Część VI

Wojska lądowe Gruzji powoli, lecz systematycznie likwidują punkty oporu w Południowej Osetii. Celem ostatecznym jest zaprowadzenie porządku na odbitym terytorium, oraz wypędzenie wszelkich wrogich sił aż pod granicę z Rosją. Zadaniem grupy szturmowej będzie udzielenie wsparcia z powietrza siłom gruzińskim. Grupa transportowa na Mi-8 ma za zadanie transport piechoty w miejsca niedostępne dla transportu lądowego. Myśliwce Mirage 2000C tworzą parasol powietrzny nad rejonem działań. Misja planowana jest na dzisiaj na godzinę 21:30.

« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 08, 2017, 15:21:49 »
Pierwsze video autorstwa Taisho z misji GRAD'u: https://www.youtube.com/watch?v=7ynjVfiD34k.